maanantai 11. joulukuuta 2023

11. TT joulukalenteri - Merikarvia meikäläiset

11. Taiteesta työtä -joulukalenteriluukun avaa Merikarvian meikäläisten mediaryhmä. Ryhmä on jäänyt jo joululomille ja kerää voimia ensi vuoden 30 vuotis juhlavuotta varten, jota toivottavasti juhlitaan tavalla ja toisella koko vuoden.

Merikarvian tontut vauhdissa

Annetaanpa Markolle ensi puheenvuoro. Tässä Markon kirjoitus, jonka hän esitti ensin Merikarvian Satavarmaa kokemustietoa -tapahtumassa 4.12. sekä Muutosten aika -seminaarissa Porissa 5.12.2023.

Merikarvian historiikki kertomus

Olen Marko Fagerroos ja tulin mukaan toimintaan vuonna 2007. Toimin Merikarvian mediapiirin ja Me Itse paikallisryhmä sihteerinä ja muissakin tehtävissä, myöskin puheenjohtaja tapaamisreissuissa

Meidän opistotoiminta alkoi vuonna 1994 ja olemme olleet maailman pisimpään yhtäjaksoisesti toiminnassa ollut kehitysvammaisten mediapiiri.

Olemme saaneet lukuisia palkintoja meidän tekemisistä elokuvista, muun maussa 6 Tähdenlento palkintoa. Myötätuulen viesti tapahtumia ollaan järjestetty lukuisia ja nekin on hienosti huomioitu. Ouraluoto elokuvia ollaan tehty pari kappaletta, Haapsalun Viron retki tehtiin vuonna 2008 ja siitä on myöskin DVD elokuva. Kyläkierros kuvausreissuja ollaan tehty lukuisia, Siikaisissa, Karviassa ja Honkajoella ja Merikarvialla.

Erilaisia isoja tapahtumiakin ollaan käyty kuvaamassa. Tuorilassa ollaan käyty kuvaamassa Mylläritapahtumat ja kuvattiin Merikarvian yrittäjäpäivät. Meidän tekemiä elokuvia on jo lähemmäs 100. Taiteesta työtä elokuvia ollaan tehty 27 kappaletta. Animaatioitakin olemme tehneet useita kymmeniä. 

Olemme käyneet Porissa seminaareissa ja puheenjohtaja tapaamisissa. Olemme saaneet hyvin meidän hakeamianne rahatukianomuksia ja rahaa on myönnetty. Olemme tehneet yhteistyötä Merikarvian kunnankin kanssa useamman vuoden ja se on toiminut erinomaisesti.

Olemme pitäneet myöskin avoimet ovet päiviä vieraille ja erilaisia myyjäisiä. Myöskin vierailuja olemme tehneet muihin toiminta yksiköihin. SEKKin tiloissa ollaan käyty puheenjohtaja tapaamisissa ja kokouksissa. Valtakunnallisissa me itse ry seminaareissa olemme olleet mukana, niitä on pidetty ympäri Suomea, mutta nyt nekin ovat loppuneet. Olemme tehneet joulukalentereitakin useita. Valokuvanäyttelyitäkin on ollut esillä. Elokuvaleirejä olemme pitäneet Siikaisissa Eteläpäässä ja Merikarvialla Mericampingillä, nykyinen Merrycamping. Elokuvaleirejä on ollut joka vuosi, paitsi 2020.

Meidän toimintaan tuli pitkä tauko koronavuoden myötä, mutta taistelu voitettiin. Se vuosi oli 2020. 

Meidän tekemiä elokuvia on näytetty koulukeskuksen auditoriossa, myöskin koulun oppilaille. Nyt lähiaikoina olemme tehneet animaatioita elokuvaleiristä ja muistakin.

Meidän jokainen ryhmän jäsen tietää ja tuntee omat tehtävänsä. Tärkeitä kokouksiakin pidetään tietyin väliajoin. Puheenjohtaja leiri oli 2022 syksyllä. 

Mediapiiri täyttää 30 vuotta ensi vuonna. Suunnittelemme ohjelmaa siihen juhlaan. 

Tämä vuosi on mennyt ihan mukavasti, vaikka erilaisia tukia on leikattu paljon. Mediapiirin väki kiittää ja kumartaa ja toivottaa kaikille rauhallista ja hyvää joulunaikaa ja parempaa onnellista uuttavuotta 2024.

Marko Fagerroos

 

Musiikkivideota tekemässä

Katsotaanpas vielä, mitä kertoo tekoälykaverimme BING meistä?

Merikarvian Me Itse meikäläiset on elokuvaryhmä, joka kokoontuu kevät- ja syyskaudella joka toinen maanantai Merikarvian työkeskuksen ja Merikarvian kansalaisopiston mediapiirissä 6 kertaa kaudessa. Ryhmä on toiminut itsenäisenä elokuvaryhmänä 1992 lähtien ja Me Itse toiminnassa vuodesta 2011 lähtien. 

Heidän toimintansa perustuu Me Itse yhdistyksen tavoiteohjelmaan "Minä ja me, kaikki kansalaisia"³, joka korostaa jokaisen ihmisen oikeutta osallisuuteen ja vaikuttamiseen yhteiskunnassa. Tämä tarkoittaa, että he pyrkivät edistämään kehitysvammaisten ihmisten asemaa yhteiskunnassa, tekemään heidän äänensä kuuluviin ja edistää kehitysvammaisten ihmisten osallisuutta ja vaikuttamista.
He ovat mukana myös Satakunnan Elävän Kuvan Keskuksen, Satakunnan meikäläisten ja MEKA TV TAITEESTA TYÖTÄ hankkeessa. He ovat saaneet lisätukea Merikarvian opisto-kulttuurilautakunnalta kyläelokuvien tekemiseen useina vuosina. 
Merikarvian meikäläisten elokuvaryhmä on aktiivinen ja monipuolinen. He kokoontuvat säännöllisesti ja osallistuvat erilaisiin tapahtumiin ja projekteihin. Heidän toimintansa on monipuolista ja kattaa monia eri alueita, mukaan lukien elokuvien tekeminen, osallistuminen erilaisiin tapahtumiin ja projekteihin, sekä yhteisöllisen toiminnan edistäminen. 

He tekevät monenlaista toimintaa, kuten elokuvien tekemistä, tapahtumien järjestämistä ja osallistumista erilaisiin projekteihin. Heidän toimintansa on suunnattu sekä ryhmän jäsenille että laajemmalle yleisölle, ja se tarjoaa mahdollisuuden oppia uusia taitoja, ilmaista itseään ja osallistua aktiivisesti yhteiskuntaan.

Kivasti kertoo meikäläisten toiminnasta kaverimme BING.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti