maanantai 6. joulukuuta 2021

6/24 joulukalenterissa toivotamme hyvää itsenäisyyden päivää

Itsenäisyys ja itsemääräämisoikeus on meille kaikille tärkeää. Nyt Suomen 104 vuotis synttäreiden merkeissä voimme hieman hiljentää vauhtia ja miettiä, mitä itsenäisyys meille merkitsee.

Hyvää itsenäisyyden päivää

Itsenäisyydelle tärkeää on tunnistaa omat rajansa. Yksin ei voi olla itsenäinen, pitää olla kumppaneita ja naapureita, joiden kanssa voi sopia yhteisiä asioita ja mihin rajat piirretään. Itsenäisyys on oikeus omaan tilaan ja velvollisuus kunnioittaa toisten rajoja.

Henkilökohtaiseen itsemääräämiseen meillä on oikeus itsenäiseen harkintaan, päätöksentekoon ja toimintaan, mikä koskee meitä itseämme meidän kykyjen, taitojen ja tietojen mukaisesti.

Muistellaanpas nyt samalla itsenäisyyspäivän kunniaksi Suomen perustuslakia.

Lait ovat samoja jokaiselle. Kaikki ovat lakien edessä yhdenvertaisia. Ketään ei saa kohdella eri tavoin esimerkiksi sukupuolen, iän, uskonnon tai vammaisuuden vuoksi.

Suomessa jokainen saa vapaasti sanoa mielipiteensä ja ihmiset saavat kokoontua ilman lupaa. He voivat myös valita asuinpaikkansa ja liikkua maassa vapaasti.

Suomessa jokainen saa rauhassa elää omaa elämäänsä. Perustuslaki suojaa jokaisen yksityiselämää. Kenenkään kunniaa ei saa loukata eikä kenenkään kotirauhaa saa rikkoa.

Itsenäisessä Suomessa on hyvä perustuslaki ja Suomessa monet asiat ovat riittävän hyviä riittävän hyvään elämään.

Kiitos tästä päivästä kaikille heille, jotka ovat itsenäisyytemme mahdollistaneet.Tässä vielä Tiian mietteitä omasta henkilökohtaisesta itsenäisyydestä, joka on meille mahdollista.

Tiian itsenäisyydenpäivän mietteitä

Haluan kertoa omia ajatuksistani omasta Itsenäisyydestä.

Monet asiat auttaa minua pärjäämään itsenäisesti.

Omista asioista voin päättää itsenäisesti.  


Saan esimerkiksi sopia omista työkuviosta Arin kanssa itse.


Myös saan valita omat harrastukseni itse.


Ja päättää omista menemisistä itsenäisesti, koska tapaan omia kavereita vapaa-aikanani tai mitä teen heidän kanssa.

Tietysti keskustelen siitä yhdessä kavereiden kanssa.


Luontopolkuprojekti odottaa

Sain Tukiliitolta apurahan oman luontopolku blogien kirjoittamiseen ja valokuvien kuvaamiseen. Tässä projektissa saan itse määrittää blogien sisällön ja valokuvat.


Olen kiitollinen näistä itsenäisyys mahdollisuuksista.


    Tiia Takala


Ps. Tässä muuten vielä meidän päivän TikTok joulukalenterimme.@mediaakaikille

Satakunnan meikäläisten tietäjiä edelleen hukassa, vaikka joulu lähestyy jo uhkaavasti 6/24. ##joulukalenteri ##taiteestatyötä ##HPNN ##mekatv

♬ alkuperäinen ääni - mediaakaikille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti