lauantai 11. joulukuuta 2021

11/24 joulukalenterissa Kankaanpään Pörriäisten vuosi

Satakunnassa on 7 paikallista Me Itse ryhmää ja yksi alueellinen Satakunnan meikäläiset. 

Kaikille ryhmille on yhteistä se, että kaikki ovat myös MEKA TV elokuva- ja mediaryhmiä, jotka tekevät elokuvia, tuottavat erilaista sosiaalista mediaa ja pyrkivät vaikuttamaan erityistaide- sekä kulttuuritoiminnan keinoin meille kaikille kuuluvaa osallisuutta. 

Kaikkien ryhmien taustatukena ja kouluttajana toimii Ari. Jaana on Me Itsen alueellinen työntekijä, joten hänkin kehittää ja kouluttaa jokaisen ryhmän toimintaa. Myös Osallisuus teatterin Tiia on ollut kaikessa yhteistoiminnassa mukana vertaisohjaajana ja Arin työparina. Taustatukena jokaiselle ryhmälle toimii myös Satakunnan Elävän Kuvan Keskus ry. ja viime vuosina Kehitysvammaisten Tukiliiton alueellinen toimintatuki on ollut iso apu alueellisen toiminnan kehittämiseen.


Kaikki ryhmät ovat myös sitoutuneet MEKA TV:n Taiteesta työtä -5 vuotissuunnitelmaan, ovat olleet ideoimassa ja kehittämässä tätä sekä toteuttaneet kaikki tätä suunnitelmaan omina ryhminään, että alueellisena verkostona.

Yhteistä on kaikille ryhmille on myös se, että taloudellinen tuki toiminnan laajuuteen nähden on riittämätöntä, mutta yhdessä ja yhteistyössä näistä kaikista haasteista ollaan selvitty tavalla tai toisella. Toiminnan kehittämisen tekee myös haastavaksi se, että verkostolla on vain säännöllisiä kuluja, mutta ei perustukea eikä eikä säännöllisiä tuloja, joten jokaiseen tehtävään on haettava tukea erikseen. Korona on tehnyt myös suurta hallaa toimintaan, sen sijaan, että olisimme voineet keskittyä varsinaiseen työhön ja sisältöihin, suurin osa voimavaroista menee selviytymistaisteluihin.


Kankaanpään Me Itse Pörriäiset perustettiin 2017 Suomen juhliessa 100 vuotis syntymäpäivää ja Myötätuulen viesti 2017 jälkimainingessa.

Tässä muuten lyhytelokuva Pörriästen osallisuudesta, Yhdessä me vaikutamme.

Tänä vuonna ryhmä on voinut kokoontua Kankaanpäässä kutakuinkin suunnitelmien mukaisesti kuukauden ensimmäisinä maanantaina. 

Kankaanpään ja Rauman ryhmillä ei ole kansalaisopistotoimintaa taustalle tukemassa, kuten muilla viidellä ryhmällä. Kankaanpään toimintaa paikallisesti on ollut taustalla tukemassa Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Wirtaamo sekä Pohjois-Satakunnan Kehitysvammaisten Tuki.

Ilmaisutaidon pajapäivät kesällä 2021

Tänä vuonna toimintaa on ollut vahvasti tukemassa myös Tukiliitto ja Satakunnan Tukipiiri, joiden alueellisilla tuilla olemme voineet osallistua Kankaanpään Pörriäisten kokouksiin, järjestämään kaksi Ilmaisutaidon pajapäivää, tuottamaan yhden elokuvan.


Järjestimme myös yhteistyössä Kankaanpäähän Tukiliiton KIITOS 60 vuotta -kiertueen tapahtuman 1.11.2021.

Jaana kertoi Me Itse kuulumisia ja oli toinen juontaja

Kankaanpään KIITOS tapahtuma olikin yksi kiertueen hienoimmista. Puheet olivat hienoja ja Rantasen Samun tanssiesitys tositosihauska.

Erityiskirjailija Jaakko kokosi Kankaanpään Me Itse Pörriäisten historiikin

HPNN soitti mahtavasti kunnon kamoilla, ensi-ilta oli onnistunut ja meillä kaikilla oli niin mukavaa.

HPNN esitti yhden parhaimmista keikoistaan Kankaanpäässä

Kaikesta hyvästä toiminnasta huolimatta nyt on suuri huoli tulevasta toiminnasta, kun STEA uhkaa leikata Me Itse ry:n avustuksia niin paljon, että toiminnan kehittäminen käy mahdottomaksi. Jos pahimmat painajaiset nyt toteutuvat, Kankaanpään Me Itse todennäköisesti jatkaa toimintaa Palvelusäätiön Wirtaamon siipien suojissa, mutta alueellinen  ja valtakunnallinen yhteistyö joudutaan lopettamaan tuen puuttumisen vuoksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti