lauantai 12. helmikuuta 2022

Yhdessä ME selvitään lauantaina 12.2.2022

MEKA TV 30 vuotis juhlaviikon ja Mediataitoviikon 6. päivä vietettiin - kuinkas muutenkaan - muun työn ohessa ja vähän vapaaehtoishomminakin. 

Aamu vietettiin Eurajoella Tähtitaivaan elokuvapiirissä Otsolan kansalaisopiston Intensiivisellä elokuvakurssilla. 

Mitäpä muutakaan voi 30 synttäreillä lautaa kuin Frederikin Oon kolmekymppinen, vaikka vähän äijälaulu olikin

Ensin katsottiin, miten muut Satakunnan ryhmät olivat juhlaviikkoa viettäneet ja sitten tehtiin omaa juttua. Aloitettiin TikTok onnitteluvideon kanssa.


@mediaakaikille Armoton MEKA TV 30 vuotta juhlaviikko jatkuu Tähtitaivaan elokuvapiirissä #taiteestatyötä #mediataitoviikko #eurajoki #yhdessämeselvitään #me ♬ alkuperäinen ääni - mediaakaikille


Sitten alettiin työstää viime viikolla käsikirjoitettua elokuvaa Tähtitaivaan elokuvapiiri näkyvämmäksi. Juttua riitti ja elokuva tuli kuvatuksi. Katsotaan, ehtiikö elokuva valmiiksi vielä juhlaviikolla, 5.3. joka tapauksessa jatketaan tätä 3 kerran Intensiivistä elokuvakurssia.

Seuraavaksi ohjaaja hurista Ooppeli mediavaunulla hakemaan Harjavallasta Samuli Palmua, jonka kanssa sitten jatkettiin matkaa matkapalverin ohessa kohti Kiukaisten Jokimutkaa.

Ryhmä oli viimeksi tavannut marraskuussa 2021, joten pulinaa riitti. Kuulumiskierroksen jälkeen katsottiin muiden ryhmien juhlaviikon tuotoksia ja tehtiin sitten oma.

@mediaakaikille Harjavallan ja Kiukaisten Me Itsen vuoro juhlia MEKA TV 30 vuotis synttäreitä #mediataitoviikko #taiteestatyötä #mekatv30vuotta #me ♬ alkuperäinen ääni - mediaakaikille

Harjavallan ja Kiukaisten meikäläisten Sataopiston elokuvaryhmällä on vähiten opistotunteja vuodessa, mutta tälläkin tavalla päästään eteenpäin, Ryhmän toimintavuosi on 12. 

Sitten käytiin näitä ikäviä uutisia läpi, kun STEA on leikannut puolet Me Itsen toimintatuesta pois ja uhkaa lopettaa tukemisen kokonaan 2023. Kovinkaan suurta lohtua tässä tilanteessa ei tuo sekään, että MEKA TV, Satakunnan meikäläiset ja yhteinen 5 vuotinen Taiteesta työtä -suunnitelma ei ole vielä saanut mitään rahoitusta jatkamiseen. Löysässä hirressä ja veitsenterällä tanssitaan siis vielä toiminnan jatkon kanssa. Todennäköistä on, että syksyllä voidaan jatkaa Sataopiston elokuvapiirinä 4 kertaa 2 tuntia, mutta kaikki muu tulevaisuudesta on vielä täysin hämärän peitossa. 

Yhdessä ME kuitenkin päätettiin, että periksi ei anneta. Ei ainakaan vielä.

Periksi ei anneta!

 

Näin meni lyhyesti kerrottuna meidän Mediataitoviikon ja MEKA TV 30 vuotis juhlaviikon 6. päivä. Yleensä sanotaan, että 7. päivän levätään, mutta ei meillä ole siihen varaa, joten huomenna tavataan Lepopäivän ratoksi Huittisten Hulivilejä kello 14:00 alkaen. Tulkaa ihmeessä mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti