sunnuntai 19. joulukuuta 2021

19/24 joulukalenterissa Satakunnan meikäläisten Taiteesta työtä 3. vuosineljännes

Satakunnan meikäläisten, MEKA TV ja Taiteesta työtä -5 vuotissuunnitelmien vuosi jakautuu käytännössä neljään vuosineljännekseen. 

1. vuosineljännes viime vuosina on mennyt ihmetellessä alkuvuonna, että mistä ihmeestä sitä taas saa tukea toiminnan jatkamiseen. Tammikuun puolessa välistä maalikuun loppuun mennään sitten pääasiassa kansalaisopistojen kurssien varassa ja jos hyvin käy, niin saadaan helmikuun alkupuolella rahoituspäätöksiä, voidaanko hommaa jatkaa kesäkaudellakin.

2. vuosineljännes mennään sitten opistokautta lopetellessa ja hankekautta aloittaessa ja tilaustöillä itseämme elättäen. Huhtikuussa koitetaan laittaa isoa pyörää pyörimään kesää varten ja touko sekä kesäkuu mennään sitten hippulat vinkuen pitkin maakuntaa ryhmien kanssa elokuvia tehden ja syksyn elonkorjuuta sekä syyskyntöjä valmistaen. Kesäkuun lopussa sitten hiljennytään tai riehaannutaan heinäkuun kesärientoihin, kun alkuvuoden hommat on saatu purkkiin.

3. vuosineljännes alkaa heinäkuussa kesätauolla niinä vuosina, jolloin palkanmaksajia on ollut niin paljon, että on varaa pitää kesälomaa. Tällainen ihme ollaan taidettu viimeksi saada pitää vuonna 2016, jolloin ei tosin palkanmaksajia, joten eipä ollut töitäkään. Lomaa se on pakkolomakin heinäkuussa.

Heinäkuinen pajapäivä Huittisissa

Heinäkuussa 2021

2021 heinäkuussa tehtiin vielä koronan siirtämiä hommia eteenpäin. Tässä Tiian keräämiä tietoja hommien sujumisesta heinäkuussa-

- SEKKissä selviteltiin alkuvuoden kuitteja ja editoitiin alkuvuoden keskeneräisiä hommia ja valmistauduttiin Blue Sea Film Festivaalien elokuvien ensi-iltoihin. Alkuvuoden rapsoja kirjattiin, plokattiin valokuvia ja perattiin työlistaa kesän alta syyskyntöihin

- 5.7. oli Harjavallan ja Kiukaisten elokuvaryhmän kuvauspäivä Kiukaisissa elokuvaa ihmissuhteista ja ystävyydestä

Kesäkuvauksia Kiukaisissa


- 6.7. HPNN treenasi ja äänitti elokuviin musiikkia sekä omaan musiikkivideoon.


HPNN kotitekoisessa Impolan Studiossa heinäkuussa

- 7.-8.7. oli Huittisissa Ilmaisutaidon pajapäivä. Mukana Porista Eija, Jaana ja Tiia.

Jaanan ohjatessa Eija ja Tiia hoitivat kesän kuvaukset Huittisissa

Sitten alkoi kesäloma ja aika oma, mutta vielä 14.7. käytiin Ourassa kuvaamassa Merikarvian meikäläisten elokuvaa sekä 20.7. Rauman elokuvaa. Muuten siis lomailtiin.

Elokuussa 2021

Arin kesätauko kesti vain kaksi viikkoa ja elonkorjuutyöt aloitettiin Jaanan kanssa suunnittelupäivänä heti elokuun alussa.

Suunnittelupäivä juuri ennen kuin kaikki meni koronan vuoksi uusiks


Tiian työ alkoi 9.8. Rauman editointipajassa. Samalla kuultiin ikävä uutinen, että emme voineet osallistua Blue Sea Film Festivaaleille koronatilanteen vuoksi, joten kaikki elonkorjuun suunnitelmat menivät tuhannen pillun päreiksi ja koko syksy jouduttiin suunnittelemaan uusiks.

10.-12.8. oli Merikarvian elokuvaleiri ja 22.-26.8. oli Osallisuus teatterin ja HPNN musiikki- ja teatterileiri. Siinä välillä tehtiin elonkorjuun suunnitelmia uusiks ja editointiin niitä elokuvia, joiden ensi-iltoja ei vielä oltu peruttu.

30.8. oli Satakunnan meikäläisten puheenjohtajien koulutus- ja suunnittelupäivä SEKKissä. Se oli samalla Taiteesta työtä -ohjausryhmän linjapalaverin paikka, jossa otsa rypyssä pohdittiin, mitä tässä koronan runtelemassa maailmassa saa vielä tehdä.

Syyskuussa 2021

Ryminällä mentiin sitten syyskuu ja syyskynnöt tehtiin syvältä koronan aiheuttamien epävarmuustilojen saattamana. Ainoa tapahtuma oli kansainvälinen Lukutaitopäivä -tapahtuman järjestäminen 8.9. Satakunnan museolla. Se taisi olla samalla viimeinen Rakkaudella porilaisille tapahtuma.

Satakunnan meikäläiset suunnittelemassa syksyn tapahtumia

11.9. osallistuttiin etänä Me Itse vuosikokoukseen Porissa ja Huittisissa. Jaana valittiin tässä kokouksessa uudelleen Me Itse ry:n valtakunnalliseksi puheenjohtajaksi seuraavalle kolmevuotis kaudelle.

14.9. Ari ja Tiia kävivät kuvaamassa Lahdessa taidekeskus Kaarisillassa sekä Hämeenlinnassa Kettukin kanssa viime vuonna koronan vuoksi keskeneräisiksi jääneet erityistaiteilijoiden elokuvat Taiken lisätuella.

Osallisuus teatterin musikaalin työstä aloitettiin toden teolla.

9.9. alkoi sitten kansalaisopistokausi ensin Tekunkorvessa ja sitten kurssi kerrallaan, kunnes lokakuussa viimeisetkin kurssit saatiin käynnistettyä 4. vuosineljännekseen. 

Ps.

Tässäpä muuten vielä tämän päivän Satakunnan meikäläiset TikTok joulukalenteri tänään. Ei edes pientä levon hetkeä meille MEKA TV tietäjille suoda sunnuntaisinkaan.


@mediaakaikille

Satakunnan meikäläisten tietäjien etsintäpartio on edennyt tehtäväpäivään 19/24. ##me ##taiteestatyötä ##joulukalenteri ##meitse ##osallisuusteatteri

♬ alkuperäinen ääni - mediaakaikille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti