tiistai 11. joulukuuta 2018

Satakunnan meikäläisten joulukalenteri luukku 11.

Joulukalenterin 11/24 pohditaan vähän Satakunnan meikäläisten kokemustoimijoita, jotka ovat edenneet tänä vuonna isoin askelin kohti osallisuuden ydintä monellakin eri rintamalla.


11. Satakunnan meikäläisten kokemustoimijoita 


Tänään oli Yhteisökeskuksessa Satakunnan toimijaverkoston ohjausryhmän palaveri. Mukana oli meikäläisten taustatuki edustamassa Me Itse ry:n Satakunnan meikäläisryhmiä ja kokemustoimijoita.

Tänään valittiin myös uusi kaksi vuotta toimiva uusi ohjausryhmä ja mukana ollaan edelleen Me Itse ry:n Satakunnan ryhmiä edustamassa.Me Itse ry. on kouluttanut Suomessa lähes 70 kehitysvammaistan kokemuspuhujaa Käsikynkkä projektissa 2010 luvun alussa. Satakunnassa on koulutettu 9 kokemuspuhujaa, joista 7 on vielä ringissä mukana.

Porissa toteutettiin 2011 Käsikynkkä koulutus ja täältä lähtien ollaan kokoonnuttu aika ajoin täydennyskoulutukseen ja yhteisiin tapaamisiin. Vaikka varsinaisia koulutettuja on 7 kappaletta, niin viimeisessä tapaamisessa oli 15 aktiivista vaikuttajaa, muutaman ollessa poissa. Mukaan on tullut koko Satakunnan meikäläisten puheenjohtajarinki sekä muutama muu aktivisti, jotka ovat saaneet MEKA TV vertaisohjaaja koulutusta. Kaiken kaikkiaan Satakunnasta löytyy noin parikymmentä kehitysvammaista kokemustoimijaa, jotka osaavat joko yksin tai ryhmissä tuota esille oman elämän kokemuksia muille jaettavaksi.
Satakunnassa on vielä se erityislisä, että täällä ollaan tehty aiheista elokuvia, esittävää erityistaidetta ja muuta mediaa 1992 lähtien, joten saamme aikaiseksi ryhmiä vaikka minkälaisia räätälöityjä koulutuksia, luentoja, osallisuusiltamia, tapahtumapäiviä ja muita tapaamisia. Tilaamalla näitä koulutuksia saa ja yleensä tilaaja saa enemmän mitä tilaa, sen verran kovia kokemustoimijoita on meillä tarjolla.Porin meikäläiset ovat myös olleet mukana kehittämässä Satasotea useassakin eri hankkeessa, joten osallisuuden ytimessä ollaan tälläkin rintamalla.

Tässä kokemusasiantuntijoita äänessä;
Osatyökykyinen työelämään;


Ensi vuonna katsotaan, pystytäänkö tässä Satakunnan kokemustoimijaverkostossa hyödyntämään MEKA TV ja Satakunnan meikäläisten elokuvaosaamista kokemustiedon jakamisesta sosiaalisessa mediassa. Myös erityisryhmien Osallisuus teatteri on vahvasti kuvassa mukana tulevia juonia punotessa.

Satakunnan Yhteisökeskukselle ja kaikille muillekin verkoston jäsenille kiitokset siitä, että ollaan päästy yhdenvertaisesti mukaan vaikuttamaan osallisuuden ytimeen täällä Satakunnassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti