perjantai 17. joulukuuta 2021

17/24 joulukalenterissa Taiteesta työtä 2. vuosineljännes

Miten meni Satakunnan meikäläisten ja TAITEESTA TYÖTÄ 5 vuotissuunniltelman 2. vuosineljännes 2021?

Koronasulku tyhjensi allakan ikävästi 1. vuosineljänneksen jo kahden toimintakuukauden jälkeen. Talvilomalla muuttui koronasulun myötä samalla kesälomaksi useimman ryhmän kanssa. 

Koronan tyhjentämä allakka

Maaliskuu alkoi siis synkissä koronatunnelmissa. Etänä pystyttiin jatkamaan opistokautta vain Porissa Monituotteessa sekä Huittisten Hulivilien kanssa. Harjavallan ja Kiukaisten kurssia voitiin jatkaa loppuun saakka kesäkuussa. Muut ryhmät olivat juntturassa.

Maaliskuu on peruttu

Arilla ja Tiialla oli menossa osa-aikainen Satakunnan kulttuurirahaston tukema 1100 satakuntalaista elokuvaa -arkistointihanke, joka puitteissa pystyttiin etenemään sovitulla tavalla. 

Etänä mentiin muutenkin pääasiassa maaliskuussa. Jaanan kanssa pystyttiin tapaamaan muutaman kerran, jotta saimme järjestettyä Elokuvan Keskiviikkoseuran Rakkaudella porilaisille -hankerahalla etänä. 


Parasta oli kuitenkin SEKKin ja Porin kaupungin kumppanuussopimuksen toteutuminen 1.4.2021 lähtien. Se mahdollisti myös Tiialle 3. työpäivän viikossa SEKKissä aina 2024 vuoden loppuun.

Huhtikuusta tulikin sitten koronasta huolimatta yllättäen täysi työkuukausi, itse asiassa ensimmäinen koko TAITEESTA TYÖTÄ -suunnitelman aikana. Vaikka tavoitteena oli ohjaajan täysityöllisyys, meni yli kaksi vuotta, ennen kuin se toteutui. Muutama pikkukurssi toteutui ja Tukiliiton kanssa tehtiin suunnitelmia 60 vuotis juhlavideoiden tuottamiseksi. Lasten ja nuorten Ahlaste tuupi toimi koko koronakevään ajan. 1100 elokuvaa -arkistointihanke saatiin niputettua siihen malliin, mikä oli näillä resursseilla mahdollista. Ari ja Tiia veti keuruulaisille Aarne ja Aune -hankkeen ryhmälle elokuvakurssia ja päästiin sitten tapaamaan porukoita Keuruulle ja kuvaamaan yhden toisen ryhmän muotinäytöstä.

Tässä Keuruun reissusta on tarinaa Tukiliiton sivuilla täällä

Muutenkin alettiin taas kulkea koronarajoitusten puitteissa hippulat vinkuen pitkin puolta Suomea. Jaanan kanssa työskenneltiin aina kun hän valtakunnallisilta töiltään ehti, kesää ja syksyä suunniteltiin innolla ja etäpalavereita pidettiin.

Toukokuussa kaikki oli toisin

Toukokuussa päästiin vihdoin ja viimein aloittamaan Taiken tukemana TAITEESTA TYÖTÄ hankekausi. Tukea kaiken kaikkiaan oli vähemmän kuin edellisenä vuonna, mutta nyt oli taas työrauhaa tehdä töitä sen sijaan, että joutui kärvistelemään epävarmuuden keskellä, mitä tulee käymään.

3.5. kun aloitettiin hankekausi, ensin käytiin Merikarvialla, sitten oli kuvaussuunnitelua Hyviksen elokuvan kanssa ja illalla Ari ja Tiia etäkouluttivat verkossa verkkovälitteisestä kokemustoiminnasta. Tuossa sivussa sitten Tiia aloitti hankekauden alussa säännölliset viikkorapsojen tekemisen, joista sitten on suurin osa näistä joulukalenteriblogeistakin koottu.

4.5. päästettiin Osallisuus teatteri irti ja treenattiin HPNN kanssa. 5.5. Jaana, Tiia ja Ari pitivät yhteisen työnohjaus- ja suunnittelupäivän Herrainpäivillä. Näillä eväillä sitten päästiin taas kunnolla vauhtiin.

Joulukuun 2020 pääseminaari toukokuussa 2021

17.5. järjestettiin joulukuussa peruuntunut TAITEEN RAJAMAILLA -erityisryhmien valtakunnallinen elokuvaseminaari. Se oli myös Rakkaudella porilaisille tapahtuma, joita ei viime vuonna pystytty koronasulkujen vuoksi pitämään.Toukokuussa aloitettiin sitten taas myös liikkuminen muuallekin kuin vain oman navan ympärille. Menoallakassa oli paikkoja nimeltä Kankaanpää, Reposaari, Keuruu, Kangasala, Sastamala, Tampere, Ylöjärvi, Hämeenlinna, Halsua, Harjavalta, Kiukainen, Huittinen, Merikarvia ja Rauma.

Elokuvia tehtiin Tukiliiton 60 vuotta juhlaviikkoon 7 kpl Me Itsen ja Tukiliiton tilaamina. Osallisuus teatterin Kohti uutta epänormaalia saatiin kuvattua elokuvaksi ja HPNN treenasi viikottain syksyn keikkoja ja tulevaa musikaalia ajatellen. 

Yksi Me Itse koulutuspäivä pidettiin ja Kankaanpään Ilmaisutaidon pajapäivät. Rauman meikäläiset kuvasivat Alfred Kordelinin Rauman kaupunkirahaston ja Tukiliiton tuella muistitietoelokuvia Vanhasta Raumasta ja Rauman saaristosta.

Jos maaliskuussa oltiin puolittain telakalla, niin 2. vuosineljännes huhtikuusta kesäkuun loppuun olikin sitten menoa ja meininkiä niin kuin eKr (ennen Koronaa).

Ps.

Tässä muuten vielä päivän TikTok joulukalenteri, jossa kerrotaan, mikä auttaa meitä toimimaan riittävästi.

@mediaakaikille

Mitä tarvitaan riittävän hyvän elämän löytymiseen? Riittääkö tämä? ##joulukalenteri ##taiteestatyötä ##osallisuusteatteri ##me ##mekatv

♬ alkuperäinen ääni - mediaakaikille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti