perjantai 7. joulukuuta 2018

Satakunnan meikäläisten joulukalenteri luukku 7.

Tänään päättyy kehitysvammaisten teemaviikko. Satakunnassa teemaviikon tapahtumia järjestettiin 4 kpl, mutta samalla kiertueella käytiin vielä kaikki 7 kpl Satakunnan Me Itse ryhmät läpi.


Perjantaina 30.11.2018 käytiin Rauman meikäläisten kokouksessa ja pikkujoulujuhlissa. Näin pohdittiin ryhmän kanssa tämän vuoden menoa.


7. Rauman Me Itse Flika ja bojaRauman Me Itse perustettiin Myötätuulen viestin yhteydessä 2017 ja tästä tehtiin oma SUOMI 100 Myötätuulen viesti elokuvakin.

Ryhmän ensisijaisena tavoitteena oli saada 1995 perustettu elokuvatoiminta uuteen uskoon Raumallakin. Ryhmä toimi hyvin aktiivisesti 1990 lopulla ja teki omien lyhytelokuvien lisäksi paljon juttuja Rauma TV, Ganal TV ja KarhuKanava paikallistelevisioille. Tällä vuosituhannella tuki ja toiminta hiipui, vain Veikko Rantaselle löytyi elokuvatoimintaa sekä muutama sattumanvarainen tuki löytyi Tähdenlentoja yhdistykseltä.

Ryhmä toimi hyvin aktiivisesti vuonna 2017, vaikka omaa taloudellista tukea ei ryhmällä juuri ollutkaan. Taustatukea saatiin Rauman Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:ltä ja SEKK/MEKA TV:ltä. 


Eikä toimintatukea uudet Me Itse ryhmät saaneet 2018 vuonnakaan, joten tuki oli haettava muualta. Ensin haettiin maakunnallista tukea SEKKin kanssa Taikelta ja Rauman tukiyhdistyksen kanssa Kehitysvammaisten Tukiliitolta sekä omaa paikallista tukea Alfred Kordelin säätiöltä. Ja myös saatiin tukea, joten toiminta lähti aivan uuteen kiitoon vuonna 2018.

Alkuvuonna osallistuttiin KATSO - erityistaiden tutuksi päättäjille kampanjaan.Alkuvuonna 2018 suunniteltiin ja järjestettiin Osallisuus iltamia Rauman järjestötalolle. Tämän ympärille hankittiin Opintokeskus Sivikselta tukea, jotta homma saatiin toteutettua koulutuksen puitteissa. 
Kesällä kuvattiin sitten Alfred Kordelinin Rauman kaupunkirahaston avustuksella Meikäläisten Rauma. Elokuussa pidettiin vielä kaksi editointipajapäivää toimintakeskus Toimelassa ja näin saatiin Blue Sea Film Festivaaleille täysipainoinen esitys erityisryhmien elokuva-aarrearkkuun myös raumalaisilta.
Blue Sea Film Festivaalien toinen pääteema oli tänä vuonna erityisryhmien elokuvatoiminta ja todellinen paukku syntyi siitä, että pitkän linjan kuvaaja sekä vertaisohjaaja Veikko Rantanen palkittiin Kampela palkinnolla.Palkinto oli hyvin esillä myös tiedotusvälineissä. 
Syksyllä osallistuttiin vielä #osallistun Satakunnassa haastekampanjaan, Me Itse päiville Poriin sekä pidettiin omat pikkujoulut. Rantanen edusti Raumaa kolmessa Satakunnan meikäläiset koulutustilaisuudessa sekä toimi SEKKin harjoittelijana ja vertaisohjaajana Eurajoen ryhmässä.Ryhmä on aktiivinen 16 hengen ryhmä ja toiveissa on saada oma yhteinen kokoontumispaikka. Koko vuoden ajan tehtiin myös Satakunnan meikäläiset uutisia ja Radio Valo Satakunta juttuja sekä ylläpidettiin kotisivuja että Facebook uutisointia.

Toinen haave on se, että aivan loistavasti uudelleen alkanut elokuvatoiminta Raumalla ei loppuisi nyt uudelleen tuen puutteeseen vuonna 2019, kun homma saatiin kunnolla uudelleen käyntiin.
KIITOS YHTEISTYÖSTÄ JA TUESTA 2018 • Alfred Kordelinin Rauman kaupunkirahasto
 • Blue Sea Film Festival
 • Kehitysvammaisten Tukiliitto ry.
 • Me Itse ry.
 • MEKA TV
 • Opintokeskus Sivis
 • Rauman järjestötalo
 • Rauman kaupunki
 • Rauman Seudun Kehitysvammaisten Tuki ry.
 • Satakunnan Elävän Kuvan Keskus ry.
 • Satakunnan meikäläiset
 • Taike
 • Toimintakeskus Toimela


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti