sunnuntai 20. kesäkuuta 2021

#taiteestatyötä viikko 24. matkaraporttia

Näin meni #taiteestatyötä viikko 24. Tiian viikkorapsan mukaan. Edellinen viikko työstettiin Tukiliiton valtakunnallisia elokuvia esityskuntoon ja nyt päästiin vauhtiin Satakunnan meikäläisten oman toiminnan kanssa.


14.6. maanantaina

Maanantaina suunnattiin pitkästä aikaan Merikarvialle. Olimme viimeksi käyneet Merikarvialla toukokuun kolmas päivä, joten oli kiva pitkästä aikaa tapaamaan merikarvialaisia. 


Merikarvian porukan kanssa pitkästä aikaaMerikarvialla pidettiin Merikarvian Me Itse kokous. Minä kirjoitin viikkomenun. Marko kirjoitti blogin.


Markon blogin kesäkuulumisista voit lukea täältä


Ari varasi Merrycampingiltä mökin Merikarvian elokuun elokuvaleiriä varten. Ari ja merikarvialaiset tekivät Tukiviestiin juttua kymmenen vuotta täyttävästä Merikarvian Me Itsestä.


Ruokailun jälkeen kävimme valokuvaamassa ja sopimassa yhden haastattelun. Kotimatkalla kävimme kahvilla Lankosken myllyssä. Otin muutaman valokuvan. Sen jälkeen menimme kotiin.


15.6. tiistaina


Tiistaina Monituoteessa Ari ja Eija tilasivat Eijalle uudet rummut. Kuvasimme Kohti uutta epänormaalia -teatterielokuvaan viimeiset puuttuvat kohtaukset.


Viimeisiä kohtauksia kuvataan vieläPitkästä aikaa Soila mukana teatteriharjoituksissa, joka oli minusta mukavaa. 


Soila roolissaan Porinaviruksena

Iltapäivällä ruokailun jälkeen söimme vähän herkkuja ja saimme kuunnella HPNN musiikkia. Milla ja Jori äänittävät sekä kuvasivat HPNN kappaleita.


HPNN treenasi yleisön edessä viimeisellä teatterin kokoontumiskerralla ennen kesätaukoa

Uskon, että kaikki teatterilaiset jäi kesätauolle hyvillä mielin.


16.6. keskiviikkona


Menin SEKKiin kello 11:30. Jasmin oli tullut Tampereelta Poriin junalla 9:37.Päätimme mennä Jasminin kanssa Gomeeseen syömään. Syötyämme hyvän lounaan kävimme vähän katsomassa ja kuvaamassa valokuvia kirjurin kivipuutarhassa. Sen menimme Otsolaan, jossa oli palaveri erityisryhmien koulutushankkeesta. Minä ja Jasmin toimittiin kokemusasiantuntijoina ja Ari koulutusasiantuntijana.


Palaverin jälkeen lähdimme Huittisiin tapaamaan Huittisten Hulivilejä. En ollut nähnyt heitä livenä melkein vuoteen, joten oli kiva nähdä kaikkia heitä.


Otimme Jaanan kyytiin Kokemäen asemalta. Myös Jasmin oli mukana Huittisissa. Ennen kuin haimme Jaanan asemalta, kävimme  Kokemäen Muuntamokahvilassa kahvilla. Siinä samassa paikassa oli Sähkömuseo, jossa kävimme Jasmin ja minä. Huittisissa kävimme ensin Lautturissa kaupassa. Ostimme sieltä makkaraa, sipsiä, limsaa ja mehua.


Hulivilien kanssa sitten grillattiin makkaraa, syötiin sipsejä, juotiin limsaa ja mehua. Sovimme myös Huittisten Ilmaisutaidon pajapäivistä heinäkuussa. Muutama valokuva tuli otettua.


Huittisten Hulivilien kesälystiä suunnittelutyön ohessa18.00 lähdimme viemään Jasminin Kokemäen asemalle junaan. Veimme Jaanan kotiin. Sitten menimme kotiin autolla.


17.6. torstai


Ari tuli hakemaan minut kello 8:00. Lähdimme Raumalle. Raumalla otimme Veikon ja Timon kyytiin. Ajoimme ensimmäiseen kuvauspaikkaan. Elina ja Simo tulivat sinne pyörillä.


Vanhassa Raumassa minulla oli tehtävänä ottaa valokuvia kuvaustilainteesta. Toimin osan aikaa äänittäjä. Veikko ja Ari kuvasi. Timo äänitti ja myös Elina äänitti osan aikaa sekä otti valokuvia.


Kuvaukset Vanhalla Raumalla


Vanhan Rauman kuvausten jälkeen oli lounaan vuoro. Söimme Vanhassa Buena Vistassa. Lounas oli hyvä.


Lounaan jälkeen lähdimme Poroholmaan, jossa seuraava haastattelu. Kävimme kaupassa juotavaa ja juotavia jugurttia sekä myslipatukoita.  


Poroholmassa kuvasimme seuraavan haastattelun.


Poroholmassa muisteltiin elämää Rauman saaristossa

Sitten lähdimme reitti aluksella Kuuskajaskariin, jossa kuvattiin seuraavaa haastattelu.


Kiersimme myös Arin kanssa luontopolun, jossa kuvasimme kuvituskuvia Rauman Kuuskajaskarin elokuvaan sillä aikaa, kun muu kuvausryhmä kuvasi haastattelut loppuun.


Kun tulimme Kuuskajaskarista takaisin, veimme Veikon ja Timon kotiin.

Kävin Arin kanssa kahvilla ja kuvasimme vielä muutamia kuvituskuvia Vanhassa Raumassa päivällä kuvattuun elokuvaan. 


Sitten lähdimme kotiin.


Tiia Takala

Viikon aikana pohdittiin myös, onko tässä Tiian tulevaisuuden tieViikon saldo; toimintaa Merikarvialla, Porissa Osallisuus teatterin ja HPNN kanssa, Huittisissa ja Raumalla. Kahta elokuvaa käsikirjoitettu ja suunniteltu sekä yksi elokuva saatu kuvattua loppuun. Rauman reissulla piti kuvata vain yhtä elokuvaa, mutta saatiinkin tarinaa 4-5 elokuvaan. HPNN rumpali Eijalle hankittu uudet harjoitusrummut. Toimistotyöt jäi vähän vähemmälle, mutta leirijuttuja ja vähän kaikkea muutakin saatu eteenpäin vähän kerrallaan siinä sivussa.

Hieno työviikko taas takana ilman yhtään tylsää työpäivää. Elokuvia yhdessä tekemässä oli viikon aikana 45 tekijää ja luulenpa, että meilllä kaikilla oli ihan mukavaa.

Ari Impola

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti