sunnuntai 1. joulukuuta 2019

TAITEESTA TYÖTÄ joulukalenterin luukku 1.

Joulukuu on joulukalenterien luvattua aikaa, joten on taas aika avata Satakunnan meikäläistenkin joulukalenteri. 
Ensimmäinen nettijoulukalenteri avattiin vuonna 1996 ja tästä edes aika ajoin erinäisinä vuosina ollaan julkaistu erilaisia joulujuttuja 24 kappaletta joulukuussa.


Tämän vuoden kalenteri on viime vuoden kaltainen. 2018 kalenterissa oli 24 juttua kohti osallisuuden ydintä ja se toimi samalla Taiken Osallisuuden ytimessä -hankkeen sekä Satakunnan meikäläisten toimintakertomuksena, mitä vuoden aikana oltiin saatu aikaan.


Täältä muuten löydät viime vuoden kalenterin jutut

Tänäkin vuonna keskeisin toiminnan tukija on ollut Taiteen edistämiskeskus, jonka turvin olemme edistäneet vammaisyhteisöiden kulttuuria ja kulttuuritoimintaa koko Satakunnan alueella. Tästä syystä joulukalenteri tänäkin vuonna on samalla 24 osainen raportti vuoden toiminnoista. Tämän raportin tekeminen ja kaikki vuoden tilitykset kaupan päälle onkin loppuvuoden tärkein tehtävä yhdelle puolipäivätontulle.


5 vuotinen erityistaiteesta ja erityisryhmien kulttuuritoiminnasta oikeaa työtä -hanke on nyt edennyt ensimmäisen vuoden suunnitelmien mukaan muuten, paitsi ettemme ole löytäneet vielä tukea seuraavan vuoden suunnitelmien toteuttamiseen. Toimintaverkosto ja yhteistyöverkosto on vahva ja kattava, mutta tukiverkosto on riittämätön. Tätä ongelmaa on tarkoitus ensi vuonna monin käsin vääntää ja ratkoa.


Tänään joulukuun 1. päivänä MEKA TV tontut valmistelevat kiivaasti ensi viikon tapahtumia ja ensi-iltoja, joita onkin luvassa 5 kappaletta ympäri ämpäri Satakuntaa. 
Editointimylly käy tänään kuumana, mutta mitään valmista uutta tuskin saadaan ennen huomista. Uusia juttuja odotellessa kannattaa käydä kurkkaamassa kolme vuotta sitten julkaistua elokuvakalenteria.


Joulukalenteria kyseltiin tänäkin vuonna, mutta tällaisen elokuvakalenterin tekeminen on oikeaa työtä, 2016 kalenteriinkin tarvittiin kahden viikon työpanos. Tänä vuonna ei mokomaan ollut varaa, kun toimintarahat loppuivat jo hyvissä ajoin ennen joulua. Vaikka elokuvajoulukalenterin tekeminen on hauskaa, se on myös oikeaa työtä. Ja oikea työ tarvitsee aina oikean rahoituksen.

Tästä se nyt sitten lähtee liikkeelle tämän vuoden TAITEESTA TYÖTÄ kalenteri.


Ps. 


Editointimyllystä tulikin päivän leffa ja se on Me Itse 20 vuotta seminaarin Mertsi Palmroosin esitys.  

Niin että hyvää kehitysvammaisten ihmisten oikeuksien viikkoa vaan kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti