torstai 24. kesäkuuta 2021

Juhannus- ja joulusiivousta 2021

Juhannus on Juhannussiivouksen luvattua aikaa


Mepäs Tiian kanssa näytämme taas tehokkuutemme ja luovan laiskuutemme hyvät puolet ja teemme tässä vähän yhdistettyä Juhannus- ja joulusiivousta meneillään olevista asioista #taiteestatyötä -hankkeen tiimoilta. Tänään on tarkoitus saada asiat siihen malliin, että seuraava työmurhe hyökkää päälle ja uniin vasta juhannuksen jälkeen.

Viime aikoina ollaan oltu niin paljon menossa, mutta nyt on aikaa tehdä Juhannus- ja joulusiivousta sekä kirjata, mitä viime aikoina ollaan saatu aikaan


Juhannus uhkaa käydä päälle, vaikka hommia olisi vaikka kuinka. Minun työlistassani kummittelee 70 työtehtävää tälle päivälle ja ennen kaukana kahden viikon kuluttua alkavaa kesätaukoa tarttis saada jollakin tapaa 97 työtehtävää siihen malliin, ettei niitä kesämaitumilla tarttis murehtia.

Näin meni työviikko 25

Maanantaina 21.6. lähdettiin kello 8:00 kohti Kankaanpäätä, jossa pidimme ilmaisutaidon pajapäivät. Ohjaajana oli Ari ja vertaisohjaajina Jaana, Eija ja Tiia.

Kankaanpäässä pohdittiin mitä on rakkaus, ystävyys ja kaveruus, voiko sitä syödä ja mistä sitä saa ostaa?


Suunniteltiin syksyn Tukiliiton KIITOS -kiertuetta. Sitten ideoitiin elokuvaa, joka myös kuvattiin. Elokuvassa pohdittiin mitä on rakkaus, ystävyys ja kaveruus, mitä samanlaisia ja erilaisia ne ovat. Puoli kahden aikaa lähdimme kohti Poria. Matkalla kävimme Pomarkun kesäkahvilassa kahvilla, limsalla ja jäätelöllä.


Tiistaina menimme myös Kankaanpäähän samalla porukalla. Eijan ja minun tehtävä oli vetää aamupäivällä teatteri improvisaatio harjoituksia. Harjoitukset olivat Äänenavaus, nimi ja liike piiri sekä pantomiimi eläin ja ammatti kategorioissa. Ruuan jälkeen oli Eijan ja Arin keikka, jonka kuvasin.


Eija ja Tiia Osallisuus teatterista vetivät improharjoituksia Kankaanpään Pörriäisille


Myös Me Itse opasta käytiin läpi. Paluumatkalla käytiin Kuninkaanlähteellä hakemassa vettä ja pizzalla.


Keskiviikkona Ari tuli hakemaan minut kello 8:15. Menimme Merikarvialle, jossa suunnittelimme muun muassa Ouran kuvausreissun. Kuvasimme Satakunnan meikäläisten uutiset. Iltapäivällä kuvasimme vielä Merikarvian Kylät ry:n ja kunnanvaltuuston puheenjohtajan haastattelun kyläelokuvia varten.


Satakunnan meikäläisten kesäkuulumisten kuvauksia Merikarvialla


Torstaina SEKKissä kirjoitetaan tätä viikko rapsaa ja tehdään Juhannussiivousta. Iltapäivällä sitten aivan jotain muuta. Sen jälkeen juhannus vapaa. 


Tässä vielä tilannekuvaa siitä mitä on meneillään


 • 1100 satakuntalaista elokuvaa arkistointi -hanke päättyi huhtikuun lopussa. Hankkeen toinen vaihe alkaa syksyllä meikäläisryhmien kanssa ja koko homma on valmiina 10.2.2022, kun KeViKe/MEKA TV toiminta täyttää 30 vuotta

 • Eurajoki. Ei toimintaa puoleentoista vuoteen. Syksyllä koitetaan avata toimintaa uudestaan.

 • Harjavalta/Kiukainen. Kesäelokuva tekeillä, kuvaukset 5.7.

 • HPNN Treenaa vielä pari kertaa ennen kesälomaa.

 • Huittinen Huittisten kesätapaaminen pidetty. Ilmaisutaidon pajapäivät tulossa 7.-8.7.

 • Kankaanpää pidettiin ilmaisutaidon pajapäivät. Syyskuussa 6. ensimmäinen maanantai on Pörräisten kokouspäivä, jonne Ari ja Jaana osallistuu. Kankaanpään KIITOS -tapahtuma on 1.11.2021

 • Me Itse - Satakunnan meikäläisten vaikuttamistoimintaa lähinnä Jaanan kanssa ja elokuvatoimintaa Tiian ja Arin kanssa

 • Merikarvia Ouran reissu tulossa ensi torstaina 1.7. Maanantaina 28.6. mennään vielä Merikarvialle suunnittelemaan tulevia elokuvia. Merikarvian elokuvaleiri on 10.-12.8.

 • Osallisuus teatteri on nyt kesälomalla. Leppärän teatteri- ja musiikkileiri on elokuussa. Teatterin elokuva nyt kuvattu.

 • Porin meikäläistoimintaa lähinnä Osallisuus teatterin yhteydessä. Syksyllä on tulossa 4 Osallisuus tapahtumaa porilaisiin toimintayksiköihin sekä vielä yksi Rakkaudella porilaisille tapahtuma järjestetään. SEKKin ja Porin kaupungin kumppanuussopimuksen toimintaa aletaan edistämään syksyllä toden teolla.

 • Rauma Muistitieto elokuvaa kuvattu Vanhassa Raumassa , Poroholmassa ja Kuuskajaskarissa. Yksi kuvauspäivä on Rauman saaristossa 30.6. Editointipaja on 9.8. ja ensi-iltoja on odotettavissa Blue Sea Film Festivaaleilla 20.8.

 • Satakunnan meikäläiset - kesätoimintaa Harjavallassa, Kiukaisissa, Huittisissa, Merikarvialla, Kankaanpäässä, Porissa ja Raumalla

 • SEKK Tiia ja Ari 3 päivää viikossa töissä Taiteesta työtä -hankkeen puitteissa

 • Taiteesta työtä hanke puoliväli Puoliväliriihiä pidetty porukoiden kanssa. Elokuussa sitten avataan porukoiden puoliväliriihen tuloksia.

 • Tukiliitto - Valtakunnalliset elokuvat tehty ja julkaistu, syksyn KIITOS -kiertuetta suunnitellaan siellä ja täällä 8 eri satakuntalaisessa kunnassa.


Hyvää Juhannusta toivottaa Tiia ja Ari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti