sunnuntai 11. joulukuuta 2022

MEKA TV 30 vuotta Joulukalenteri 19/31 - TikTok

Maanantaina 12.12.2022
Joulukalenterin luukku 19/31
TikTok

Vuoden yksi menestystarinoita on Ojantien TikTok ryhmän toiminta ja näkyvyys. Entäs millainen näkyvyys ryhmällä ja Satakunnan toiminnalla oli vuonna 2010?

TikTok tik tok tikotikotiktok

MEKA TV TikTok kanava

Syksyllä 2021 kysyttiin SEKKistä TikTok kurssia ja kun sitä osaamista ei ollut, niin MEKA TV otti homman omakseen. Tiia tutki ensin asiaa ja sitten opetti ohjaajansa ja näin sitten otettiin TikTok hallintaan.

Ensimmäisena vuotena tehtiin TikTok joulukalenteri kaikkien MEKA TV ryhmien kanssa ja sitten 2022 aloitettiin Ojantiellä TikTok kurssi.


@mediaakaikille Ojantien toimintakeskuksessa lähtee joukko kavereita lomailemaan näin. #ojantie #pori #taiteestatyötä #me ♬ alkuperäinen ääni - mediaakaikille

Ojantien TikTok kurssi toteutui lyhytkurssina neljä kertaa keväällä ja neljä kertaa syksyllä.  TikTok on varsin uusi aluevaltaus MEKA TV, mutta varsinkin Ojantien jutut ovat saavuttaneet suuren yleisön. Vai mitäs sanotte luvuista?

  • Linja-autossa on tunnelmaa 117200 katsojaa ja 6289 ykkäystä
  • Ojantien disco 105100 katsojaa ja 6490 tykkäystä
  • Puhelinlangat lauluaa 72000 katsojaa 3348 tykkäystä
  • Kevät tuli Ojantielle 63000 katsojaa ja 3527 tykkäystä
  • Surkea maanantai aamu 61900 katsojaa ja 3697 tykkäystä
Oma lukunsa on Ojantien Matin Antiikkistudio, joka nappaa mukaansa mukavasti katsojia myös mielenkiintoisen sisällön vuoksi.


@mediaakaikille Matin antiikkistudiossa keitetään kahvia vanhaan hyvään malliin. #taiteestatyötä #ojantie #pori ♬ alkuperäinen ääni - mediaakaikille

TikTok videot ovat enimmäkseen harmitonta höpöhöpöä, mutta tätä kanavaa pitkin olemme saaneet eniten katsojia ja mikä hienointa, paljon uusia nuoria katsojia, jotka pääsevät näin tutkimaan meidän erityistä taidetoimintaamme. Vaikuttamistoimintaa tämäkin.

Tänä vuonna ollaan julkaistu 34 TikTok videota muun työn ohessa ja tietenkin Ojantiellä Otsolan kansalaisopiston TikTok kurssin myötä. Voiko puoli miljoonaa katsojaa olla väärässä?

MEKA TV TikTok kanava löytyy sitten täältä

2010

Vuosi oli viimeinen Karhuseutu TV toimintavuosi ja 12 puolen tunnin ohjelmaa taas tuotettiin Popula TV ja Ganal TV kanavilla.

Myötätuulen viesti viritettiin taas 9 vuoden tauon jälkeen ja lähdettiin vielä kerran kiertämään kaikki Satakunnan kunnat viemällä kehitysvammaisten kulttuurisanomia päättäjille ja vähän suurelle yleisöllekin. Suurena apuna ja tukena oli Tukiliiton Asuntoja asunnottomille -hanke, jonka viestejä vietiin myös.

29.11.2010 julkaistiin 22 Myötätuulen viestin elokuvaa, joka lienee päiväkohtainen MEKA TV ensi-ilta ennätys vieläkin.

2010 vietettiin Euroopan köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen torjunnan teemavuotta

MEKA TV ohjaaja sai uuden oman kotityöhuoneen, joka on nykyäänkin käytössä. Myös uusi editointikone hankittiin ohjaajan omalla rahalla, kuten aina. Ainahan se on vähän niin ollut kehitysvammaisten kulttuuritoiminnan kanssa, että artisti maksaa.

Elokuvia ja TV ohjelmiakin julkaistiin taas mukavat 51 kappaletta vuoden aikana ja oltiin mukana kahdessa kansainvälisessä nuorten projektissa ohjastamassa projektien elokuvatoimintaa.

Muutaman kohtuullisen hyvän toimintavuoden jälkeen tosin alkoi taivaanrannalle muodostua taas tummia pilviä, mutta näistä sitten myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti