lauantai 30. syyskuuta 2023

Eurajoella lauantaina

Katsotaanpas, mitä tapahtuu Satakunnan meikäläistoiminnassa armon päivänä 30.9.2023.


Otsolan kansalaisopiston Eurajoen Intensiivinen elokuvakurssi alkoi kello 10:00 ja hääräämme täällä 13:00 saakka. Kirjaamme tässä sitten vähän samalla, mitä täällä oikein tehdään.

Ennen tapaamista

Ohjaaja Arin työpäivä alkaa kello kuusi päivän murehtimisella, miten tässä nyt oikein selvitään. Sitten pakattiin autoon tarvittavat kurssikamat ja otettiin kiireessä kaikki mahdolliset koulutus- ja tuotantolaitteistot sekä kaikki löydetyt paperit sun muut vermeet.

Sitten kauppaan hakemaan päivän sapuskat. Tarjolla tänään nakkeja ja muusia sekä salaattia että vähän kahvipullaakin päälle.

Sitten haettiin Jaana Ulvilasta 9:15 ja Tähtitaivalta Eeva sekä Teuvo 9:50. Kurssipaikalle Janin ja Piian luona aloitettiin täsmälliseen aikaan kello 10:00.

Eurajoella

Kokoonnumme tämän ryhmän kanssa Janin ja Piian luona, kun meiltä meni paikka Eurajoen toimarista. Kurssille osallistuu lähinnä pitkään elokuva- ja mediatoiminnassa osallistuneita kavereita, tärkeimpänä kurssin tehtävänä onkin järjestää ensi vuodeksi ryhmän 30 vuotis juhlavuotta. Alkuperäisiä ryhmän konkareita on mukana vielä Janne, Eeva ja Teuvo.

Ensin otettiin yhteiskuva uuden kameran kanssa. Uusi kamera onkin oikeastaan ainoa hyvä uutinen tällä erää. No joo, ja se, että kaikki Satakunnan meikäläisryhmät toimii vielä tämän vuoden, mutta en vuodesta ei ole tietoa vielä hönkäsen pöläystä.

Varmaa ensi vuodesta on tällä hetkellä vain se, että Huittisten Hulivileillä on 16 oppituntia ja Harjavallan/Kiukaisten meikäläisillä 8 tuntia. Muusta ei varmaa tietoa. Hallitus aikoo leikata kansalaisopisto toiminnoista 12,5 miljoonaa, eikä tuttuun tapaan mitään vaikutusarvioita olla tehty, joten tulevaisuuden suunnittelu on aika lailla hataralla pohjalla. Kaikki Satakunnan meikäläisryhmien 120 opiskelijaa ja osallistujaa on nyt aika lailla huolissaan, miten toiminnan käy.

Roskapankista poimittua

Sitten alettiin tyhjentää roskapankkia, joka onkin kokolailla täynnä, joten ongelmia ratkottavaksi riittäisi kyllä isommallekin ryhmälle.

Asioita käsiteltiin sitten myös ruokailun ohessa, mestarikokki Jani oli tehnyt meillä maittavan lounaan.

Loppuaikana tehtiinkin sitten muun höpinän ohessa Piialle apurahahakemuksen hänen taiteelliseen projektiin sekä mietimme myös omaa yhteistä Satakunnan meikäläisten Taiken hakemusta ensi vuodeksi.

Jatkuu...

Ps. maanantaina 2.10.2023

Niin siinä sitten taas meni, että aika loppui kesken ja mentiin ylityön puolelle, jotta saatiin edes puolet tarvittavista asioista tehtyä. Kurssin piti loppua 13:00, mutta vasta 13:18 alkoi Arin ja Jaanan kotimatka. Ensin Jaana kotio Ulvilaan, sitten Ari vielä purkamaan kurssikamat autosta ja 6 päivän työpäivän jälkeen alkoikin sitten yhden päivän vapaat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti