keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Tärskywood elokuvakurssi Turussa 7.-9.6.2019

Tärskywoodin elokuvakurssi

Turussa pidettiin Kohtaamispaikka Tärskyssä elokuvakurssi, jossa kolmen päivän aikana opiskeltiin käytiin kaikkea elokuvaan liittyvää toimintaa ensi-iltaa lukuunottamatta. 


Tässä erään osallistujan mietteitä elokuvakurssista


- tunteita ja kokemuksia


Elokuvakurssista mulle tulee mieleen luova työ. Kurssilla tehtiin ensin käsikirjoitus, jonka jälkeen pohdittiin miten elokuva toteutetaan. Siihen kuuluu monta työvaihetta, kuten musiikin säveltäminen, elokuvan logo, ohjaaminen, äänittäminen ja budjetti. Näillä pääsee jo alkuun.

Pieniä asioita täytyy myös muistaa: tavaroiden kuljettaminen, ruokailut, levitys ja markkinointi. Elokuvan elämä alkaa ensi-illasta, mutta tekijöiden työ alkaa olla jo tuolloin loppusuoralla. Elokuva sisältää yhteensä monta erilaista tekovaihetta, niitä oli neljäkymmentä.



Osaa tekovaiheista emme käyneet läpi, minua olisi kiinnnostanut animaatio ja ääninäyttely. Nyt tehtiin näytelty elokuva, jolloin noita vaiheita ei ollut mukana.

Mutta pääsin kokeilemaan kuvaamista, äänittämistä ja näyttelemistä. Kameran edessä oleminen on mukavampaa kuin kameran takana oleminen.



Elokuvan tekeminen on kivaa, lempipuuhaani on näytteleminen. Haaveenani on päästä pitkään elokuvaan näyttelemään, etenkin ääninäyttely olisi kivaa. Haluan oppia ammattinäyttelijäksi.




Kurssin päätteeksi tehtiin vielä yksi harjoitustyö,
jossa haluttiin kokeilla,
opittiinko kurssilla mitään.



TÄRSKYWOOD elokuvan ensi-ilta on Blue Sea Film Festivaaleilla 23.8.2019 elokuvateatteri Iso-Hannussa kello 12:30.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti