keskiviikko 7. joulukuuta 2022

MEKA TV 30 vuotta Joulukalenteri 14/31 - Rauman meikäläiset

Keskiviikko 7.12.2022
Joulukalenterin luukku 14/31
Rauman meikäläiset

Kehitysvammaisten teemaviikko päättyy tänään ja MEKA TV juhlakiertue rantautuu Raumalle tapahtumaan numero 11/15. Ei tässä vielä kaikki, 12/15 tapaaminen on illalla, kun Satakunnan Tukipiiri tulee kokoustamaan SEKKiin ja kuulemaan samalla, mitä kaikkea ollaan Tukipiirin alueella saatu tänä vuonna aikaan. Mutta nyt kalenteriin, jossa raumalaisten edesottamuksien lisäksi muitellaan, mitä tapahtui MEKA TV toimintavuotena 2005.

Rauman meikäläiset

Elokuvan ensi-ilta Kaunisjärven hyvinvointikeskuksessa

Rauman meikäläisten vuosi meni verkkaisesti koronamyllerrysten jälkeen, mutta saatiin sentään jotain aikaan.

MEKA TV juhlaviikolla 9.2. saatiin etälähetyksenä esitettyä 3 elokuvaa juhlavasti Rauman kaupungitalolta.


Muistitietoelokuvia Vanhasta Raumasta ja Rauman saaristosta - livelähetys suoratoistona - 76 min - 9.2.2022

Kesällä tavattiin kesälystillä Pyytjärvellä, jossa kuvattiin oma osuus Me Itse päiville.

Kesälystillä Pyytjärven rannalla


Kesällä ryhmälle tuli suru-uutinen, kun Janne Kivimäksi siirtyi autuaamille elokuvamaille. Janne oli ollut yksi ryhmän tukipilareita 28 vuotta. 

Sitten osallistuttiin Blue Sea Film Festivaaleille kahden koronavuoden tauon jälkeen juhlavasti KeViKe 30 vuotis näytökseen, sekä myös sen jälkeen avajaisissa meikäläisten toimintaa huomioitiin merkittävästi.

Blue Sea Film Festivaalien avajaisissa 19.8.

Syksyllä sitten vielä päätettiin tehdä edes yksi muistitieto elokuva, kun viime vuosina ollaan näitä kunniakkaasti pystytty tuottamaan. Taiteesta työtä -hankkeen sekä Tukiliiton alueellisen toimintatuen lisäksi saimme tukea kehitysvammaisten teemaviikolle ensi-illan järjestämiseen.

Paljon oli suunnitelmia täksikin vuodeksi, mutta rahoitus olikin sitten sitäkin niukempaa, eikä ensi vuodeksi tällä erää ole tiedossa mitään. Rauman Me Itse ryhmä oli ennen koronaa isoin koko Satakunnassa, taisi olla noin 24 osallista, mutta koronavuosina toimintaa ollaan pystytty edistämään vain pienen tuotantoryhmän muistitietoelokuvia tuottamalla, mutta onhan se nyt paljon parempaa kuin ei mitään.

2005

Mediavaunua ja Elokuvakipinää vuonna 2005

Mediavaunu hanke päättyi ja uutta Karhuseudun Suistomaat hanketta käynnistettiin

Lasten ja nuorten Elokuvakipinä hanke käynnistettiin Satakunnan taidetoimikunnan kanssa. Vaikka kehitysvammaisten elokuvan tekijöille saatiin uutta tilaa, niin puolet toiminnasta oli suunnattu lapsille ja nuorille.



KynnysKino palkinto palkintokin saatiin sekä Kirsi Mäen elokuvasta Nainen on vähän yksin sekä MEKA TV toimintamalleista.

Viimeinen Tähdenlentoja tapahtuma Tampereella ja Ojantien Tositarina esitettiin Tampereen Filmifestivaalien avajaisissa. 

Maliken kanssa tehtiin yhteistyötä Matkalle, liikkeelle, keskelle elämää lyhytelokuva sarjan ja DVD kanssa. 

Syksyllä 2005 ei juuri vapaapäiviä nähty, Mediavaunu, Malike ja Elokuvakipinä pitivät pyörät pyörimässä.


Myös kehitysvammaisten elokuvapiirejä saatiin taas uudelleen käyntiin kansalaisopistojen kautta Porissa. Hurja toimintavuosi kaiken kaikkiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti