tiistai 15. joulukuuta 2020

15/24 askelta jouluun - TAITEESTA TYÖTÄ joulukalenteri 2020

Tiistait touhua täynnä

Satakunnan meikäläisille tiistait ovat olleet jo pitkää porilaisten päiviä. Monituotteen mediakurssi ja Ojantien animaatiopajat kokoontuvat Porin seudun kansalaisopistokursseina tiistaisin. Osallisuus teatteri treenaa tiistaisin. Taidetiistai -tapahtuma olaan järjestetty kaksi kertaa ja joulukuun ensimmäisenä tiistaina Porin meikäläiset ovat järjestäneet valtakunnallisen elokuvaseminaarin jo 12 kertaa. Tiistait ovat siis ainakin Porissa touhua täynnä.

Korona pysäytti ikävästi tiistait Porissa 13.3.2020. Kaikilla Satakunnan meikäläisryhmillä oli ollut jo syksystä 2019 saakka tavoitteena, että saisimme etäyhteydet TAITEESTA TYÖTÄ toimijoiden kanssa toimimaan, kun etäisyydet ovat pitkiä, eikä rahaa liikkumiseen juurikaan ollut. Korona yllätti meidän kuitenkin housut kintuissa, eikä toimivia etäyhteyksiä ehditty saamaan toiminaan.Saimme Taikelta pientä lisätukea Tiistaitiimin perustamiseen, joten homma toimi jotenkin myös koronaeristyksen aikana. Tiimiin pyrittiin saamaan koko TAITEESTA TYÖTÄ ohjausryhmä ja osin tässä onnistuttiinkin. 

Pahimman koronaeristyksen aikana tiistait olivat myös Tiian päiviä, jolloin Ari ja Tiia työskentelivät kerran viikossa SEKKissä luoden etäyhteyksiä muihin Satakunnan meikäläisiin.Tiistaitiimin ja etäyhteyksien löytyessä toimintaa ollaan voitu kehittää etänä koko ajan ja korona-ajan valokuvia, kirjoituksia ja päiväkirjoja tuotettiin paljon, tehtiin elokuvan käsikirjoituksia sekä Osallisuus teatterin syksyn näytelmää Kohti uutta epänormaalia.

Etätoimintaa mm. Porin Me Itsen kanssa, SEKKin hallituksen kevätkokous, Osallisuus teatterin harjoitukset, Tiistaitiimi, maanantai-palaveri, perjantain Skype-palaverit, HPNN käsikirjoitukset ja Satakunnan meikäläisten yhteydet eristysaikana. Noin 20 aktivistia ollut mukana koko ajan etänä.

Palataan tähän aiheeseen vielä myöhemmin näissä joulukalentereissa, sillä Tiistaitiimi sai niin paljon aikaan, ettei sanotuksi saa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti