lauantai 16. syyskuuta 2023

Hulivilit vauhdissa Huittisissa

Satakunnan meikäläisten työviikko jatkuu tänään Huittisissa 16.9.2023, jolloin käynnistettiin Sataopistossa Huittisten Hulivilien syyskauden elokuva- ja mediapiiri. Samalla tässä kerrotaan, mitä täällä oikein tehdään tänään.

Me opiskelijat tänään ja Moccamaster, tärkein ideointityökalumme


Ohjaajan työpäivä alkoi jo kukonlaulun aikaa Porissa. Ensi piti pyyhkiä pölyt tärkeimmästä työkalusta, jotta päästään ideoinnin alkuun.

Tärkein työkalumme tänään, kun ideoidaan tulevia


Ensi haettiin Jaana Ulvilasta ja posotetaan kohti Huittista. Kurssi alkaa Huittisissa 12:30. Maritta oli tuonut meille omenahillomunkit ja kahvilla sitten aloitettiin.

Sitten höpistiin mukavia ja aloitettiin syksy suunnittelu katsomalla, mitä viimeksi ollaan saatu aikaan ja sovittiin myös, että tehdään vähän tätä työseurantaa samalla.

Ensin otettiin pari kuvaa, toisella kuvalla päivitämme Facebook kuvan ja toinen kuva laitetaan tänne blogiin avauskuvaksi. 

Uusi kansikuva Facebookiin

Kolmaskin kuva otettiin, mutta tästä sitten vähän myöhemmin.

Sitten katsottiin ensi oma leffa Minulla on oikeus. Sen ensi-ilta oli 18.8.2023 kansainvälisillä Blue Sea Film Festivaaleilla, mutta kaikki eivät olleet vielä edes nähneet sitä.Sitten katsottiin vielä Merikarvian Leikataan leikakaan, josta sitten päästiinkin sujuvasti päivän aiheisiin eli miten selvitä muutosten ajasta, jolloin kaikesta meikäläisten toiminnoista leikataan.Ryhmä päätyi sitten kokoamaan jonkinlaisia syyskauden avausuutisia tämän hetken tunnelmista. Jotain kuitenkin päätettiin kuvata, sillä Huittisten Hulivileillä on nyt kunnia aloittaa kuvaamiset uudella kameralla, joka saatiin vanhan loppuun kuluneen tilalle eilen.

Meillä on mukana yksi uusi opiskelija, joka osoittautui päteväksi valokuvaaja ja äänittäjäksi.

Ari laittoi Hennan kanssa kuvauskalustoa kuntoon ja muut käsikirjoittivat päivän juttua. Jutusta tulikin kannanotto kansalaisopistojen toiminnan tärkeydestä. Jos hallitus aikoo ihan tosissaan leikata kansalaisopistojen toiminnasta pois 12,5 miljoonaa, niin kusessa ollaan. Päädyttiin, että aiheesta on pakko ottaa kantaa.

Sitten tuli mystisiä ongelmia uuden kameran äänien kanssa, ei onnistunut millään ulkopuolisella mikillä äänitys. Lopulta vika löytyi, mikin vanha johto oli rikki, eikä toiminut uuden kameran kanssa. Luovina ja viisaina ihmisinä keksimme kuitenkin keinon saada talteen vanhan rikkinäisen kameran äänien kanssa ja uuden kameran kuvan kanssa. Juttu editoidaan sitten kun ehditään, toivottavasti mahdollisimman pian, ennen kuin OrPu hallitus leikkaa meiltä tuhkatkin pesästä. 

Kuvaukset siis saatiin tehtyä ja sitten onkin jo aika siivota kamat ja roudata ne taas seuraavaa kurssia ja tapaamista varten, huomista Raumaa, ylihuomista Merikarviaa ja yliylihuomista Osallisuus teatterin kuvauksia varten.

Kello 15:30 lopettelemme. Olemme tyytyväisiä tähän päivään, 7.10.2023 tavataan taas!

Terveisiä ja heippa 
Huittisten Hulivilit 
sekä Jaana ja Ari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti