maanantai 18. joulukuuta 2023

18. TT joulukalenteri - Ojantien toimintakeskuksen elokuva- ja mediapajat

Tänään armon päivänä joulukuun 18. Taiteesta työtä joulukalenteriluukussa muistellaan hieman Ojantien toimintakeskuksen toimintaa 2019-2023. Ojantiellä ollaan tehty yhteisöelokuvia jo vuodesta 1994, joten 30 vuotis juhlavuoteen valmistaudutaan täälläkin.

Joulukujeet mielessä Ojantien TikTok ryhmällä

Katsotaanpas, tietääkö tekoälykaverimme BING jotain Ojantien ryhmästä?

Se on ryhmä, joka tekee elokuvia ja dokumentteja Ojantien toimintakeskuksen historiasta ja maailman nykytilanteesta. Ryhmä on toiminut vuodesta 2006 Porin kaupungin työväenopiston ja kansalaisopiston piirinä. Ryhmä tekee muun muassa dokumentti-animaatiota KeViKe/MEKA TV:n ja Ojantien toimintakeskuksen yhteisestä 30 vuotisesta taipaleesta. 

Ojantiellä on toinenkin ryhmä, 2022 lähtien animaatio- ja elokuvapajan lisäksi kokeiltiin myös TikTokkien tekemistä ja näillä saavutettiinkin sitten muutamia satoja tuhansia seuraajia näille videoille. 

Se on porin meikäläisten yhteinen ryhmä, joka jakaa taiteellisia teoksiaan ja kokemuksiaan TikTok-kanavalla. Ryhmän jäsenet ovat aktiivisia ja luovia, ja heillä on paljon hauskoja ja inspiroivia videoita. Joitakin TikTokkeja: Porin jatsit lähestyy uhkaavasti ja Ojantien TikTok ryhmä näyttää vähän mallia, mitä on tulossa tai Mitä kevät tuokaan Ojantien toimintakeskukseen? Jos haluat tietää lisää ryhmän toiminnasta ja tapahtumista, voit käydä MEKA TV TikTok sivuilla. 
Ojantiellä on myös maanmainiota Puupäät orkesteri, joka on kulkenut myös Taiteesta työtä hankkeen mukana, ollaan tehty ryhmälle Facebook sivut, julkaistu juttuja YouTubessa ja niin edelleen.

Ojantien toimintakeskuksen Puupäät on Ojantien toimintakeskuksen Skiffle-bändi, joka soittaa porista musiikkia. Bändin jäsenet ovat Ojantien toimintakeskuksen työntekijöitä ja yhteistyökumppaneita. Voit seurata bändin aktiviteetteja heidän Facebook-sivullaan: Puupäät. Jos haluat kuulla heidän musiikkiaan, voit katsoa heidän videoitaan MEKA TV YouTube kanavalta.

Ojantien animaatiopaja on yksi Taiteesta työtä perustajaryhmiä. Katsotaanpas miten meni Taiteesta työtä hankkeessa.

Matin antiikkistudio oli yksi keskeinen juttu Taiteesta työtä hankekaudella

2019 osallistuttiin suureen vaalikeskustelutilaisuuteen tekemällä animaatio Loistava vaalivuosi tulossa. Osallisuus teatterissa oli myös 3 kaveria Ojantieltä mukana. Ojantien porukat ovat olleen myös aktiivisesti mukana Porin meikäläisten järjestämissä Erityisryhmien elokuva- ja teatteriseminaareissa sekä esiintyjinä että osallisina.

Ojantien toimintaa kehitettiin lähinnä Porin seudun kansalaisopiston animaatiopajana 10 kertaa 2 tuntia kevätkaudella. Yhteistyötä tehtiin sitten muulloinkin aina kun se oli mahdollista.

2020 katkaisi koronaperkele elokuvanteon hyvissä ajoin alkuvuonna, eikä saatu mitään valmista aikaan. Elokuva Yksin töissä jäi auttamatat kesken. Traileri siitä saatiin, mutta siinä kaikki tänä vuonna. Yksin töissä saatiin ensi-iltaa vasta maaliskuussa 2022.

2021 oli myös rikkinäinen vuosi, eikä saatu mitään valmista aikaan, kun kesälomille piti lähteä jo talviloman jälkeen koronasulun vuoksi. Aloitimme silloin KeViKe/MEKA TV 30 vuotis historiikkianimaation tekemisen, mutta kesken siis jäi. Syksyllä  järjestimme Ojantiellä pienen tapahtuman, jossa teimme myös TikTok joulukalenteriin juttua ja täältä innostuttiin sitten oman kurssin järjestämiseen.

2022 järjestettiin sitten TikTok kurssi Otsolan kansalaisopiston kurssina ja täältä lähtikin sitten huima kehitys seuraajissa, parhaimmillaan Ojantien videot saavuttivat yli 100000 katsojaa ja yhteensä puolen miljoonan katsojamäärä meni hups vaan rikki.

Vai mitäs sanotte luvuista?

  • Linja-autossa on tunnelmaa 117200 katsojaa ja 6289 ykkäystä
  • Ojantien disco 105100 katsojaa ja 6490 tykkäystä
  • Puhelinlangat laulaa 72000 katsojaa 3348 tykkäystä
  • Kevät tuli Ojantielle 63000 katsojaa ja 3527 tykkäystä
  • Surkea maanantai aamu 61900 katsojaa ja 3697 tykkäystä

2023 jatkettiin taas animaatiopajassa puuhia sekä myös TikTok kurssilla. Kaksi elokuvaa julkaistiin, Yht´äkkii uutiset sekä Ojantien kesälomalaulu. 



Karin jukeboxi TikTok saavutti yli 200000 katsojaa.

Tulevaisuudesta tiedetään sen verran tässä vaiheessa elämää, että keväällä 2024 on animaatiokurssia, joka tekee Ojantien elokuvatoiminnasta historiikkielokuva sekä TikTokista luovutaan ja Otsolan kurssilla perehdytään sen sijaan myös muihin sosiaalisen median kanaviin itse tekemällä oppien.

Keväällä järjestetään myös HYVÄ ELÄMÄ kevätkonsertti 9.4.2023, jolloin juhlistetaan myös Ojantien elokuvatoiminnan 30 vuotista taivalta. Mukana ollaan oltu myös suunnittelemassa HYVÄ ELÄMÄ hanketta, mutta katsotaan nyt miten meidän käy.

Tässä nyt vielä Ojantien joulutervehdys, joten heitetään huolet nyt hetkeksi joulun yli tällä videolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti