perjantai 11. helmikuuta 2022

Yhdessä ME selvitään perjantaina 11.2.2022

Sinne meni MEKA TV 30 vuotissynttäripäivä 10.2. - ei paukahtaen eikä ilotulistusten valossa vaan piuhahten hämärissä tulevaisuuden näkymissä jonnekin hissukseen. 

Tänään ohjemanumerossa on Eurajoen toimarin ja Otsolan kansalaisopiston Sanoista eläviksi kuviksi -elokuvakurssi.

Päivä aloitettiin Jaanan ja Arin kriisipalaverilla matkalla Ulvilasta Eurajoelle, että mitenkäs tästä nyt selvitään eteenpäin. Eurajoen toimarin meikäläisryhmässä on käynyt aikamoinen koronakato osallistujissa ja nyt pitää vääntää tosissaan, miten toimintaa voidaan jatkaa Eurajoella ja voidaanko laisinkaan. 

Viimeksi eKr (ennen koronaa) ryhmässä oli 16 osallistujaa, nyt hädin tuskin saadaan ryhmän minimimäärä 5 kokoon.

Jaanan kanssa laskettiin, että koronan vuoksi Eurajoen ryhmä on menettänyt noin 5600 euroa koulutus- ja toimintatukea, mitä normaalisti olisi saanut MEKA TV toiminnan puitteissa. 

Se on pers´aukiselle ryhmälle melkoinen määrä tukea, joka siis on mennyt harakoille kahden vuoden aikana koronan vuoksi. 

Toimintapäivä Eurajoella

Eurajoella aamupäivä meni sitten hieman plörinäksi, kun piti seurata Iivon kultahiihtoa siinä sivussa ja menihän siinä sitten vähän pasmat sekaisin vähäksi aikaa.

Asiat kiireysjärjestyksessä, ensin Iivon kulta ja sitten vasta työt

Päästiin sitten taas työjärjestykseen kiinni ja tehtiin vuoden toimintasuunnitelmat ja tarkistettiin taloustilanne. 

Iltapäivällä ruokailun jälkeen tehtiin päivän TikTok video.

@mediaakaikille Tänään juhlitaan Eurajoella MEKA TV 30 vuotta juhlaviikkoa #mediataitoviikko #mekatv30vuotta #taiteestatyötä #eurajoki #me ♬ alkuperäinen ääni - mediaakaikille


Sitten päivitettiin kotisivuja, joita ei koronatauon aikana kahteen olla päästy päivittämään.

Tässä Jannen rapsa päivästä

Olemme aloittaneet kevään toiminnan suunittelemalla kevään ohjelmaa samalla, kun seurattiin Iivo Niskasen kulta mitalli hiihtoa.

Jaana kertoi, että oli kiva tavata meitä eurajokilaisia pitkästä aikaa. 

Korona on koetellut meitä, mutta nyt keskitytään MEKA TV 30 vuotta  juhlavuoteen. Ollaan oltu toiminnassa mukana 28 vuotta tekemässä elokuvia. Myös toimari ja Myötätuulen viesti täyttää tänä vuonna 30 vuotta.

Jannen vuoro tehdä päivärapsaa tänään

Iltapäivällä sitten vielä tutkittiin Eurajoen toimarin elokuvaryhmä historiaa ja komeahan se on. Vuodesta 1993 lähtien ollaan tehty yhteistyötä. 1994 Eurajoelle perustettiin oma KeViKe elokuvaryhmä ja samaa alamäkeä vielä mennään tänäkin päivänä. 

Ryhmän historiasta on toimarissa oma näyttely

Nelisenkymmentä omaa lyhytelokuvaa on ansioluettelossa ja paljon paljon muutakin tämä pioneeriryhmä on saanut kolmen vuosikymmenen aikana aikaiseksi.

Monenlaista toimintaa mahtuu kolmeen vuosikymmeneen

Tänään perjantaina onkin sitten vähän tällainen lyhyempi mediataitopäivä, vain yksi ryhmä tänään toiminnassa ja iltakin on ihan toiminnasta vapaata ensimmäistä kertaa tällä viikolla.

Tällainen mediataitopäivä ja juhlaviikon päivä tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti