maanantai 9. joulukuuta 2019

TAITEESTA TYÖTÄ joulukalenterin luukku 9.

Tänään päätti Porin meikäläiset ja Osallisuus teatteri tämän vuoden työt Porin seudun kansalaisopistossa esittämällä ensin Taivaanrannan tuolla puolen näytelmän ja sitten jatkettiin omilla pikkujoulujuhlilla. Kokouskin pidettiin ja päätettiin samalla ensi vuoden Porin meikäläisten luottamushenkilöt.Porin meikäläisten vuosi on ollut aika hurja, vai mitä sanotte tällaisesta kulusta?

Toimintavuosi ja 5 vuotinen TAITEESTA TYÖTÄ -hanke aloitettiin ilman minkäänlaisia toimintatukia tammikuussa. 

22.1. alkoi Monituotteessa sosiaalisen median kurssi, jonka puitteissa kehitettiin myös Osallisuus teatteria tiistaisin aamupäivisin.Helmikuun alkupuolella saatiin tietää, että Taike tukee TAITEESTA TYÖTÄ hanketta ainakin 2019. Tuki riitti käytännössä Arin puolipäivätyöhön 7 kuukauden ajan sekä mahdollisti teatteriohjaajan kerran viikossa syyskaudella ja vähän kevätkaudellakin.

Helmikuussa tehtiin sitten Porin 13.9.2020 kirkkopyhä tapahtuman mainosta, jota on sitten esitetty pitkin Suomea.

20.2. avattiin TAITEESTA TYÖTÄ hanke Porin taidemuseossa. Mikäpä sen juhlaillisempi paikka avata oma taidehanke.

28.2. järjestettiin suuri vaalipaneeli kansanedustaja ehdokkaille Porin seurakuntatalolla.

21.3. Ari kävi pokkaamaamassa Kehitysvammaliiton Aino Miettisen palkinnon Helsingistä ja samaa kerrottiin siellä seminaarissa, miten homma Porissa ja Satakunnassa oikein toimii,

Monituotteen mediakurssi päättyi maalikuun lopussa, mutta 8.-10.4. pidettiin kolme Tulevaisuudenpajapäivää, joissa hahmoteltiin tulevia suunnitelmia. Tällöin tiedettiin jo, että Porin meikäläiset sai Rakkaudella porilaisille -hyvinvointirahaa tapahtumien järjestelyihin.


7.5. oli suunnittelupalaveri ja illalla oltiin mukana Ojantien vanhempain illassa esittelemässä porilaista toimintaa Meksikon pikajuna ensi-illan yhteydessä.

13.5. järjestettiin Merkillisen hienoo hommaa -oheistapahtuma Lainsuojattomat teatterifestivaalein yhteyteen.
17.5. Eija ja Tiia kävivät esittelemässä Osallisuus teatterin toimintaa ja ensi-ilta elokuvan teatteritoiminnasta Kehitysvammaisten Tukiliiton kulttuurigaala illalssa vuosikokousviikonloppuna.
25.5. käytiin Karvian kulttuurikeskus Skantzin avajaisissa kuvaamassa.

28.-29.5. Elina ja Mikko kävivät Arin ja Millan kanssa vetämässä Kankaanpäässä ilmaistutaidon pajapäiviä. Täällä muuten syntyi Kalle Kähkösen ja Sanna Siveltimen tarina, joka huipentui syksyn ensi-iltaan Taivaanrannan tuolla puolen. Kankaanpäässä kuvattiin elokuva Erityistaidekoulu.

Kesällä kokoonnuttiin Monituottessa kaksi kertaa suunnittelemassa kesän tapahtumia ja ohjelmaa.

25.-27.6. oli kesän ensimmäinen teatterileiri yhdessä Teatterista voimaa vuorovaikutukseen -hankkeen kanssa.

27.6. teatterileiriläiset vetivät Teatteri-iltamat Laviassa leirin päätteeksi.

15.7. oltiin SuomiAreenalla esittämässä Asukas nimeltä 00000000 esitys Kehitysvammaliiton keskustelutilaisuuden avaukseksi.

7.-9.8. oltiin toisella teatterileirillä Ahlaisten Sahakoskella, jossa tehtiin raamit syksyn näytelmään sekä tehtiin pienempiin esityksiin tarinoita, joita sitten kehitettiin koko syksyn ajan eri esityksissä.

13.8. oli syyskauden ensimmäinen teatterikokoontuminen ja  tästä edes sitten kokoonnuttiinkin joka tiistai Monituotteella. Samana päivänä saatiin ensimmäistä kertaa kokoon Porin erityistaiteen yhteistyöryhmä, jonka tarkoituksena on kehittää laaja-alaisesti erityistaidetoimintaa ja erityisryhmien kulttuuritoimintaa Porissa. Mukana yhteistyössä on läänintaiteilija Esa Vienamo, Porin kulttuurijohtaja Jyri Träskelin, Porin vammaispalvelut työ- ja toimintakeskuksineen sekä Porin meikäläiset että SEKK/MEKA TV.

20.8. vietiin Myötätuulen viesti Porin kaupungintalolle.

23.8. Osallisuus teatteri ja Porin meikäläiset olivat Blue Sea Film Festivaaleilla sekä edustamassa että esillä valkokankaalla elokuvateatteri Iso Hannussa.

17.9. oli iso kulttuuritapahtuma Taidetiista Porin kauppakeskus Puuvillassa.

19.9. aloitti Elina työharjoittelun Tekunkorven elokuva- ja muistelupiirissä sekä SEKKissä torstaisin.

24.9. alkoi taas Porin seudun Kansalaisopiston Sosiaalisen median kurssi Monituotteessa, joka keskittyi taas Osallisuus teatterin toimintaan ja syksyn näytelmän kehittämiseen.

28.9. esiintyi Avain-orkesteri Porin torin päälavassa Rakkaudella porilaisiile ja hyvän keikan vetikin.

Lokakuussa päättyi Arin puolipäiväpesti TAITEESTA TYÖTÄ -hankkeessa ja mentiin taas opistovoimin sekä Millan ohjaamana eteenpäin Rakkaudella porilaisille tapahtumia järjestäen.

10.10. esiintyi Osallisuus teatterin HPNN ryhmä ensimmäisten kertaa Asiakkaan oikeuksien päivillä esittäen teatteritoimintaa. Tapahtumapäivän koko kulttuurianti oli Avain-orkesterin ja HPNN ryhmän järjestämää.23.10. esiinnyttiin Hyviksen kulttuuritapahtumassa Rakkaudella porilaisille.

25.-27.10. Eija ja Elina olivat edustamassa Porin meikäläisiä ja Osallisuus teatteria Rovaniemen Me Itse päivillä ja vetivät koko Satakunnan meikäläisten shown juonto-osuuden.

4. ja 18.11. Elina oli mukana Kankaanpään Siviskurssilla vertaisohjaajana.

6.11. oltiin esittämässä 2 tunnin show Karvian Willillä viikolla. Kerrottiin omasta teatteritoiminnasta ja esitettiin Karviassa tehtyjä yhteisöelokuvia sekä ensi-iltana koosteen Karvian kulttuurikeskus Skantzin avajaisista.
Marraskuun lopussa Porin meikäläisten kuvausryhmä sai tilaustyön Eurajoki-hankkeeseen tarvittavan videon tekemiseen.

3.12. oli sitten vuoden pääseminaari valtakunnallinen TAITEESTA TYÖTÄ -erityisryhmien elokuva- ja teatteriseminaari Porissa.9.12. päättyi Porin meikäläisten työvuosi teatteri-esitykseen.


Paljon muutakin tapahtui, tehtiin yhteistyötä Satakunnan kokemustoiminta ohjausryhmässä, osallistuttiin Yhteisökeskuksen kokemustoimijoiden vertaistapaamisiin, oltiin mukana aktiivisesti SEKKin toiminnassa, kehiteltiin juttuja Taikusydämen ja vähän muidenkin yhteistyökumppanien kanssa.

Vuoden viimeisessä kokouksessa päätettiin sitten ensi vuoden Porin Me Itsen luottamushenkilöt. Puheenjohtajaksi valittiin Eija luopuessa puheenjohtajuudesta yksimielisesti Santeri.


Yhtä yksimielisesti päätettiin, että varapuheenjohtajana jatkaa Matti ja  sihteeriksi valittiin Elina. 

Nyt sitten vähän pidetään taukoa ja ihmetellään mistä saataisiin ensi vuodeksikin jostain toimintarahoitusta. Tällä hetkellä on tiedossa 10 kertaa 2 tuntia teatteria Porin seudun kansalaisopistokurssina, HPNN ryhmä on saanut Tukiliitolta 400,- tuen musiikkielokuvan tekemiseen, Elinan työharjoittelu jatkuu ainakin huhtikuun puoleen väliin saakka, mutta muuta varmaa ei ole vielä tiedossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti