perjantai 21. joulukuuta 2018

Satakunnan meikäläisten joulukalenteri luukku 21

Tänään on kansainvälinen Lyhytelokuvapäivä ja tätä sopii Satakunnan meikäläistenkin juhlia. Varsinaista omaa juhlaa emme tänäkään vuonna järjestä, mutta kerrataanpa muutamalla sanalla Satakunnan meikäläisten lyhytelokuvatuotantoa ja esityskanavia 2018.


21. Lyhytelokuvapäivä
Satakunnan meikäläista taustatukena hääräävä MEKA TV tuottaa vuosittain 60-100 lyhytelokuvaa, joista Satakunnan meikäläisillä on aika monessa näppinsä pelissä mukana. Ja varsinkin tänä vuonna, kun muita tilaustöitä on ollut kovin vähän, mutta omaan satakuntalaiseen tuotantoon on ollut mukavasti tukea.

Aivan tarkkaa lukua ei olla vielä laskettu, nämä lasketaan vasta joulun välipäivinä kinkunlaskettelun ohessa. Satakunnan meikäläiset uutisia ollaan tehty 11 kappaletta ja joulun välipäivinä tulee 12. Nämä ovat olleet koosteita siitä, mitä Satakunnassa on tapahtunut Osallisuuden ytimessä vuonna 2018.

Näitä ja muitakin meikäläisten tuottamia elokuvia näkyy Me Itse YouTube kanavalla, joka sisältö on käytännöllisesti katsoen kokonaan Satakunnan meikäläisten MEKA TV tuotantoa.


Toinen kanava on tietysti MEKA TV oma kanava, josta löytyy erityisryhmien ja Satakunnan meikäläisten lyhytelokuvia.


Lyhytelokuvia katsotaan myös paljon Satakunnan meikäläisten järjestämissä tilaisuuksissa. 2018 järjestettiin Satakunnassa 17 Osallisuus iltamaa tai muuta osallisuustapahtumaa tai ensi-iltaa, joissa kaikissa näytettiin lyhytelokuvia erityisryhmien elämästä ja toiminnasta.

KATSO- ja #osallistun Satakunnassa -teemaviikkojen aikana sekä yhteydessä tuotettiin kutakuin parikymmentä lyhytelokuvaa. Näistä elokuvista on omat soittolistat, jos vaikka jotakuta kiinnostaa.


KATSO - erityistaidetoiminta tutuksi päättäjille
#osallistun Satakunnassa

Vuoden kohokohta on yleensä Blue Sea Film Festivaaleilla elokuussa, jolloin kerätään vuoden mittaan tehtyjä erityisryhmien elokuvatuotantoa elokuvateatteri Iso-Hannussa esitettäväksi.


Vuoden toinen päätapahtuma on kehitysvammaisten teemaviikolla järjestettävä erityisryhmien elokuvaseminaari Porissa, jossa kootaan myös koko vuoden tuotantoa ja toiminnan merkityksiä yhteen sekä elokuvin että asiantuntijoiden puheenvuoroin.


Tänä vuonna myös valtakunnallisille Me Itse päiville oltiin kerätty myös melkoisen kattavat infopaketiti Satakunnan meikäläisten elokuva-, kulttuuri-, teatteri- ja mediatoiminnasta.

Sopii siis tässä vähän taas paukutella henkseleitä aivan erinomaisesta ja tuottavasta Satakunnan meikäläisten elokuvatuotannosta näin maailman Lyhytelokuvapäivän aikana. 

Näin laajaa alueellista erityisryhmien lyhytelokuvatuotantoa ei mistään muualta maailmasta löydy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti