maanantai 7. helmikuuta 2022

Yhdessä ME selvitään maanantai 7.2.2022

KeViKe ja MEKA TV 30 vuotis juhlaviikko alkoi tänään maanantaina 7.2.2022. Tavoitteena on tuoda toiminnan 30 vuotista taivalta nollabudjetilla muun työn ja vapaaehtoistoimman ohella näkyvämmäksi.

Rahaa toimintaa ei vielä tälle vuodelle olla löydetty, joten kun meillä ei ole varaa ostaa 30 kynttilää syntymäpäiväkakkuun, niin julkaisemme sen sijaa 30 videota/lyhytelokuvaa juhlaviikon aikana.

Sattumoisin tällä viikolla on myös mediataitoviikko, joten toiminnan esille tuominen sopii tähänkin viikkoon kuin nappi silmään.

Miten meni ensimmäinen juhlaviikon päivä?

Yhdessä ME selvitään - MEKA TV 30 vuotis juhlaviikko alkoi Arin ja Tiian aamupalaverilla 8:30.


MEKA TV TikTok kanavalta löytyy kolmisenkymmentä TikTok videota

Yhdeksältä alkoi Otsolan kansalaisopiston järjestämä Ojantien TikTok kurssi. Ensin käytiin läpi TikTok perusteita; mikä TikTok on, minkälaisia videota TikTokiin yleensä tehdään, mistä TikTok ladataan puhelimeen, miten kommentoidaa, tykätään ja jaetaan videoita.


Juhlaviikon video 1/30 tekeillä

Pohdimme, mitkä on on meidän meidän oma TikTok videoiden pointti. Lopuksi tehtiin oma video, jonka julkaisimme heti.

@mediaakaikille Yhdessä ME selvitään MEKA TV 30 vuotta syntymäpäiväviikko alkoi Ojantien TikTok kurssilla #me #mediataitoviikko #taiteestatyötä #ojantie ♬ alkuperäinen ääni - mediaakaikille
Ojantien kurssin jälkeen meillä oli SEKKissä oli ensin ruokatauko, sitten pidimme Elmo hankkeesta etäpalaverin. Jaana oli myös etänä mukana suunnittelemassa koulutusta. Elmo eli Tukiliiton Elämä omaksi -hanke toimii Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin alueella, ja se käynnistää kohtaamispaikkoja ja kokemustoimintaa nuorille ja aikuisille. Meidän tarkoitus on kertoa, millaista kokemustoimintaa ja kohtaamisia me täällä Satakunnassa olemme saaneet vuosikymmenten aikana toteutettua.


Palaverin jälkeen jatkettiin editointia ja kirjoitettiin tätä päiväraporttia. 

Illalla otimme vielä yhteyden Kankaanpäähän ja kyselimme Kankaanpää Me Itse Pörriäisten kuulumisia heidän puheenjohtaja Samu Rantaselta. 

Kankaanpään Me Itse puheenjohtaja Samu Rantanen

Muistelimme menneitä ja teimme vähän työlistaa, mitä pitää sitten tehdä, jos ja kun saamme toimintaamme taas rahoitusta.

Samu kertoi, että ihan hyvää kuuluu. Kankaanpään Pörriäiset kokoontuvat yleensä kuukauden ensimmäisenä maanantaina, mutta helmikuu jää nyt koronatilanteen vuoksi väliin.


Sitten julkaisimme vielä Kankaanpäässä 2020 syksyllä kuvatun lyhytelokuvan Kankaanpään Gallerian Outsider-taiteen kehällä -näyttelun avajaisista. Elokuva on jäänyt monen mutkan ja kiemuran takia viimeistelemättä ja julkaisematta, mutta nyt julkaisemme sen, juhlaviikon elokuvana 2/30. Lisää elokuvia erityistaidetoiminnasta tulee torstaina.
Paljon tapahtui tänään ja huomenna vielä enemmän. Tämä juttu riittää nyt tällä kertaa.


Ari Impola ja Tiia Takala


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti