keskiviikko 9. helmikuuta 2022

Yhdessä ME selvitään keskiviikko 9.2.2022

9.2. MEKA TV 30 vuotta juhlaviikko aloitettiin keskiviikkona Mistelin taidetestaamosta kello 11:15.


Mistelin taidetestaamossa testataan mitä kaikkea elokuvalla, kuvankäsittelyllä ja kuvataiteella saadaan näkyvämmäksi

Ensin muistelimme, mitä aikaisemmin olimme tehneet.

Sitten teimme TikTok videon, jossa onnittelemme MEKA TV 30 vuotis synttäreitä.

@mediaakaikille Mistelin taidetestaamossa vietettiin MEKA TV syntymäpäivää ja meillä kaikilla oli niin mukavaa #mediataitoviikko #taiteestatyötä #me ♬ alkuperäinen ääni - mediaakaikille


Kuvasimme myös pienen videopätkän Taidetestaamo näkyvämmäksi, jota jatkamme ensi kerralla. Sain toimia äänittäjänä toisen kerran tänä vuonna. Lopuksi otimme valokuvia Ystävänpäivä korteista, joita Tuulan ryhmäläiset tekivät.


Sitten kerättiin kamat ja lähdettiin SEKKiin. Taidetestaamo loppui kello 13.00.


SEKKissä tein ruuan ja söimme. Sen jälkeen aloitin kirjoittamaan tämän päivän blogia. Ari editoi huomisia ensi-iltaelokuvia.


Äänitykset naapurihuoneessa keskeyttivät työt ja pidimme kahvitauon, jonka aikana mietitiin, mitä Rauman ensi-illassa höpistään. Lähdemme vielä Raumalle muistitieto elokuvia esittämään kymmentä yli neljä.

Tähän asti päivärapsaa teki Tiia ja nyt on Arin vuoro jatkaa

Tultiin hyvässä ajoin Raumalle ja laitettiin striimaus- ja esityskalusto kuntoon. SEKKistä striimausken hoiti Yki ja Ville.

Paikalla oli tekijät Veikko, Timo, Elina ja Nina sekä me porilaiset Tiia ja Ari.


Ensi-ilta esitettiin Rauman kaupungintalon valtuustosalista YouTube livenä

Ensin suunniteltiin vähän, mitä puhutaan ennen elokuvaa ja esillä olivat sitten Tanja, Ritva Hovi, Veikko ja Tiia. Keskustelutuokio oli lämminhenkinen ja hieno.


Kovin paljoa ei katsojia suorassa lähetyksessä ollut, mutta ei se meitä huoleta, muistitietoelokuvien arvo nousee vaan, mitä vanhemmaksi ne tulevat.

Näitä muistitietoelokuvia on tosi hieno tehdä, mutta valitettavasti tällä hetkellä ei ole mitään rahoitusta tiedossa, miten jatkaa tätä vuosien perinnettä tehdä näitä raumalaisia muistitietoelokuvia tällä erää.

Sitten elokuvaillan päätteeksi me porilaiset ajelimme kotia kohti. Nyt on juhlaviikon ensiesityksistä 11/30 julkisesti esillä, joten enää 19 ensi-iltaa on tekemättä. Tämän päivän ensi-iltoja ei ehditä juhlia, sillä huomiset ensi-illat jo odottavat tekijäänsä.

Hieno päivä tänäänkin esitellä erityisryhmien mediataitoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti