perjantai 20. joulukuuta 2019

TAITEESTA TYÖTÄ joulukalenterin luukku 20.

Vuoden 3. vuosineljännes olikin sitten TAITEESTA TYÖTÄ hankkeen lähes  normaali elonkorjuukuukausi. Kesälomat oli peruttu kolmantena vuotena peräkkäin, kun talouden niukkuuden vuoksi oli pakko ottaa kaikki hommat vastaan. Toinen syy kesälomattomuuteen oli se, että hankkeeseen osallistuneet halusivat myös kesätoimintaa, eikä kaikkea suunniteltua toimintaa ja kuvauspäiviä muutenkaan saatu mahtumaan muualle allakkaan.

Heinäkuu otettiin silti vähän rauhallisemmin, editointikone oli laitettu kesätauolle, eikä muutenkaan riehuttu ihan hirveästi muuten kuin sovittuina leireinä ja keikkoina.


Paljon melua tyhjästä


Elonkorjuun aika


Osa keväällä toukotöissä istutetuista sekä suunnitelluista leireistä ja tapahtumista poimittiin jo heinäkuussa.

2.-3.7. pidettiin Lahdenperässä pelleleiri. Arvatkaas muuten oliko huikea hauska leiri?

Arvatkaas oliko hauskaa?


9.-10.7. aiheutettiin paljon melua tyhjästä Huittisten Hulivilien ilmaisutaidon pajapäivillä Suttilan nuorisotalolla.

Seuraavalla viikolla treenattiin ahkerasti pienen Osallisuus teatterin porukan kassa Asukas nimeltä 0000000, jonka kantaesitys oli Kehitysvammaliiton keskustelutilaisuuden avauksena Suomi Areenalla.

Pieni kesätauko ja akunlatausjakso pidettiin ja sitten jatkettiin Harjavallan meikäläisten kanssa Turun yliopiston maisematutkimuksen oppiaineen tutkimusassistentteija Eurajoen tarinoita kuvaamassa.

Heinäkuun lopissa vielä editointipajapäivä Merikarvialla.

Sitten alkoikin hurjaakin hurjempi elokuu.

Hurjaakin hurjempi elokuu


7.-9.8. Osallisuus teatteri ja Porin meikäläiset viettivät teatterileiria ja Me Itse Porin kehittämispäiviä Ahlaisten Sahapirtillä ja täällä saatiinkin sitten koko syksyn esityksen kuosiin.

Sitten harrastettiinkin tiiviisti elonkorjuuta editointipajapäivillä Raumalla, Porissa ja Huittisissa.

Myötätuulen viesti 2019


19.8. pidettiin paja-aamupäivä Merikarvialla ja vietiin Myötätuulen viesti Eurajoen kunnantalolle.

Merikarvian kunnantalolla


20.8. pähkäiltiin Osallisuus teatterin kanssa aamupäivä ja iltapäivällä vietiin Myötätuulen viesti Porin kaupungitalolla.

Porin kaupungintalolla


21.8. pidetiin suunnittelu- ja editointipaja aamupäivällä Eurajoella ja iltapäivällä vietiin Myötätuulen viesti Eurajoen kunnantalolle.

22.8. viimeisteltiin seuraavan päivän Syvärauma ensi-iltaa ja iltapäivällä vietiin Myötätuulen viesti Rauman kaupungintalolle.

Blue Sea Film Festivaalien meikäläisten ohjelmakartta


23.8. juhlittiin kansainvälisillä Blue Sea Film elokuvafestivaaleilla vuoden elonkorjuuta ensi-iltojen merkeissä.

Vuoden yksi merkittävimmistä ensi-illoista ja jatkoakin seuraa vuonna 2020


26.8. pyöräiltiin Kiukaisten meikäläisten kanssa Harjavaltaan viemään Myötätuulen viestiä Harjavallan kaupungintalolle.

27.8. Osallisuus teatteri aloitti syyskauden urakan todenteolla.

28.8. pidettiin ensin elonkorjuun palautepalaveria Huittisissa ja sitten iltapäivällä vietiin Myötätuulen viesti Huittisten kaupungitalolla.

Huittisten kaupungitalolla


30.8.-1.9. melskattiin Merikarvian elokuvaleirillä Mericampingissä ja tehtiin pari elokuvaa.

2.9. pidettiin tuumauspajapäivä Kankaanpäässä ja iltapäivällä vietiin Myötätuulen viesti Kankaanpään kaupungintalolle.

6.9. alkoi kansalaisopistokausi Eurajoelta ja syyskuun loppuun mennessä olivatkin sitten kaikki opistoryhmät palanneet puolen vuoden kesätauolta takaisin opiskelemaan elokuvaa ja sosiaalisia mediataitoja.Arkielokorjuun lisäksi oli suurin urakka kauppakeskus Puuvillassa järjestetty Taidetiistai Rakkaudella porilaisille.

Vuoden yksi isoimmista Rakkaudella porilaisille tapahtumista


Muuta elonkorjuu hommaa oli suunnittelupalaverit yhteistyökumppanien kanssa sekä uutena kokeiluna Satakunnan meikäläisten puheenjohtajille tarjotut henkilökohtaiset taustatukipäivät, joista kuullaan ehkä lisää ensi vuonna, jos rahoittajat näin suovat.

19.9. aloitti Elina työharjoittelun Tekunkorven elokuva- ja muistelupiirin kanssa sekä TAITEESTA TYÖTÄ hanketyöharjoittelijana.

Kiirusta piti, sillä tiedossa oli hylättyjen apuraha hakemusten vuoksi 2 kuukauden paussi hankevetäjien palkanmaksussa, joten homma oli saatava sellaiseen vauhtiin, ettei pysähtyisi välillä. Myös SEKKin työntekijöiden 4 kuukauden pakkolomat aiheuttivat harmaita hiuksia toiminnan kehittämisen kanssa, varsinkin kun TAITEESTA TYÖTÄ -hankekin oli ilman palkanmaksajaa samaan aikaan pakkolomien kanssa loka- ja marraskuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti