sunnuntai 12. joulukuuta 2021

12/24 joulukalenterissa 1. Taiteesta työtä -vuosineljännes

KeViKe/MEKA TV toiminta täyttää 2022 täydet 30 vuotta. Vaikka säännöllistä tai vakiintunutta toimintaa säännöllisistä toimintarahoituksista puhumattakaan ei ole, niin toiminta on vuosikausia toiminut samankaltaisina vuosineljänneksinä. 

Vuodenvaihteessa vielä kuviteltiin, että vuodesta saattoi tulla hyväkin

Viime vuosina 1. vuosineljännes on alkanut kutakuinkin tyhjästä, toimintarahoista tai -tuesta ei ole varmuutta. Toiminnalle ei ole mitään perustukea ja kansalaisopistokausi alkaa vasta tammikuun loppupuolella, joten tammikuu on yleensä ohjaajalle tuloton kuukausi. Tammikuun puolesta välistä maaliskuun loppuun toimintaa kehitetään kansalaisopiston kursseina noin 20 tuntia viikossa. Vähäiset tilaustyöt pitävät yleensä ohjaajan poissa nippanappa työttömyyskortistoista. 

Tammikuussa 2021

Miten meni Taiteesta työtä 3. toimintavuoden 1. vuosineljälles 2021? Kootanpas vähän Tiian summailuita alkuvuodesta. Tiia on SEKKin työntekijänä kirjannut koko vuoden ajan toimintaa blogeiksi tai muistiinpanoiksi, jotta muistaisimme vuoden lopulla näissä joulukalenteriblogeissa, mitä ihmettä tässä on tullut taas tehtyä.

Vuosi alkoi suunnittelulla 4.1. vaikka ei ollut vielä mitään varmuutta, saadaanko mistään toiminnalle tukea, nollabudjetilla aloitettiin. Tiialla oli kaksi työpäivää Arin työparina SEKKissä ja Arilla muutama hassu tilaustyö, jottei ihan työttömäksi tarvinnut heittäytyä. 

Tiian täysi 4 päivän työviikko alkoi 11.1. ja Arin seuraavana päivänä, jolloin käytiin Luova Satakunta hankkeen palaveria HPNN mesenaatista. Päädyttiin sitten kokeilemaan vielä kerran, vaikka edellinen kokeilu oli mennyt täysin perseelleen, emmekä saaneet kuin yhden mesenaatin.

Tammikuun toinen viikko

14.1. alkoi Tekunkorven elokuva- ja muistelupiiri toimintansa, vaikka osa kursseista jouduttiin pitämään vielä koronasulussa. Tekunkorpi kokoontui torstaisin 9:30-11:00. Arin työparina Tekunkorvessa toimi Tiia.

Jaana oli Me Itse palkkalistoilla, mutta vuosi alkoi sopimuksettomassa tilassa, sovittuna oli vain, että kun Ari on sattumoisin jotain hommia, niin Jaana tulee mukaan, kun ne sopivat hänen työnkuvaansa alueellisena Me Itse työntekijänä. 

15.1. aloitti Jaana ja Ari työvuotensa suunnittelupäivänä. Arin ja Jaanan vakityöpäksi tuli nyt perjantai, kun ei ryhmätoimintaa saatu Eurajoella käyntiin eikä muitakaan ryhmiä kokoontunut perjantaisin. Tällöin edistettiin Me Itse asioita ja järjesteltiin Me Itsen YouTube elokuvia sekä editointiin Jaanan elokuvaa.

16.1. saatiin Huittisten elokuvaryhmä käyntiin Sataopistossa.

Huittisten Hulivilit

18.1. hierottiin mesenaattikampanjaa julkaisukuntoon, seuraavana päivänä 19.1. oli Porin Me Itse kokous ja HPNN aloitti treenikautensa Monituotteessa. 

20.1. Arilla oli ensin Satakunnan kokemustoiminta ohjausryhmän palaveri ja iltapuolella Ari ja Tiia kävivät ensi katsomassa Eurajoen puheenjohtaja Janne ja sen jälkeen vietiin vielä tietokone Rauman meikäläisille sekä pidettiin palaveria.

23.1. aloitettiin Harjavallan ja Kiukaisten meikäläisten Sataopiston kausi Jokimutkassa. Ryhmä oli edelleen Harjavallasta koronaevakossa, mutta toimintaa päätettiin siis jatkaa Euron Kiukaisissa, jossa saimme kokoontua.

Harjavallan ja Kiukaisten Huimaveikot tammikuussa

25.1. päätettiin jatkaa Tiian työsopimusta huhtikuun loppuun, vaikka epävarmuustekijöitä oli ilmassa eikä toimintatuista ollut vielä mitään varmuutta. Tiia toimisi huhtikuun loppuun Arin työparina 1100 satakuntalaista elokuvaa -arkistointihankkeessa sekä vertaisohjaajana Ari kursseilla.

26.1. alkoi Osallisuus teatterin kausi Porin seudun kansalaisopistossa. Jouduimme koronatilanteen vuoksi jakamaan porukan kahteen osaan osallistumisrajoitusten vuoksi eikä Monituotteen ulkopuolisia teatterilaisia voinut ottaa mukaan, mutta saatiin kuitenkin näin toimia. Oli myös Taikusydämen etäpalaveri ja Ojantien toimintakeskuksen animaatiopajakin alkoi. Iltapäivällä vedettiin vielä HPNN treenitkin.

27.1. ole SEKKin ulkoilupäivä Yyterissä aamupäivän ahkeran puurtamisen jälkeen.

Työnohjauspäivä Yyterissä

Osallistuimme myös kulttuurihyvinvointi hankkeiden somekampajaan teemalla Kulttuuri luo tutkitusti hyvinvointia. Kuvasimme teemaan liittyviä elokuvapätkiä eri ryhmien kanssa ja julkaistiin ne tammikuun meikäläisten kuukausivideossa.

1.2. pääsi vihdoin Merikarviankin ryhmä koronasulusta ja 3.2. alkoi kolmen kerran Mistelin taidetestaamo. 

4.2. tehtiin SEKKin ja Porin kaupungin välistä kumppanuussopimusta, joka olikin pitkästä aikaa hyvä uutinen toiminnalle. 

Jaanan ja Arin vakityöpäiväksi tuli perjantait, jolloin 

Sitten saatiin Taikelta kohdeavustusta TAITEESTA TYÖTÄ 3. vuodelle sekä Tukiliitosta alueellista toimintatukea Tukiliiton KIITOS 60 vuotta kiertueen järjestämiseen ja ohjelman tuottamiseen. Myös Porin kaupungin kumppansuussopimus edistyi.

Homma tuntui taas toimivan ja peruspalikat olivat taas kohtuullisen hyvässä kunnossa ensimmäistä vuosineljännestä ajatellen, kunnes lähdettiin talvilomalle, josta tulikin sitten pitkä kesäloma seuraavan koronasulun vuoksi. Ensimmäinen normivuosineljännes kesti siis vain 2 kuukautta ja taas oltiin koronajumissa.

Alkuvuoden summailut teki Tiia

Tämä blogi alkuvuodesta olisi nyt tässä.

Summailut ja muistiinpanot Tiia Takala
ja kooste Ari Impola

Ps.

Tässä muuten vielä tämän päivän TikTok joulukalenteriluukku 12/24.


@mediaakaikille

Satakunnan meikäläisten joulukalenterissa 12/24 ovat itämaan tietäjät ja tiedon portaat kadonneet ##SEKK ##taiteestatyötä ##joulukalenteri

♬ alkuperäinen ääni - mediaakaikille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti