sunnuntai 5. joulukuuta 2021

5/24 joulukalenterin luukun avaa HPNN

Yksi vuoden menestys- ja menetystarinoista on HPNN musiikkiryhmän toiminta 2021. Tästä kerromme nyt Satakunnan meikäläisten joulukalenterin blogissa 5/24.

HPNN treenit kesällä

YHDESSÄ ME SELVITÄÄN

Korona teki erityisryhmistä eritysryhmiä ja erityistaide- ja kulttuuritoiminnasta eristystaidetoimintaa. Satakunnassa ja Porissa toimivalla erityisryhmien Osallisuus teatterilla oli samat ongelmat kuin kaikilla esittävän taiteen tekijöillä, työtilaisuudet menivät, eikä voitu esiintyä oikean yleisön edessä. 

Osallisuus teatterin HPNN ryhmä ei antanut periksi vaan teki lauluja teatterille sekä omaan musiikkivideoon. Ryhmä esitää myös Osallisuus teatterin Riittävän hyvä elämä -musikaalin laulut. Laulut pohjautuvat Tiia Takalan laulunteksteihin ja näitä on syntynyt yhteensä 30 laulua.


Talvella 2021 koitettiin saada mesenaatti -kampanjan avulla tukea levyn tekemiseen, mutta hanke epäonnistui surkeasta, saatiin vain yksi mesenaatti ja 15 euroa rahaa, joka sekin jouduttiin sitten palauttamaan.


Täysin perseelleen mennyt mesenaatti -kampanja


Mesenaatti projekti ei silti ollut turha. Saatiin jäsennettyä omia tavoitteita ja toiveita. Facebookin avulla saatiin näkyvyyttä. HPNN fanisivu Facebookissa sai hyvin näkyvyyttä.


Yritettiin kyllä kertoa miksi tarvitaan tukea, mutta ei onnistuttu siinä. Jostain syystä ihmiset joko ei ymmärrä tuen tarvetta tai ei halua tukea meitä rahallisesti. Levyn tekeminen jäi näin hamaan tulevaisuuteen.


Tänä vuonna HPNN on kuitenkin esiintynyt monessa eri tilaisuudessa. 

- 17.5. Taiteen rajamailla -seminaarissa

- 12.6. Tukiliiton 60 vuotta KIITOS elokuvassa kuullaan HPNN laulua

- 22.6. Kankaanpään ilmaisutaidon pajapäivillä

- 8.7. Huittisten ilmaisutaidon pajapäivillä

- 11.8. Merikarvian elokuvaleirillä pikkujouluriahassa

- 23.-25.8. Leppärän musiikki- ja teatterileirillä HPNN treenasi ja 

heitti pienelle yleisölle neljä keikkaa

- 8.9. lukutaidon päivässä Satakunnan museolla

- 5.10. Ojantien toimintakeskuksen KIITOS tapahtumassa

- 8.10. Kauppakeskus Puuvillan Yhtä monta kulttuuria -tapahtumassa 

- 20.11. Mistelin KIITOS tapahtumassa kaksi keikkaa

- 1.11. Kankaanpään KIITOS tapahtumassa

- Tekunkorven elokuva- ja muistelupiirissä 3 KIITOS keikkaa marraskuussa

- 17.11. Moro! Mekin ollaan mukana, Tampereen kulttuuritalo Laikussa

- 20.11. Kiukaisten kiitos tapahtumassa

- 3.12. Meillä on teille asiaa, Eurajoen KIITOS tapahtuma - 4.12. Huittisten KIITOS tapahtuma

- 30.11. ja 7.12. tietysti tärkeä osa meidän tämän vuoden Riittävän hyvä elämä musikaalia


Tiukka keikkatahti ja epävarmuus koronan varjoissa vaati kyllä veronsakin, kaikki eivät kaikkia keikkoja voineet tai jaksaneet vetää, mutta se ei haitannut, jos joku oli poissa, niin muut hoitivat homman. Ari ja Tiia sekä myös Jaana veti muutaman pikkukeikan, kun muut eivät päässeet.2020 saimme Tukiliitolta tukea musiikkivideoiden tekemiseen. Kuvasimme 4 laulua, mutta koronasulkujen vuoksi emme saaneet kuin yhden valmiiksi ensi-iltaan. 2021 saimme muutenkin paljon vähemmän tukea kuin edellisenä vuonna, joten levyn ja musiikkivideoiden tekemistä joudutaan siirtämään. Onneksi olemme saaneet tänäkin vuonna Tukiliitolta tukea, jotta olemme voineet tehdä musiikkia Tukiliiton tilaamiin lyhytelokuviin. 

Olemme myös tekemässä TikTok joulukalenteria, jossa Tiia, Henna ja Eija ovat itämaan viisaita tietäjiä, jotka Jaanan käskystä tutkivat, onko Satakunnassa riittävän hyvää elämää. Tosin pari tietäjistä taitaa olla vielä hukassa.


@mediaakaikille

Satakunnan meikäläisten joulukalenterissa 5/24 kaksi tietäjää vieläkin hukassa ##taiteestatyötä ##joulukalenteri ##HPNN ##pori ##meitse ##mekatv

♬ alkuperäinen ääni - mediaakaikille


Ensi vuoden toiveissa on edelleen, että pääsisimme levyttämään oikeaan studioon sekä tekemään uusia musiikkivideoita ja musiikkia tulevaan Osallisuus teatterin näytelmään. Ja tietysti toivomme paljon hyviä keikkoa pitkin Satakuntaa ja Suomea.

Tiia on tehnyt sanoituksia tänä vuonna 12 lauluun eri kuukausista, olisipa se hienoa, jos saataisiin nämä ensi vuonna kaikki äänitettyä ja tehtyä musiikkivideoiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti