perjantai 6. joulukuuta 2019

TAITEESTA TYÖTÄ joulukalenterin luukku 6.

Onnittelut Suomen itsenäisyydelle tänä 102 vuotis juhlapäivänä.
Itsenäisyys on tärkeä asia myös TAITEESTA TYÖTÄ -hankkeen osallisille. KeViKe/MEKA TV on ollut tänä vuonna 27 vuotta itsenäinen ja vaikka kyllähän se välillä koville ottaa. 

Itsenäisyys tarkoittaa yhdessä merkityksessä sitä, että voi vapaasti valita millaista yhteistyötä tehdään ja kenen kanssa. Itsenäisyys on erityisryhmille erityisen tärkeää.


2016 Satakunnan meikäläiset ideoivat yhdessä Satakunnan Elävän Kuvan Keskuksen kanssa SUOMI 100 juhlavuoden hanketta, jonka aikana julkaistaan 100 satakuntalaista elokuvaa. Näin sitten tehtiinkin, vaikka koville se otti 100 päivän aikana julkaista uusi elokuva joka päivä. 
Näissä 100 elokuvassa oli sitten 47 mukana erityisryhmien elokuvaosaajia kuvaajina, assistentteina ja tekemässä erilaisten ihmisten ja yhteisöiden kanssa satakuntalaisia yhteisöelokuvia.


Katsoiko niitä kukaan? Tämän hetken laskurin mukaan näitä elokuvia ollaan katsotty yhteensä noin 365000 kertaa. Ei niitä sitten ihan turhaan tehty.


Tänä vuonna SataKylät ry. tilasi MEKA TV:ltä koosteen tuon juhlavuoden kyläelokuvista ja tällainen siitä tuli. Elokuva esitettiin SataKylien 20 vuotis juhlasyyskokouksessa 26.11.2019. 


Kovasta SUOMI 100 urakakasta sitten saatiin jopa muutama paperiläpyskäkin. 

Satakunnan Elävän Kuvan Keskus sai muuten sitten myös Satakuntaliitolta pronssisen ansiomitallin. Osansa tästä kunnista lienee juuri tämän elokuvasarjan ansiota.


Tässäpä muuten vielä perustelut, miksi palkinto myönnettiin;

Satakunnan Elävän Kuvan Keskus ry – SEKK ry on alueellinen elokuvakeskus, joka on pitkäjänteisesti edistänyt ja toteuttanut elokuvakulttuuria Satakunnassa. Toiminnan kohderyhmiä ovat lapset, nuoret, koululaiset, syrjäytymisuhan alla olevat ja työttömät nuoret, erityisryhmät ja kylien asukkaat. Elokuvien tekeminen antaa näkyvyyttä kohderyhmille sekä voimaannuttaa ja valaa rohkeutta tekijöihinsä.

Kehitysvammaisten omaehtoinen elokuvakulttuurinen toiminta SEKK ry ja MEKA TV:n yhteistyönä lienee laajinta maailmassa. Elokuvakulttuurista hyvinvointia on SEKK ry:n kantava toiminta-ajatus. Satakunnan Elävän Kuvan Keskus ry on vaikuttanut laajasti kohderyhmiensä elämään rohkaisevalla, tukevalla ja positiivisella toiminnallaan.Tänään, kun Suomi täyttää 102 vuotta, tuntuu kuin tuosta palkinnosta olisi kulunut 100 vuotta, kun ajattelee, että taas on toiminta katkolla, eikä ensi vuoden toimintatuista tiedetä vielä mitään tässä vaiheessa elämää.

Jos muuten jotakuta kiinnostaa katsoa ne kaikki 100 elokuvaa yhteen pötköön, niin varaa itsellesi useampi tunti aikaa ja katso ne kaikki tästä soittolistasta;

SUOMI 100 satakuntalaista elokuvaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti