sunnuntai 3. joulukuuta 2023

4.TT joulukalenteri - Kankaanpää Pörriäiset

Joulukuun 4. päivänä kiertää Satavarmaa kokemusosaamista sekä Kuuluvammaksi -kiertue ensin Merikarvialle ja sitten Kankaanpään Me Itse Pörriäisten illan istujaisiin. Kokemusosaamista tuo esille Kuuluvammaksi Jaana, Tiia ja Ari.

Mitä tietää Bingin tekoäly Pörriäisistä?

Kankaanpään Me Itse Pörriäiset on osa Me Itse ry:n Satakunnan ryhmiä. Me Itse ry. on valtakunnallinen kehitysvammaisten oma yhdistys, jolla on paikallista ryhmätoimintaa 36 eri paikkakunnalla Suomessa. Satakunnassa on Me Itse ry. ryhmätoimintaa seitsemällä eri paikkakunnalla, mukaan lukien Kankaanpää.

Kankaanpään Me Itse Pörriäiset ryhmä on toiminut vuodesta 2017 lähtien. Ryhmä kokoontuu kuukauden ensimmäisenä maanantaina kerran kuussa. Heidän tavoitteenaan on tuoda esille koko erityisryhmien erityisosaamisen kirjon Satakunnassa. Heidän toimintaansa voit seurata myös Facebookissa.

Hyvin tiesi tekoäly Bing asian ytimen.

Pörriäisten Facebook sivun muuten löydät täältä

Miten meni Kankaanpään Pörriäiset 5 vuotinen Taiteesta työtä tarina?

2019 useissa kokouksissa oli mukana Jaana Nordlund vertaisohjaaja Arin kanssa. Kokoontumispaikkana on Tukenan Wirtaamo, joka toimii Pörriäisten taustatukena. Mukana oltiin Tukiyhdistyksen vuosikokouksessa, silloinen puheenjohtaja Jaakko Koivuluoma edusti Pörriäisiä Satakunnan meikäläisten puheenjohtaja tapaamisessa, ilmaustaidon pajapäivät pidettiin, useita blogeja toiminnasta kirjoitettu, 2.9. vietiin Myötätuulen viesti kaupungintalon päättäjille, 18.11. oli Vaikuta kulttuuritoiminnalla kurssipäivä sekä 4.12. Minimessut ja Tiedä oikeutesi keskustelutilaisuus Kankaanpää talolla.

Kankaanpäähän suunniteltiin myös isoa erityisryhmien kulttuuriprojektia ja myös yhtä toista isoa koko Pohjois-Satakuntaa koskevaa hanketta. Tavoitteena oli muutenkin panostaa vuonna 2020 erityisesti Pohjois-Satakuntaan ja kaikki näytti erinomaisen hyviltä suunnitelmilta.

2020 meni sitten kokonaan erilailla kuin suunniteltiin. Suurista suunnitelmista tuli suuria pettymyksiä ja peruutusten sarja koronan vuoksi, mutta saatiin sentään jotain aikaan. HPNN kävi keikalla Jämillä marrasrieha tapahtumassa ja saatiin sitten taidenäyttelykin aikaan, vaikka jäätiin ulos Kankaanpään hienosta erityistaidetoiminnan seminaarista, jota oltiin vahvasti mukana suunnittelemassa. Oli siellä sentään esillä elokuva Erityistaidekoulu.

Täältä löytyy juttua tuosta koronavuodesta

2021 oli toinen koronavuosi, mutta toimintaa saatiin ylläpidettyä. Kokoontumisia oli kerran kuukaudessa Tukenan Wirtaamossa. Kesällä oli kaksi Ilmaisutaidon pajapäivää, joissa tehtiin elokuva Voiko sitä syödä ja saako sitä kaupasta. 1.11. saatiin pidettyä Kankaanpää talolla hieno Tukiliiton KIITOS 60 vuotta kiertueen juhlatapahtuma, joka oli yksi vuoden komeimpia tapahtumia. 

Yksi vuoden parhaista HPNN keikoista Kankaanpäässä

STEAn käsittämättömät leikkaukset Me Itse toimintaa aiheuttivat paljon epävarmuutta koronan lisäksi, mutta toiminnan taustatuki Wirtaamossa mahdollisti jatkuvuutta.

2022 juhlistettiin KeViKe/MEKA TV/Myötätuulen viestin 30 vuotisjuhlia aloittamalla 21.11. koko Yhdessä Me selvitään -kiertue. 

Sehän on nyt aivan selvää, miten yhdessä selvitään

Ilmaisutaidon pajapäivillä tehtiin elokuvan Asenneylitarkastaja Kähkönen. 

2023 meikäläistoimintaa oli edellisten vuosien tapaa kuun ensimmäisenä maanantaina ja Ilmaisutaidon pajapäivillä pidettiin tänä vuonna yhteisömusiikkipaja, jossa tehtiin ryhmälle oma voimalaulu. 


Vuosi sekä Taiteesta työtä -hankekausi Kankaanpäässä päätetään nyt Satavarmaa kokemusosaamista -kiertueen merkeissä. Ensi vuonna toivottavasti kohdataan HYVÄ ELÄMÄ Sivistyneesti 2024 merkeissä. Toiminta Tukenan Wirtaamon taustatukemana jatkunee entisellään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti