perjantai 4. joulukuuta 2020

4/24 askelta jouluun - TAITEESTA TYÖTÄ joulukalenteri 2020

Tänään 4.12. on taas näitä koronaperkeleen aiheuttamia -piti olla päivä. Jaanan ja Arin yhteinen tehotyöpäivä piti perua Satakunnan koronapaniikin vuoksi. Kerrotaanpa nyt vähäsen kuitenkin, millainen päivä ja vuosi piti olla.

Yksi tämän vuoden hienoimpia asioita oli se, että Me Itse ry:n puheenjohtaja Jaana Nordlund sai oikeita palkkatöitä. Pääosin hänen tehtävänsä ovat valtakunnallisia vaikuttamistöitä, mutta päivinä, jolloin ei ollut mitään muuta erityistä, Jaana edisti Satakunnan meikäläisten TAITEESTA TYÖTÄ -hankkeen asioita.

Suurena ongelmana koko vuoden ajan on ollut se, että kun hommaa oltiin suunniteltu, oltiin niin optimistisia, että TAITEESTA TYÖTÄ -hanke saisi sen vähimmäistuen ohjaukseen, että homma toimisi koko vuoden ajan. Hanke sai kuitenkin ohjaukseen vain 1/3 osaa tarvittavasta tuesta, joka käytännössä tarkoitti sitä, että Satakunnan meikäläiset joutuivat heti vuoden alussa YT-neuvotteluihin, joissa piti karsia 1/3 toimintasuunnitelmista pois. Osa-aikaohjauksessa ja vajaalla teholla ollaan menty koko vuosi.

Ja sitten tuli vielä koronaperkele päälle juuri, kun saatiin YT-neuvottelut suurin piirtein hoidettua.

Asioita hoidettiin keväällä etänä ilman oikeita tapaamisia, joka hankaloitti suuresti vuodelle asetettuja hienoja tavoitteita. Hyvää oli tietenkin se, että vihdoin saatiin etäyhteydet toimimaan ja Taiken tuella käynnistettiin Tiistaitiimi, joten jotenkin hommaa saatiin taas eteenpäin. Mutta ikävä toisen ihmisen luo oli kaikilla ankara kahden ja puolen kuukauden eristyksen aikana.

Jaanan ja Arin normaali siisti työpöytä ja miljoona keskeneräistä asiaa

Tänään siis piti olla Jaanan ja Arin työpäivä, jonka tehtävänä oli tehdä käsikirjoitus Jaanan elokuvaan, piti tehdä puheenjohtajana joulutervehdys Me Itse sivustolle ja piti niputtaa vähän, mitä tänä vuonna Me Itse, Satakunnan meikäläiset ja TAITEESTA TYÖTÄ -hanke on koronasta huolimatta saanut aikaan.

Piti vähän keskustella ja sopia kaikesta muustakin tulevista toimintakuvioista, mutta tämä päivä ja koko loppuvuosi onkin sitten näillä näkymin koronatilanteen vuoksi peruttu.

Mitäpä tässä tämän enempää joulumieltä kohottamaan. Koitetaan ensi vuonna sitten paremmalla onnella tammikuussa 2021.

Tänä vuonna ollaan muuten saatu rahoitus vain yhden Me Itse lyhytelokuvan tekemiseen. Satakunnan meikäläiset ovat pystyneet vaikeuksista huolimatta tuottamaan kolmisenkymmentä lyhytelokuvaa muita kanavia pitkin, mutta heikolta se tältäkin rintamalta katsoan näyttää viime vuoteen verrattuna. Tilaustyöt ovat tänä vuonna romahtaneet, ohjaukseen on 1/3 vähemmän tukea kuin vuonna 2019 ja ensi vuosi se vasta surkealta näyttääkin tällä hetkellä.

Saimme Jaanan kanssa sentään sen verran elokuvatukea, että pystyimme siivoamaan ja hävittämään kuutisenkymmentä vanhentunutta ja aikansa elänyttä YouTube videota Me Itse kanavalta, mutta eipä tuokaan tuottavuuden kannalta kovin juhlavalta tunnu.

Koottiin nyt kuitenkin joulunodotuksen ajan kunniaksi vuoden 2015 Me Itse joulukalenteri yhteen nippuun ja sopii tässä sitten kaivella tikulla silmää ja muistella vanhoja hieman parempia elokuva-aikoja.


Jaanalta on tulossa vielä ennen joulua Me Itse puheenjohtajan joulutervehdys, jos ei muuten, niin etänä kuvaten, joten ei tässä nyt ihan kaikkea periksi vielä anneta. Onhan jouluun vielä monta askelta ja mahdollisuutta muuttua paremmaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti