torstai 20. joulukuuta 2018

Satakunnan meikäläisten joulukalenteri luukku 20

Tänä vuonna Satakunnan meikäläisten vammaisyhteisöiden kulttuuritoiminnan edistämisen yksi päätehtävistä on ollut järjestää erilaisia Osallisuus iltamia ja muita osallisuustapahtumia ympäri ämpäri Satakuntaa. Tarkoituksena oli seurata viime vuoden Myötätuulen viestin jälkiä ja järjestää jokaisessa Satakunnan 17 kunnassa jotain. Aivan tähän ei pystytty, sillä saimme tähän vain 2/3 osaa tarvittavasta rahoituksesta, mutta vuoden saldo on silti huikea.


20. Osallisuus iltamia ja tapaamisia Satakunnassa 2018



Osallisuus iltamia ollaan järjestetty elokuvailtamien nimikkeellä ennenkin, mutta nyt kokeilimme vähän laajempaa toimintamallia iltamille. Tarkoituksena oli tuoda esille, miten monipuolista toimintaa erityistaidetoiminta on. Satakunnassa on musiikin esittäjiä, kirjoittajia, runoilijoita, elokuvaosaajia, kokemuspuhujia ja esittäviä taiteenharrastajia jakaa vaikka muille maille. Tätä monipuolisuutta oli tarkoitus tuota muun vaikuttamistoiminnan ohella esiin.

Lähtölaukaus pamautettiin Satakunnan meikäläisten puheenjohtaja ringin tapaamisessa ja koulutustilaisuudessa 13.-15.4.2018 Merikarvialla, missä sovittiin yhteiset päämäärät ja kuviot loppuvuodelle ja saman tien seuraavalle 5 vuotiskaudelle.

Ensimmäinen näytön paikka oli Otsolan kansalaisopiston kevätnäyttely 22.4. Täällä Eurajoen Toimarin elokuvapiiri esitteli ensi-iltaelokuvan Kadonneeet sekä esittelivät omaan toimintaansa Eurajoen kunnantalolla muun kevätjuhla ohjelman ohessa.

9.5. järjestettiin Ystävä aina kaveripäivä Huittisissa. Samalla pidettiin suunnittelupajaa tulevaisuutta ajatellen ja pidettin ovet auki koko päivä Huittisten keskustassa.

15.5. järjestettiin Osallisuus iltamat Porissa. Puheiden, Neljä perunaa kiitos - elokuva ensi-illan sekä muun robottimaisen ohjelman ohessa juhlittiin Porin Me Itse 10 vuotisjuhlaa.


21.5. pidettiin Rauman Osallisuus iltamat Rauman järjestötalolla täyden ohjelman kera.

24.-25.8. osallistuttiin täysille Blue Sea Film Festivaaleilla 4 eri tapahtumaan. 



18.9. järjestettin Osallisuus iltamat Huittisten WPK:lla Meikäläisten Huittinen -elokuvan paikallisen ensi-illan yhteydessä.

26.9. oli Nakkilan Osallisuus iltamat Arantilankodossa.



1.10. #osallistun Satakunnassa viikolla järjestyi Kankaanpään Osallisuus iltamat. Viikolla muutenkin kaikki Satakunnan meikäläisryhmät osallistuivat ja pitivät ryhmissään avoimia ovia. Samalla reissulla sitten toteutettiin pienimuotoinen Karvian osallisuustapaaminen Kantin uudella näytelmäareenalla.

5.10. oli Osallisuuden ytimessä Eurajoella tapaaminen kunnatalolla, jossa juhlittiin Eurajoen Toimarin elokuvaryhmän 25 vuotisjuhlaa sekä Kaunummen elokuvakurssin Ei itketä lauantaina -ensi-iltaa.

9.10. oli ensimmäinen Osallisuus teatterin koulutuskeikka Lounais-Suomen Avustuskeskuksen koulutuksessa. 

17.-18.11. Satakunnan meikäläiset olivat osaltaan järjestämässä valtakunnallisia Me Itse päiviä Porissa, jossa myös avattiin vuoden tapahtumia ja kehuttiin Osallisuus iltamisen onnistumisia.

Kehitysvammaisten teemaviikolla järjestettiin 4 tilaisuutta. Sen lisäksi käytiin vielä kaikissa muissakin Satakunnan Me Itse ryhmissä vähän pitämässä omaa lystiä avoimien tilaisuuksien lisäksi.



1.12. Huittisten K-Supermarket Lautturissa oli Huittisten Hullu tonttupaja.



2.12. Harjavallan Me Itse järjesti yhdessä Kiukaisten asumisyksiköiden kanssa Osallisuus iltapäivän Kiukaisten Jokimutkassa.

3.12. Merikarvian meikäläiset järjestivät kunnantalolle ensi-iltakavalkaadin ja luovuttivat Merikarvian kyläelokuvia DVD levyn 17 eri merikarvialaiselle yhteisölle.


4.12. oli vuoden päätöstapahtuma Osallisuuden Ytimessä elokuva- ja teatteriseminaari Porissa.

Ja olipa sitten edellisten tapahtumien mukaisesti kaikille avoin osallisuustapahtuma myös ylimääräinen Osallisuus teatterin Arkisia tarinoita -esitys 10.12. Porissa.

Alunperin oli siis suunniteilla järjestää osallisuus tapaamisia ja tilaisuuksia 17 Satakunnan kunnassa, mutta 2/3 osaa rahoituksella pystyttiin sentään heittämään 10 kunnassa 17 tilaisuutta, joten voidaan tältäkin osin sanoa, että riman yli hipoen mentiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti