lauantai 10. joulukuuta 2022

MEKA TV 30 vuotta Joulukalenterin luukku 17/31 - Harjavallan ja Kiukaisten Huimaveikot

Lauantaina 10.12.2022
Joulukalenterin luukku 17/31
Harjavallan ja Kiukaisten Huimaveikot

Tänään piti olla Yhdessä ME selvitään kiertueen 13/15 tapahtua, mutta epäonneksi Kiukaisissa oli korona-aalto, eikä tapahtumaa voitu järjestää. Tapahtuman piti järjestää jo aiemminkin, mutta korona söi senkin tapahtuman. Kerrataanpa nyt kuitenkin, mitä kavereille tapahtui tänä vuonna ja samalla muistellaan, miten Me Itse toiminta lähti uudelleen liikkeelle vuonna 2008.

Harjavallan Me Itse Huimaveikot

Harjavallan ja Kiukaisten Huimaveikot

Harjavallan Huimaveikot on perustettu 2009. Alkuvuosina toimittiin Hopeanuolen kanssa kiinteässä yhteistyössä. Itse asiassa täälläkin edettiin elokuva edellä, sillä jo 2008 tehtiin täällä elokuvaa ja Me Itse perustettiin sitten vasta vuotta myöhemmin.

DVD vuodelta 2008

Yhteistyötä viriteltiin 2010 lähtien MEKA TV Karhuseutu TV hankkeen kanssa ja yhteistyö on jatkunut tiiviisti siitä saakka. Me Itsen Käsikynkkä kokemuspuhujien koulutuksessa oltiin 2011 ja oltiin perustamassa Satakunnan meikäläisiä 2013. Jossain vaiheessa Ari tuli taustatueksi ja ryhmä sai tuekseen Sataopiston, jonka kurssin aikana ryhmä kokoontuu 8 kertaa vuodessa opiskelemassa erilaista elokuvan tekoa ja mediaa sekä vaikuttamistoimintaa Me Itsen kautta.

Ryhmällä on vähemmän kansalaisopiston tunteja kuin muilla ryhmillä ja tämä näkyy siinä, että elokuvatoimintaa on vähemmän ja käytetään se vähäinen aika sitten kokoustamiseen ja höpisemiseen kahvinjuontia unohtamatta.

Korona vei Harjavallan kokoontumispaikan alta pois ja ryhmä siirtyä Kiukaisiin, mikä sopi oikeastaan ihan hyvin, sillä suurin osa osallistujista asui Kiukaisissa.

Tänä vuonna ryhmä kuvasi kesällä Me Itse päiville videopätkää ja kuvattiin samalla elokuva asenteista. Tätä viimeistä juttua ei saatu valmiiksi, kun korona vei ensi-iltatilaisuuden kaksi kertaa, mutta koitetaan paremmalla tuurilla sitten ensi vuonna. Yhdet omat uutiset sentään saatiin syksyllä näkyvämmäksi.



Ryhmän puheenjohtaja Samuli Palmu on ollut aktiivisesti mukana kehittämässä Satakunnan meikäläisten toimintaa ja Kiukaisten ryhmässä vaikuttaa myös yksi Me Itsen perustajajäsen, joten ei mikään turha ryhmä tämäkään.

2008 alkoi Karhuseutu TV aikakausi

Näin käynnistyi Karhuseutu TV 2008-2010 projekti 


2008 alkoi uusi kolme vuotinen Karhuseutu TV projekti, joka työllisti MEKA TV ohjaajan puolipäiväisesti kolme vuotta. Se antoi tilaa olla murehtimatta työttömyyttä ja antoi mahdollisuuden keskittyä työn tekemiseen sen työnhakemisen sijaan.

Karhuseutu TV ideana oli tuottaa joka kuukausi puolen tunnin ohjelman Karhuseudun kylistä, yhdistyksistä ja tapahtumista. Kolmen vuoden aikana näitä ohjelmia sitten tuotettiinkin 36, joita myös erityisryhmät olivat osaltaan tekemässä. Hankkeen puitteissä järjestettiin medialeirejä lapsille ja nuorille ja saatiin myös muistitietoa talteen.

Keväällä Me Itse rantautui Poriin ja otettiin sitten koppi tästä toiminnasta. Poriin perustettiin Me Itse alajaos ja liitettiin se elokuvaryhmien toimintaa. Syksyllä järjestettiin sitten ensimmäinen valtakunnallisen erityisryhmien elokuvaseminaari Porissa ja näitä sitten järjestetään edelleen.

Kaikkea muutakin kummaa tapahtui. Popula TV oli meidän esityskanava, mutta myös YLE kehitti A-tuubi kanavaa, missä tietty olimme mukana. Elokuvia tuotettiin taas kohtuulliset 54 tuona vuonna ja siinä sivussa vedettiin myös Selkämeri ja minä -hanketta ja Elokuvakipinöitä SEKKin kanssa.

Selkämeri ja minä 2008

Kohtuullisen hurja toimintavuosi siis tämäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti