torstai 9. joulukuuta 2021

9/10 joulukalenterin luukku aukeaa Raumalta

Raumalla pidettiin Me Itse meikäläisten pieni johtoryhmän kokous 8.12. ja tehtiin samalla Satakunnan meikäläisten joulukalenteriluukut 9/24.

Jouluinen tervehdys Raumalta

Rauman meikäläiset ovat olleet koronasulussa pian kaksi vuotta, vain pieni kuvausryhmä ja johtoryhmä on toiminut. Raumalla on reippaasti yli 20 Me Itse jäsentä eli enemmän kuin missään muussa Satakunnan kunnassa, mutta tapaamisia ei olla voitu järjestää koko ryhmälle.

Talvella 2020 kokoonnuttiin viimeksi ja kuvattiin useampaa elokuvaa kiusaamisesta ja yhdessä tekemisestä. Sitten korona otti kiusaamisotteen, eikä yhdessä olla päästy tekemään mitään kuin pienellä ryhmällä.

Kesällä 2020 kuvattiin muistitietoelokuvia Syväraumasta, joiden tekemiseen saatiin tukea Kansan sivistysrahastolta. Ensi-iltojen piti olla Blue Sea Film Festivaaleilla, mutta koronaperkele peruutti koko festivaalit. Saimme ensi-illat sitten syksymmällä Poselliin.

Syvärauman elokuvat löydät muuten täältä.
 

Tänä vuonnakaan ei saatu toimintaa koko ryhmälle käyntiin. Saatiin kuitenkin Alfred Kordelinin Rauman kaupunkirahastolta tukea Rauman kaupunginosien elokuvien tuottamiseen. Saimme myös Tukiliitolta tukea samaan elokuvaan lähinnä Rauman saariston retkikuvauspäivään. Kuvasimme raumalaisten kanssa kanssa muutaman päivän ja alkuperäisen 4 elokuvan sijaan saimmekin kuvattua 12 lyhytelokuvaa Vanhasta Raumasta ja Rauman saaristosta. Puolet on nyt julkaistu ja ne löytyvät täältä.


8.12. pidettiin vuoden ensimmäinen kokous pienellä porukalla, jotta voitiin päättää, miten toimintaa jatketaan koronasuluista huolimatta.

Päädyttiin sitten pikkujouluruokailun ohessa seuraavaan.

- Toimintaa ei nykyisen koronatilanteen vuoksi voi avata vieläkään. Tammikuussa ei ole meikäläistoimintaan tuen puuttumisen vuoksi, mutta koitetaan saada toimintaa viritellään uudelleen käyntiin helmikuussa KeViKe/MEKA TV 30 vuotta juhlaviikon aikana. Pyrimme saamaan Kordelinin tuella tammikuussa keskeneräiset elokuva ensi-iltakuntoon 7.2.2022 mennessä
- Samalla tuo ensi-iltapläjäys 7.2. on Tukiliiton KIITOS kiertueen II osa ja koitetaan siis järjestää elokuvakatselmus tällä kertaa Toimelassa
- Tukiliitolta keväällä tukea uudelleen käynnistämiseen
- Myötätuulen viesti 2022 viedään 30 vuotisen taipaleen kunniaksi myös Raumalla
- Taiteesta työtä 4 vuosi edetään juhlavuoden merkeissä ja koitetaan tuoda meidän toimintamalleja esille myös Me Itsen Länsi-Suomen painopistealueen toiminnan mukana
- talviloman maaliskuussa jälkeen pyritään toimintaa käynnistämään uudestaan isommalla porukalla

Kokouksen päättyessä juhlittiin pikkujoulua vielä jälkiruuan kera.

Meidän pikkujoulupöydän varasi Timo ja näin siinä Satakunnan meikäläisten TikTok joulukalenterin mukaan kävi, kun Timo varasi meille riittävän hyvän pöydän ravintolasta.@mediaakaikille Satakunnan meikäläisten tutkimusmatka jatkuu Raumalla, jossa on varattu pöytä pikkujoulujuhliin 9/24 #joulukalenteri #rauma #meitse #taiteestatyötä ♬ alkuperäinen ääni - mediaakaikille


Näillä terveisillä Rauman meikäläiset toivottavat kaikille hyvää joulua, uutta vuotta ja loppiasta! Ensi vuonna kolistellaan taas! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti