keskiviikko 18. joulukuuta 2019

TAITEESTA TYÖTÄ joulukalenterin luukku 18.

Tänään Eurajoen meikäläisten taustatuki teki vuoden viimeisiä tilitysselvityksiä ja teki hankintoja, jotka olisi kuulunut tehdä jo alkuvuonna. Muutenkin Eurajoella ollaan touhuttu paljon, mutta saatu vain vähän näkyvää aikaan. Vai kuinka sitten olikaan käynyt vai menikö pelleilyksi koko vuosi?
Eurajoen elokuvaryhmä oli ainut TAITEESTA TYÖTÄ -ryhmä, joka oli saanut tukea elokuvan tekemiseen alkuvuodesta 2019, muut nuolivat vain näppejään ja kärvistelivät odotellessa tulevia rahoituspäätöksiä.

Eurajoen Toimarin elokuvaryhmä on toiminut 1994 lähtien, joten jonkinverran kokemusta ryhmällä jo onkin, vaikka välivuosiakin on rahan puutteen vuoksi ollut. Viime vuosina Toimarin ryhmä on toiminut Otsolan kansalaisopiston piirinä 5 päivää kevätkaudella ja 5 päivää syyskaudella. Lisäksi Joenhelmien sekä Kaunummen asumisyksiköissä on ollut 12 tunnin elokuvan intensiivikurssi lähinnä vanhoille konkareille, joten 16 kertaa ollaan toimittu Eurajoella Otsolan siipien suojissa. Lisäksi kesällä oli muutamia ylimääräisiä tapaamisia TAITEESTA TYÖTÄ -hankkeen tiimoilta sekä kesällä järjestettiin Lahdenperän leirikeskuksessa kahden päivän ilmaisutaidon pajapäivät.

Elokuvia kuvattiin vuoden aikana koko nippu, animaatioelokuviinkin on materiaalia useampaankin elokuvaan, mutta SEKKin pakkolomat aiheuttivat sen, että yksi reppana ohjaaja ei pystynyt editoimaan yksin vapaa-ajalla näitä elokuvia valmiiksi.


Näin meni vuosi 2019


- Tammikuussa alkoi Sanoista eläviksi kuviksi -mediakurssi Toimarissa. Kurssilla tehtiin kaiken muun mediahömpän lisäksi elokuva Nukkuvien puolueen vuosikokous
- Helmikuussa alkoi 12 tunnin elokuvan intensiivikurssi pienemmälle porukalle, joka teki sitten elokuvan Keitä me oikein ollaan
- Maaliskuun lopussa päättyi opistokausi
- Käytiin tekemässä Sydänmaan koululaisten kanssa elokuva
- Janne Lautanala edusti kahdessa puheenjohtaja tapaamisessa, Rovaniemen Me Itse päivillä Josefiinin kanssa sekä toimi vertaisohjaajana Kaunummen elokuvakurssilla. Janne on myös yksi TAITEESTA TYÖTÄ ohjausryhmän jäsen.
- Toukokuussa kuvattiin Luvialla sählykisat ja tutustuttiin läänintaiteilija Esa Vienamoon
- Heinäkuussa pidettiin pelleilyleiri Lahdenperän leirikeskuksessa
- 21.8. vietiin Myötätuulen viesti Eurajoen kunnantalolle ja kutsuttiin Eurajoen kunnanjohtaja kylään.
- 23.8. oli Keitä me oikein ollaan ensi-ilta Blue Sea Film Festivaaleilla.
 
- Syykaudella Toimarin ja Kaunummen elokuvaryhmissä tehtiin sitten mitä kerittiin, mutta mitään ei keritty saamaan ihan valmiiksi asti, hommia oli vain liikaa yhdelle taustatuelle ja ohjaajalle. Teemaviikkokin jäi väliin. Kivaa oli, mutta ei kerrottu siitä muille. Animaatioita kuvattiin ja blogeja tehtiin, mutta ensi-illat siirtyivät seuraavalle vuodelle.Toimintasuunnitelmia 2020


Eurajoen toimintaryhmällä on samat ongelmat kuin muillakin Satakunnan meikäläisryhmillä, toimintasuunnitelmat ovat vahvat, mutta rahaa asioiden loppuun saattamiseen ei ole. Toimari elokuvaryhmä on isoin kaikista opistoryhmistä, joten vaikka paljon opintopiirissä saadaankin aikaan, viimeistelytyöhön ei löydä aikaa eikä tukea.

Näin ollaan kuitenkin suunniteltu.


 • Otsolan kurssi keväällä 25 tuntia ja syksyllä toiset 25 tuntia
 • Alkuvuonna pyritään saamaan keskeneräiset elokuva valmiiksi
 • Kaksi elokuvan intensiivikurssia toinen Joenhelmessä ja toinen Kaunummessa
 • Me Itse toiminta jatkuu ennallaan. Ryhmän esittelyvideo päivitetään.
 • Taidetestaamo päivät järjesteään koko toimintakeskuksen väelle
 • Ilmaisutaidon päivät/Larppi heinäkuussa
 • Blue Sea Film Festivaaleille ensi-iltaelokuva ja Porin valtakunnallisille Kirkkopyhäpäiville elokuva
 • Me Itse päivät Hämeenlinnassa (Janne ja Toni H.)
 • Jannella 2 puheenjohtajatapaamista/Taiteesta työtä -ohjausryhmässä
 • Taiderinkiin Josefiin, jossa hänelle pyritään tarjoamaan erityistä taideohjausta
 • Eurajoki ja Rauma Tampereelle yhteiseen linjapalaveriin
 • Teemaviikolle järjestetään oma tapahtuma Eurajoelle
 • Pidetään oikein hyvä toimintavuosi, hieman parempi kuin edellinen
Eiköhän tässä sentään sitten plussan puolelle päästy tänäkin vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti