lauantai 5. kesäkuuta 2021

Taiteesta työtä viikkorapsa 22.

Viikko 22. meni kokolailla Tukiliiton 60 juhlavuoden elokuvien tuottamiseen, mutta ehdittiin sitä vähän muutakin. Tässä Tiian rapsa ja Arin kommentteja, miten viikko meni.


Tukiliiton elokuvaprojektit jatkuivat Halsuassa

Ari tuli hakemaan minut kotoa Millan autolla kello 6.45, kun Ari auto oli rikki. Lähdimme ajamaan kohti Halsuaa. Seinäjoen Matkakeskuksesta otimme Annen mukaan tai oikeastaan kuskiksi. 

Matkalla Seinäjoelle tein kännykän kanssa MEKA TV viikkomenun. Anne ajoi niin Ari vähän muokkasi ja julkaisi menun takapenkillä tietokoneella ja nappasi yhden kuvan.


Anne ajoi, Tiia toimi navigaattorina ja Ari hääräsi takapenkin matkatoimistossa


Kun tulimme Halsuaa , niin aloimme etsimään ruokapaikkaa. Emme löytäneet muuta kuin K-marketin josta ostimme salaatteja, valmiita lihapullia kylminä, kahvit Anne ja minä otimme vielä viinerit. Syömisen jälkeen menimme Halsuan toimintakeskukseen, jossa meillä oli KUVAUKSET.


Halsuan väkeä kohtaamassa meitäKuvausten jälkeen jäimme vielä kahville saimme syötävää kahvin kanssa. Toimintakeskuksen henkilökunta jutteli meille kaikenlaista. Kahvien Jälkeen lähdimme ajamaan kohti Seinäjokea. Anne ajoi autoa.  Seinäjoella menimme Subwayhin. Söin puolikkaan subin.

Kirjoitin uuden työsopimuksen kesäkuulle. Ari näytti koronapäiväkirjaani Annelle ja tätä aletaan työstää elokuussa. Anne hyppäsi Tampereen junaan. Lähdimme Arin kanssa Kyrkösjärven rantoja jossa meillä oli hieno seikkailu. Sen jälkeen ajoimme kotiin.


Kyrkösjärven patikointii oli minun oikkuni, sillä olin tehnyt siellä yli kymmenen vuotta sitten koululasten kanssa hienon projektin ja halusin vähän muistella menneitä nyt, kun päästiin taas kerran Satakunnan ulkopuolelle maailmaa ihmettelemään. Tässä on muuten tuo mainio elokuva ja ympäristöprojekti nähtävillä vieläkin.
Tiistai 1.6.


Aloitimme puoli kymmenen teatterin kanssa. Ensin piti pohtia missä  kuvataan ammattikoulu väen ja ala-asteen rehtorin bussi kohtaus. Päädyimme puistoon. Aloimme etsiä roolivaatteita. Osa oli mennyt jonnekin hukkaan. Kohtauksessa tarvittavia kokkihattuja ei löytynyt. Onneksi löytyi sentään yksi vara kokkihattua ammattikoulun kokki oppilaalle eli siis minun roolihahmolle. Ammattikoulun opettajan roolihahmolle ei sitä saatu.


Bussikohtauksen kuvauksetKuvasimme bussi kohtauksen oikealla bussipysäkillä. Kun saimme bussi kohtauksen kuvattua, kuvasimme vielä musiikkikohtauksia. Siihen loppui teatterilaisten osuus.


Musiikkitreenit ihan pihalla


Iltapäivällä HPNN harjoitteli muun muassa Tukiliiton uutta kappaletta KIITOS EI AINA SANOJA TARVITSE.

 

Pidimme HPNN harjoitukset puistossa.


Kesäkuun ensimmäisenä päivänä tuli sitten myös tasan vuosi täyteen, kun ollaan Tiian kanssa työskennelty virallisesti yhdessä.


Keskiviikko 2.6.


Menin SEKKiin kello 9.00. Arikin ehti sinne kello 9.00. Siivosimme vinttiä, jossa kuvasimme Tukiliiton elokuvaan arkistointi materiaalia. Saimme kuvattua kaiken tarpeellisen.


Illalla oli vielä etäpalaveri Rauman kuvausryhmän kanssa. 17.6. alkaa kuvaukset.


Torstai 3.6.


Päivän ohjelmassa oli SEKKissä Tukiliiton elokuvien editointia. Jaana oli mukana sekä Eija ja Henna tulivat puolen päivän aikaan mukaan ja kotiin lähdetään ennen 14:00.


Menin SEKKiin kello 9:01. Olisin voinut ehtiä minuuttia aiemminkin, mutta kenkä aukesi matkalla. Ari oli jo SEKKissä.


Sain tehtäväksi tehdä Music Makerilla musiikkia. Yksi juttu mihin tein musiikkia, oli Keuruun elokuva ja siinä erityisesti keiju-kohtaus kaipaa musiikkia. Halusin siihen jotain kevyttä taianomaista tuulen tapaista.


Kun Jaana tuli SEKKiin, Ari ja Jaana katsoivat Tukiliiton elokuviin kuvattua materiaalia. Tein musiikkia Tukiliiton  tarinakilpailu videoihin. Jaana teki meille ruokaa. Söimme sillä aikaa Ari kuskaamassa Eeva-Liisaa kotiin Otsolasta sekä kävi hakemassa Eijan ja Hennan SEKKiin Monituoteesta Tukiliiton videon laulun äänityksiin.


Äänitykset menossa


Kun laulu oli onnistuneesti äänitetty, joimme kahvit söimme banaanikakkua ja fasupaloja. Sen jälkeen siivosimme vähän SEKKissä. Sitten lähdimme kotiin.


Tiia Takala


Minun työviikkoni vielä jatkuu perjantaina ja lauantaina editointipöydän ääressä. Mutta sunnuntaina minäkin pidän vapaata työntäyteisen mutta hienon työviikon jälkeen. Alkuviikosta pitääkin sitten saada 4 elokuvaa viimeisteltyä Tukiliiton 60 vuotis juhlaviikon kunniaksi.


Ari ImpolaEi kommentteja:

Lähetä kommentti