torstai 6. joulukuuta 2018

Satakunnan meikäläisten joulukalenteriluukku 6.

Suomen Itsenäisyys päivän kunniaksi voidaan vähän muistella, mitä tapahtui sinä vuonna, kun Suomi 100 vuotta täytti. Sinä vuonnahan Satakunnan meikäläiset tekivät vähän kaikkea YHDESSÄ.


6. SUOMI 101 vuottaSen kummemmitta juhlapuheitta voidaan linkata teidät SUOMI 100 satakuntalaista elokuvaa lähteille, joista Satakunnan meikäläiset olivat mukana tekemässä kaiken kaikkiaan 47 elokuvaa.


Täällä teille siis soittolista, josta löydät KAIKKI 100 Satakunnan Elävän Kuvan Keskuksen, MEKA TV, Satakunnan meikäläisten sekä muiden yhteistyön tekijöiden elokuvaa. Näitä on katsottu nyt 340000 kertaa, joten ei aivan turhaan näitä tehty.
Satakunnan meikäläisten oma SUOMI 100 hanke oli Myötätuulen viesti. Homma meni perseelleen rahoituksen suhteen, kun saatiin kokoon vain 1/3 tarvittavasta taloudellisesta tuesta, mutta sinniteltiin sitten vaan loppuun saakka, ainakin Satakunnassa viesti vietiin kaikkiin 17 kuntaa ja elokuvatkin saatiin aikaiseksi.
Oltiin mukana myös tekemässä kolmatta SUOMI 100 hanketta eli Kyläelämää Satakunnassa 2017 hankkeessa oltiin mukana tekemässä aika montaa kyläelokuvaa satakuntalaisten kylien kanssa.


Kyläelämää Satakunnassa 2017 oli ainoa SUOMI 100 hanke, johon saatiin riittävästi resursseja, mutta muiden kanssa kävi sitten kehnommin. SEKKiltä ja  MEKA TV:ltä loppui rahat kesken ja SEKKin porukka laitettiin kokonaan 3 kuukauden pakkolomille, mutta Satakunnan meikäläisten kanssa saatiin sitten itsepäisesti homma vietyä loppuun saakka.

Jos nyt joku haluaa tietää elokuvien tekemisen taustoista, niin täältä linkistä löytyy 100 satakuntalaista blogia elokuvan tekemisestä.

SUOMI 100 satakuntalaista elokuvablogia

Jäikö vuoden riehumisesta sitten jotain käteen?

Ainakin kolme paperin läpyskää saatiin.Meikäläisten oma Myötätuulen viesti sai oman kunniakirjan.


SEKK sai omansa, josta tietysti meikäläisetkin 47 elokuvalla oman huomionsa ansaitsivat.


SEKK sai myös Satakuntaliitolta pronssisen ansiomitallin maakunnan kehittämisestä. Kuvaavaa oli, että meikäläiset eivät päässeet tähän arvokkaaseen tilaisuuteen, kun painelivat elokuvakameroiden kanssa niska limassa pitkin maakuntaa, mutta onneksi SEKKin pakkolomalaisilla oli aikaa hakea mitalli.

Tarinaa riittäisi viime vuodesta kokonaiseen kirjaan saakka, mutta olkoon tämä nyt tässä.

Erinomaisen itsenäistä vuotta kaikille Suomen kansalaisille ja vähän muillekin yhdenvertaisina yhdessä myös 101 juhlavuoden merkeissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti