tiistai 12. joulukuuta 2023

12 TT joulukalenteri - Tiistaitiimi

Tänään Taiteesta työtä joulukalenterin 12. päivänä tiistaina ei ollutkaan Taiteesta työtä -ohjausryhmän Tiistaitiimiä, vaan se oli poikkeuksellisesti jo eilen maanantaina, kun porukoilla oli muuta menoa tänään tiistaina. 

Tiistaitiimi poikkeuksellisesti 11.12.2023 maanantaina

Katsotaanpas, tietääkö tekoälykaverimme BING mikä on Tiistaitiimi?

Satakunnan meikäläisten Tiistaitiimi on osa Taiteesta työtä -hanketta, joka kokoontuu Satakunnassa etäyhteyksillä. Tiistaitiimi pohtii maailman menoja ja tekee erilaisia suunnitelmia sekä toimii hankkeen ohjausryhmänä. Tiistaitiimi on joutunut keksimään uusia konsteja koronakaranteenin aikana, kun vanhat eivät toimineet.

Tiistait ovat olleet täynnä toimintaa Porissa lähinnä Monituotteen kautta Osallisuus teatterin, Porin meikäläisten ja musiikkiryhmien HPNN sekä Kuuluvammaksi voimin. Myös Ojantien animaatiopaja kokoontuu tiistaisin kevätkaudella. 

Syksyllä 2019 järjestettiin Rakkaudella porilaisille tuen turvin erityinen taidetiistai Puuvillan kauppakeskuksessa.

Taidetiistai ajatusta kehiteltiin urakalla muun muassa Porin erityistaidetoiminnan yhteistyöryhmässä, jonka yhtenä perustajana oli Porin meikäläiset ja Taiteesta työtä -hanke. Kaksi Taidetiistaita järjestettiin, kunnes korona söi koko hienon idean.

Kun maailma pysäytti tiistait ja kaikki muutkin päivät 13.3.2020, niin oli opittavana uusia yhteydenottotapoja. Suunnitelmissa oli jo aiemminkin kehittää etäyhteyksiä, mutta nyt oli pakko. Ari ja Tiia työskentelivät koko koronasulun ajan tiistaisin kokeillen erilaisia etäyhteyksiä. Sitten saatiin Taikelta 1000,- koronatuki kehittää yhteyksiä ja perustaa Tiistaitiimi. Tämä muuten olikin sitten ainoa saamamme koronatuki.

Tiistaitiimi keväällä 2020

Tiistaitiimin ja etäyhteyksien löytyessä toimintaa voitiin kehittää etänä  ja keräsimme korona-ajan valokuvia, kirjoituksia ja päiväkirjoja, tehtiin elokuvan käsikirjoituksia sekä Osallisuus teatterin syksyn näytelmää Kohti uutta epänormaalia. Muutamat teatteritreenitkin pidettiin etäyhteyksien avulla.

Etätoimintaa mm. Porin Me Itsen kanssa, SEKKin hallituksen kevätkokous, Osallisuus teatterin harjoitukset, Tiistaitiimi, maanantai-palaveri, perjantain Skype-palaverit, HPNN käsikirjoitukset ja Satakunnan meikäläisten yhteydet eristysaikana. Noin 20 aktivistia ollut mukana koko ajan etänä koronasulun aikana toukokuussa 2020.

2021 Tiistaitiimejä ei enää pidetty sen jälkeen, kun pystyimme taas tapaamaan toisiamme ihan oikeasti. Muutama pienempi etätapaaminen järjestettiin, mutta kun ohjausryhmä pääsi tapaamaan tapaamaan yhdessä, ei näitä etäyhteyksiä kukaan jäänyt kaipaamaan.

Tiistaitiimi luotiin, kun emme muuten päässeet tapaamaan toisiamme. Tämä on tärkeä siksi voi pitää yhteyttä eri puolilla Satakuntaa asuviin meikäläisiin ja kertoa ajankohtaista asioita sekä kysellä kuulumisia. Mikään salaseura ei Tiistaitiimi ole, vaan kaikki aktivistit pääsevät halutessaan mukaan.

2022 tammikuussa olimme taas koronasulussa ja nämä Tiistaitiimi oli taas ainoa mahdollisuus pitää porukoihin yhteyttä. Kun sulku päättyi, otimme Tiistaitiimi kerran kuussa ohjausryhmän käyttöön.

2023 vuonna meillä oli kymmenkunta Tiistaitiimitapaamista, joissa oli joka kerta noin 10-14 osallistujaa. Tiimin tehtävänä oli ensi kertoa omia kuulumisia, sitten kerrottiin paikalliset ja alueelliset kuulumiset, käytiin läpi Taiteesta työtä uusimmat väännöt ja suunniteltiin sekä päätettiin yhdessä suuntaviivoja tulevaisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti