tiistai 19. lokakuuta 2021

Normitaiteestatyötätiistai lokakuussa 2021

Tällä viikolla päätettiin kirjata vähän, mitä kuuluu TAITEESTA TYÖTÄ hankkeen normiviikkoon. Näin sujui normitiistai.

Arin kello huusi herätystä kello kuusi

Työhuone Impolassa on aamutahmaa, eikä homma oikein lähde käyntiin, mutta syykin lienee selvä, edellisestä kokonaisesta vapaapäivästä on tainnut kulua jo yli kolme viikkoa. 

Normitiistain alku aamuhämyisessä Työhuone Impolassa

Syysloma häämöttää taivaanrannalla, mutta myös työttömyyden uhka. Marraskuussa tulee tauko TAITEESTA TYÖTÄ hankkeen palkanmaksuun, eikä ensi vuoden toiminnalle ole vielä löytynyt nappulan nappulaa. Opistotoiminta jatkuu todennäköisesti ennallaan, mutta työtunteja ei vain ole vielä varmistunut niin paljoa, että homma saadaan kunnialla jatkumaan. Kaiken helkkarin kiireen lomassa tarttis siis vielä jaksaa jaksaa jaksaa jaksaa hakea palkallisia töitä ja apurahoja hankkeen jatkamiseksi. 

Loppuvuoden työlistassa olisi tällä hetkellä 134 tehtävää, joista ennen syyslomaa tarttis 102 hommaa joko tehdä tai siirtää jonnekin hamaan tulevaisuuteen. Tälle päivällä on siirtynyt hamasta menneisyydestä 76 tehtävää.

Päivän ensimmäisenä tehtävänä on saada joku tolkku päivän työjärjestykseen. Päivän palkallinen tärkeysjärjestys on 1. Monituotteen opistopäivä 5 tuntia Osallisuus teatterin ja HPNN porukan kanssa musiikaalia tehden. 2. Taiteesta työtä hanke työllistää 4 tuntia tänään. 3. Pitää käydä harrastamassa SEKKin puheenjohtajan ominaisuudessa SEKKin syyskokouksessa. 4. Vapaaehtoistyötuntejakin taitaa tulla ainakin pari tuntia, että saa Porin Me Itse porukat liikkeelle suunnittelemaan apurahahakuja ja SEKKin syyskokoukseen. 5. Yksi lyhäri tarttis viimeistellä ja julkaista sekä huomisen Mistelin KIITOS tapahtuman sekä Merikarvian esityselokuvat tarttis koostaa. 6. Muut kiireelliset asiat sitten muun työn ohessa tänään.

Sitten vaan hommiin hommiin hommiin. Työhuone Impolan aamurutiinit pois; 

- päivän tärkeimpien sähköpostien raakausta, Satakuntaliiton, Satasoten, Satakulttuuria, Tukiliiton, SEKKIn, Satakunnan yhteisökeskuksen, Satasairaala kehitysvammahuollon, Porin perusturvan, Leader Satakunnan, JHL sekä parin muut yhteistyökumppanin sähköpostit luetty ja niputettu sekä mietitty, missä välissä ehtii näihin parhaiten vastaamaan ja reagoimaan. Messengeristä löytyy myös paljon työreagoitavia viestejä, joihin vastaillaan tässä sivussa.

- Varmuuskopiot eilisen töistä tehty, päivän paperit katsottu, kotisivun etusivu päivitetty

- Osallisuus teatterin päivän treeneihin valmistautuminen otti aikaa, piti katsoa videotykki, soittokamat, käsikirjoituksen tämä vaihe, tehdä keikkakalenteria HPNN naisille ja heidän taustatuilleen ja niin edelleen. Kaikessa kiireessä tuli vielä tieto, että meidän ilmaisutaidon ja musikaalin ohjaaja oli pikku flunssassa, eikä siis näinä aikoina voi tulla ohjaamaan tänään, joten se taas tietää Tiialle ja minulle lisähommia, kun vedetään päivän treenit.

Päivä melkein riistäytyi käsistä kun tehtiiin musikaalin käsistä

Yhdeksän jälkeen Monituotteeseen, jossa uskolliset roudarit Mika ja Erik auttoivat ohjaajaa kantamaan kaikki päivän kurssikamat sisälle. Sitten alkoi hässäkkäpäivä, roudaamista, järjestelyä, tekniikan pystytystä, papereiden hakua, järjestelyä lähes täydelliseen kaaokseen.

Myös Jaana oli mukana pitkästä aikaa ja hänellekin löytyi nippu hommia sillä aikaa, kun me teatterilaiset Tiian ja Monituotteen ohjaajien kanssa tekivät näyttelijöille roolipapereita samaan aikaan kun minä tappelin tekniikan kanssa.

Kun ohjaaja Milla oli poissa, niin vertaisohjaaja Tiialle riitti kiirettä käsiksen kanssa


Jaanan päivähuomioita

Aamupäivällä tutkin Osallisuus Satakunnassa -asiakirjaa. Meidän pitää tehdä siihen lisäyksiä meikäläisten osallisuudesta Satakunnassa.

Kirjoitin myös jutun seuraavaan Meikäläisten jäsenlehteen.

Jaanalla oli aamupäivällä kirjoitushommia, iltapäivällä näyttelemistä ja illalla SEKK syyskokous


Oli kauhea meteli ja häslinki, mutta asiat etenivät hyvin. Kiva nähdä kaikkia pitkästä aikaa. Ihanaa musiikkia sai kuunnella ja tutustua erilaisiin rooleihin. Jokainen esitti omat roolinsa itse.

Iltapäivällä Arin kommentteja

Iltapäivällä päästiin vihdoin nauttimaan tekniikan toimisesta. Milla osallistui etänä ja me koitimme sitten edistää musikaalia ja kolmen kappaleen verran saimmekin käsistä eteenpäin.

Musikaalin näyttelijöiden roolit alkavat olla selvillä ja käsis etenee


Päivä loppui taas vähän kesken ja taas oli aika purkaa esityskamat, joita koko aamupäivän kasattiin kokoon. Kaikki kamat piti roudata, sillä huomenna keskiviikkona on ensin soittotreenit SEKKissä ja sitten on kaksi keikkaa Mistelissä.

Hyvinhän tänään treenit meni ja laulut soivat komeasti HPNN Hennan mielestä


Hirmuisen hässäkkäpäivän jälkee ollaan kaikki elossa ja itse asiassa saimme taas kokolailla paljon asioita eteenpäin kaikista hankaluuksista huolimatta.

Iltavuoro

Illalla oli vielä SEKKin syyskokous, jossa meikäläiset olivat taas täysivaltaisina mukana. Ari jatkaa puheenjohtajana, Jaana ja Santeri jatkaa hallituksessa sekä Mikko varajäsenä. Uudeksi hallituksen jäseneksi valittiin Hanna Siivola, josta kuullaan vielä meikäläistenkin kuvioissa lisää myöhemmin.

Arin yövuoro

Sitten piti vielä valmistella huomiset Merikarvian elokuvapaketit sekä Mistelissä esitetävät elokuvat.

Tuhti tunnin elokuvapaketti on taas tarjolla Merikarvian kuntalaisille

Täysi työpäivä siis Jaanalla, Tiialla ja minulla sekä Osallisuus teatterin 14 näyttelijällä että kahdella taustaohjaajalla ja Millallakin etänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti