perjantai 1. joulukuuta 2023

1. TT joulukalenteri - Joulukalenteri 2023

Taiteesta työtä -joulukalenteri 2023 - luukku 1

On taas aika avata joulukalenteri. Tällä on jo pitkät perinteet KeViKe/MEKA TV ja Satakunnan meikäläisten toiminnan historiassa. Ensimmäinen KeViKe nettijoulukalenteri avattiin vuonna 1996 ja tästä edes aika ajoin erinäisinä vuosina ollaan julkaistu erilaisia joulujuttuja 24 kappaletta joulukuussa.

Tänä vuonna Ari ja Tiia kokoavat joulukalenteriin Taiteesta työtä 2019-2023 raporttia, kun on tämän hankkeen ja suunnitelmakauden viimeinen vuosi. Taiteesta työtä -hankekausi päättyy joulukuu lopussa, eikä jatkosta ole tällä hetkellä mitään tietoa. Paljon suunnitelmia on, mutta rahoitus ja tuki puuttuu vielä tyystin.

Taiteesta työtä -suunnitelman yksi perusjuttuja on ollut tuoda esille erilaisia toimintamalleja ja tämän joulukalenteri onkin toiminut eräänlaisena vuoden niputuksena samalla, mistä saadaan sitten näppärästi koottua raportit ja selvitykset joita yleensä tarvitaan satamäärin sitten joskus, kun hankerahoituksesta ei ole enää hajuakaan.

Tänä vuonna joulukalenterissa on vain 23 luukkua, sillä ajankuvaan kuuluu, että kaikesta leikataan, joten leikkasimme sitten kansalaistottelevaisesta joulukalenterista yhden luukun pois. Mutta eiköhän 23 luukullakin pystytä kertomaan, mitä Taiteesta työtä ryhmille on tapahtunut vuosina 2019-2023.

1. joulukuun ensimmäisenä päivänä päätonttuina esiintyi Eija ja Ari Porin kaupunkiolohuoneessa.
Samalla avattiin myös virallisesti vuoden 2023 TT joulukalenteri

Joulukalenterit ovat siis toimineen vuosiraportteina ja kirjauksina siitä mitä ollaan tehty ja mitä on jäänyt tekemättä.

Vuoden 2019 keskeisin toiminnan tukija oli Taiteen edistämiskeskus, jonka turvin edistettiin vammaisyhteisöiden kulttuuria ja kulttuuritoimintaa koko Satakunnan alueella. Tästä syystä joulukalenteri oli samalla 24 osainen raportti vuoden toiminnoista. Tätä perinnettä siis jatketaan tänäkin vuonna, sillä Taike on ollut koko hankkeen isoin tukija ja tällä tuella ollaan sitten toimittu osa-aikaisena koko hankekauden ajan.

1. Taiteesta työtä -hankevuosi olikin melkoisen vauhdikas ja tämän vuoden jutut kirjoitti Ari pääosin yksin tai ne koottiin osin ryhmien kanssa. 

Tässä muuten 2019 ensimmäinen kalenteriluukku

2020 vuonna joulukalenteri koostuu 24 askeleen blogisarjasta, missä niputetaan, mitä MEKA TV, Osallisuus teatterin ja Satakunnan meikäläisten TAITEESTA TYÖTÄ hankkeessa on tapahtunut 2. toimintavuotena. Jos vuosi 2019 oli menestystarinoita täynnä, niin muuan korona teki näistä hyvistä tarinoista menetystarinoita. Jotenkin selvittiin, mutta koville se otti.

Vuonna 2020 menestystarinoista tuli menetystarinoita

Joulukalenteriluukku 1.12.2020 oli tällainen

Vuonna 2021 intouduttiin tekemään kahta joulukalenteria. 

Toisessa joulusiivouskalenterissa Taiken Taiteesta työtä tuella -päätonttuina huseerasi Tiia ja Ari, jotka siivosivat blogikalenterissa vuoden tapahtumia. Parin edellisen vuoden tapaan tämä blogikalenteri on juttusarja vuoden tapahtumista. Vuosina 2019 ja 2020 julkaistiin vuoden TAITEESTA TYÖTÄ hankkeen raportti 24 jutun sarjana. Näin siis 2021 vuonna, kerromme siis miten #taiteestatyötä viisivuotissuunnitelma eteni 3. vuotena.

2021 päätonttuina Tiia ja Ari, niin tänäkin vuonna

Tiia oli kerännyt koko vuoden viikkorapsoja ja toiminnan summauksia, jotka nyt siis paketoimme siististi tähän kalenteriin luettevaksi.

Toisessa TikTok kalenterissa taas ylin päätonttu Jaana oli määrännyt itämaan tietäjät selvittämään 24 päivän aikana, löytyykö Satakunnasta riittävän hyvää elämää.

Vuonna 2022 joulukalenterissamme on 31 luukkua, sillä meneillään oli MEKA TV 30 vuotta juhlavuosi ja päätimme tehdä joulukalenteriinkin 31 luukkua, olihan menossa siis jo 31. toimintavuosi.

1. luukku 31 luukkuisessa kalenterissa aukesi 24.11.2022 näin

Joulukalenterissa esittelimme päivän toimintaa sekä kävimme läpi vuosi vuodelta 3 vuosikymmenen aikana toteutunutta toimintaa. Koko hela KeViKe/MEKA TV historiikki tuli siis kirjattua 2022 joulukalenteriin pääpiirteittäin.

Tänä vuonna 2023 joulukalenterissamme onkin siis vain 23 luukkua, kun kaikesta pitää leikata. Ja nyt kun ei tiedetä, tuleeko toiminnalle enää minkäänlaista tukea tai rahoitusta ensi vuodelle, niin pakkohan sitä on nyt yrittää tehdä koko Taiteesta työtä -5 vuotisrapsa vielä tänä vuonna pois käsistä ja tästä se sitten alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti