lauantai 16. joulukuuta 2023

16. TT joulukalenteri - Huittisten Hulivilit

Tänään Taiteesta työtä joulukalenterin luukun 16. avaa Huittisten Hulivilit. 

Tänä vuonna joulurauha Hulivileille laskeutui jos marraskuussa

Katsotaanpas ensi, mitä tietää tekoälykaverimme BING tästä Satakunnan meikäläisten ryhmästä 

Huittisten Me Itse Hulivilit on osa Me Itse ry:n Satakunnan meikäläiset verkostoa, joka on valtakunnallinen kehitysvammaisten oma yhdistys. Huittisten ryhmä on toiminut elokuvaryhmänä vuodesta 2010 sekä Me Itse ryhmänä vuodesta 2013 ja kokoontuu Huittisten seudun kansalaisopistossa kahdeksan kertaa vuodessa. Ryhmä järjestää myös useita muita tapahtumia, kuten elokuvapiirin, taiteen edistämiskeskuksen ja kehitysvammaisten teemaviikon. Ryhmän jäsenet ovat aktiivisia vaikuttajia meikäläisten verkostossa ja osallistuvat sosiaalisen mediatoimintaan ja erityisaiheisiin.

Ryhmä on mukana Taiteesta työtä -hankkeessa 2019-2023, joka oli tarkoitettu kehittämään meikäläisten osallisuutta ja kokemusosaamista eri taiteenlajeissa. Hankkeen tavoitteena oli luoda yhteisöllisyyttä, luovuutta ja hyvinvointia meikäläisten keskuudessa sekä edistää heidän osallisuuttaan yhteiskunnassa.

Taiteesta työtä -hankkeessa Huittisten Me Itse Hulivilit on tehnyt seuraavia asioita:

- Järjestänyt erilaisia tapahtumia, kuten elokuvapiirin, Taiteen edistämiskeskuksen ja kehitysvammaisten teemaviikon tapahtumia.
- Kouluttanut ja vertaistunut kokemusosaamista eri taiteenlajeissa, kuten musiikissa, elokuvissa, teatterissa ja kirjallisuudessa.
- Esittänyt omia teoksiaan ja projektejaan sosiaalisessa mediassa ja kansalaisopistossa.
- Opettanut meikäläisiä tekemään omia taiteellisia töitä ja ilmaisemaan itseään.
- Opettanut meikäläisiä osallistumaan sosiaaliseen toimintaan ja vaikuttamaan päätöksentekoon.

Taiteesta työtä -hankkeen päätösseminaari tapahtui 29.11.2023 Porin seudun kansalaisopiston auditoriossa. Siellä päädyttiin päätökseen, että hankkeen jatkot ovat mahdollisia myös seuraavalla vuosilla. HYVÄ ELÄMÄ 2024-2026 hankkeen toteutumista kannattaa seurata MEKA TV:n kotisivuilta tai Huittisten Me Itse Hulivilien Facebook-sivulta.

Miten meni Hulivilien Taiteesta työtä 2019-2023?

2019 päästiin vauhdilla mukaan suunnitelmien mukaan, joita oltiin tehty 2018 vuonna viideksi vuodeksi eteenpäin.

Ryhmässä oli 14 jäsentä. Sataopiston kurssilla osallistuttiin 8 kertaa, mutta saatiin tukea myös muuhun toimintaa. Tukiliitolta saatiin tukea Myötätuulen viestin viemiseen, käytiin Hämeenlinnassa tutustumassa Kettukin toimintaan, oli oma tapahtuma Huittisten Hullussa yössä ja järjestettiin Ilmaisutaidon pajapäivät -leiri Suttilan nuorisotalolla, jossa tehtiin elokuva. Me Itse vuosikokoukseen osallistuttiin koko ryhmän voimin ja vietiin Myötätuulen viesti Huittisten kaupungintalolle. Joulukuussa järjestettiin Hullu tonttupaja kehitysvammaisten teemaviikolle Lautturin kaupan edustalle.

Huittisten puheenjohtaja Jasmin valittiin Sataduunia ohjausryhmään. Jasmin ja Henna osallistuivat Rovaniemen Me Itse päiville ja se tosin taisi olla viimeinen kerta, kun huittislaisten kanssa päästiin Satakunnan ulkopuolelle. Jasmin kävi myös Porissa kerran kuukaudessa saamassa mentorikoulutusta sekä tekemässä blogeja toiminnasta, joita julkaistiinkin sitten koko mokoma.

Toi vuosi vähän harmiakin. Tukilinjalta saatu editointikone ei pelittänyt ja se jouduttiin laittaa takuuhuoltoon, ja siinä meni monta kuukautta, kun se jouduttiin laittamaan korjaukseen peräti Kiinaan saakka.

2020 alkuvuosi alkoi lupaavasti, mutta päättyi ikävästi 13.3.2020. Kaksi kertaa kokoonnuttiin, mutta sitten tuli ensimmäinen koronasulku. Tämän piti olla Hulivilien 10 vuotis juhlavuosi, mutta toisin siis kävi. Kokouksia pidettiin etänä, ei saatu keskeneräisiä elokuvia editoitua, ensi-iltojen paikka Blue Sea Film Festivaaleilla meni festivaalien peruunnuttua, teemaviikolle piti järjestää Itsepäisyyden päivän vastaanotto, mutta senkin söi koronasulku numero 2. Kaiken lisäksi Hulivilien pitkäaikainen puheenjohtaja ja promoottori muutti Tampereelle, joten melkoista myllerrystä oli vuosi 2020.

Onneksi sentään saatiin kesällä pidettyä Ilmaisutaidon pajapäivät Karhiniemen kyläkartanossa ja tehtyä edes yksi elokuva, jonka ensi-ilta sitten olikin vasta 1 eKr eli vuosi koronan jälkeen. 

Tässäpä tämä elokuva nähtävillä.



Myös Itsenäisyyden päivän Itsepäisyyden vastaanottotilaisuus pidettää seuraavan vuoden keväällä.

2021 alkoi taas lupaavasti, mutta sitten korona esti tapaamiset talvilomasta lähtien. Kurssi onnistuttiin sitten vetämään etänä keväällä loppuun. 

Huhtikuussa järjestettiin sitten joulukuussa 2020 peruuntunut Itsepäivyyden vastaanotto etänä Hennan ja Markuksen vetämänä.

Tällä kertaa järjestimme Ilmaisutaidon päivän heinäkuussa ihan vaan Huittisten keskustassa.

Syksy menikin sitten melkeinpä suunnitelmien mukaan, Me Itse vuosikokoukseen osallistuttiin Huittisten kaupungintalolla sekä 4.12. järjestettiin sinne Tukiliitto KIITOS 60 vuotta kiertue.

2022 oli MEKA TV ja Myötätuulen viestin 30 vuotisjuhlavuosi. MEKA TV järjesti Yhdessä ME selvitään kiertueen Huittisten Hulivilien kanssa, mutta myötätuuli Myötätuulen viestin järjestämiseen oli hiipunut tuen puutteen vuoksi.

KIITOS -kiertue Huittisissa 4.12.2022

Johonkin tuokin vuosi livahti, Karhiniemen kyläkartanossa oltiin taas leirillä ja tehtiin siellä Hulivilihumppaa. Musiikkipainotteilen leiri tällä kertaa. 



2023 saatiin vihdoin kutakuinkin normaali toimintavuosi koronasta lähes eroon päässeenä. Keväällä järjestettiin Huittisten Hullussa yössä oma tapahtuma, kesällä oli taas Ilmaisutaidon pajapäivät Karhiniemessä. Täällä tehtiin sitten muun toiminnan ohessa Minulla on oikeus -musiikkivideo Blue Sea Film Festivaaleille.


5.12. kävi vielä Markus summaamassa Huittisten Taiteesta työtä -5 vuotissuunnitelmaa ja miten siinä sitten oikein kävi.

Vuosi 2023 oli vähän hakusessa ja elettiin epävarmoissa tunnelmissa, mitä tulee tapahtumaan muutosten aikana, saadaanko toiminnalle jatkoa vielä Taiteesta työtä -5 vuotiskauden jälkeen.

Hulivilit sai pienen avustuksen tulevan elokuva Huittisten ja Hulivilien uusi hullunhauska historia -elokuvaa, kevät 2024 mennään normaalisti Sataopiston siipien suojassa, mutta sitten ei tiedetä, tuleeko mitään jatkoa ja jos tulee, niin millaista. Suunnitelmia on kolmeksi vuodeksi eteenpäin, vain rahoitus enää puuttuu.

Tähän vielä loppuun tämän vuoden joulutervehtys, olkaa hyvät! 


Ainakin siis 2024 kevätkaudella vielä tavataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti