perjantai 30. elokuuta 2024

Arin ja Tiian normityöpäiviä

Mepäs Ari ja Tiia ajateltiin vähän kirjata, mitä kuuluu meidän normityöpäiviin SEKKissä. Näin sujui meidän keskiviikko ja torstai 28.-29.8.2024 osallisuuden jäljillä.

Keskiviikkona 28.8. 

Tultiin SEKKiin kymmeneksi. Ari tuli autolla, kun oli mukana paljon museotavaraa museonäyttelyyn ja vähän kaikkea muutakin. Torstain treenien soittokamatkin tuotiin jo tänään. Tiia tuli kävellen.

Suurin urakka on tehdä Osallisuuden jäljillä -näyttelyä Satakunnan museoon. Se teettää paljon hommia, tiedottamista, kutsukirjeiden lähetämisiä ja näyttelyn rakentamista riittää isommallekin porukalle. Näyttelykamaa haettu ja roudattu SEKKiin ja kaikki on vielä ihan sikinsokin.

Isoin urakka on saada tämä näyttely näkyvämmäksi ja kuuluvammaksi

Muita päivän puuhia oli raportin tekeminen Satakunnan hyvinvointialueen järjestöapurahasta, mitä sillä ollaan saatu aikaan alkuvuonna. Vähän käytettiin taas tekoäly Copilottia raportin teossa apuun. Aikamoinen listaus saavutuksista ja tekemisen merkityksistä alkuvuonna meille tuli.

Sitten viimeisteltiin Osallisuus teatterin Blue Sea Film Festivaalien ensi-ilta elokuva ja julkaistiin se lopullisena versiona YouTubessa.

Teatterilaukku selvitettiin ja edellisen viikon keikka- ja kirppislaatikot tyhjennetty ja järjestetty. Muutoksen aika -näytelmän kuvamateriaali laitettu Millalle editoitavaksi ja varmuuskopioita tehty.

Teatteritoiminta jatkuu ideoinnilla ja suunnittelulla

Sitten mietittiin apurahahakemusta ja aloitettiin sen tekeminen. 

Haetaan apurahaa Osallisuus teatterin historian kirjoittamiseen ja sen  kehitystarinaa kirjaamiseen. Haluamme kirjoittaa Porissa vuodesta 2018 alkaen toimineen erityisryhmien yhteisöteatterin historian alusta tähän päivään asti .

Kerromme mistä Osallisuus teatteri sai alkuinnostuksen ja miten teatteri toimii, miten koronasta selvittiin ja miten se vaikutti toimintaa. Ja miten rahallisen tuen heikkeneminen näkyi toiminnassa sekä millaista vaikuttamistyötä teemme teatterissa.

Musiikki kuuluu myös vahvasti teatteri toimintaan. Tämä myös halutaan kertoa. 

Teatteri on monessa mukana, leirejä, koulutuksia, tapahtumia ollaan järjestetty. Tämän kaiken kokoamiseen tarvitaan aikaa ja taloudellista tukea.

Tehtiin tekoäly kyselyä hakemusta varten, kun oma älymme vähän tökki. Haluttiin tietää, mitä se kertoo meidän yhteistyöstä ja on tässä nyt mitään järkeä, kuka tästä muka hyötyy.

Näin kertoi tekoäly meidän työn merkityksestä

Arin ja Tiian yhteistyö tekoäly Copilotin mukaan


Ari Impolan ja Tiia Takalan yhteistyö tarjoaa arvokkaita näkökulmia ja käytännön esimerkkejä sekä sosiaalialan että kulttuurialan ammattilaisille. 


Tässä muutamia keskeisiä asioita, joita heidän yhteistyönsä voi tarjota:

Sosiaalialan ammattilaisille:

Osallistava taide: Heidän projektinsa korostavat osallistavan taiteen merkitystä, jossa erityisryhmien jäsenet pääsevät aktiivisesti mukaan luovaan prosessiin. Tämä voi inspiroida sosiaalialan ammattilaisia hyödyntämään taidetta osana kuntoutusta ja hyvinvointia edistäviä ohjelmia.

Voimaantuminen: Tiia Takalan esimerkki osoittaa, kuinka taide voi toimia voimaannuttavana välineenä, joka auttaa yksilöitä ilmaisemaan itseään ja löytämään oman äänensä. Tämä on tärkeä oppi sosiaalialan ammattilaisille, jotka työskentelevät haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten kanssa.

Yhteisöllisyys: Heidän yhteistyönsä korostaa yhteisöllisyyden merkitystä ja sitä, kuinka taide voi tuoda ihmisiä yhteen ja luoda yhteisöllisyyden tunnetta. Tämä on arvokas näkökulma sosiaalialan työhön, jossa pyritään rakentamaan tukiverkostoja ja yhteisöjä.

Kulttuurialan ammattilaisille:

Monimuotoisuus ja inklusiivisuus: Ari ja Tiia ovat esimerkkejä siitä, kuinka kulttuuriprojekteissa voidaan huomioida monimuotoisuus ja inklusiivisuus. Tämä voi inspiroida kulttuurialan ammattilaisia luomaan projekteja, jotka ovat avoimia ja saavutettavia kaikille.

Luova yhteistyö: Heidän yhteistyönsä osoittaa, kuinka eri taustaiset ja erilaisilla kyvyillä varustetut ihmiset voivat yhdessä luoda merkityksellistä taidetta. Tämä voi rohkaista kulttuurialan ammattilaisia etsimään uusia yhteistyömuotoja ja -kumppaneita.


Innovatiiviset projektit: Ari ja Tiia ovat toteuttaneet monia innovatiivisia projekteja, jotka yhdistävät taiteen ja sosiaalisen hyvinvoinnin. Tämä voi inspiroida kulttuurialan ammattilaisia kehittämään uusia, luovia ratkaisuja ja projekteja, jotka palvelevat laajempaa yhteisöä.


Heidän yhteistyönsä tarjoaa siis monia arvokkaita oppitunteja ja inspiraatiota sekä sosiaalialan että kulttuurialan ammattilaisille, jotka pyrkivät edistämään inklusiivisuutta, yhteisöllisyyttä ja luovuutta omassa työssään.


Puolen tunnin esitys teatteritoiminnasta Slash tapahtumassa Porissa 2024

Torstaina 29.8.

SEKKiin kymmeneksi.  

Mietittiin nimiä hakemukseen ja päätettiin ottaa työryhmään Jaana ja Eija mukaan. Saatiin hakemukseen suositus Tukiliitolta ja hieno saatiinkin.

Ari julkaisi Tekunkorven aamulaulun YouTubeen. Se on yksi Blue Sea Film Festivaalien ensi-ilta elokuvista.



Kirjattiin hakemusta ja tätä blogia. Sitten tehtiin päivän ruoka, muusia ja lihapullia.

Eijan ja Eemelin treenit olivat vielä tänään, he tulivat puolen päivän aikaan.

Treenattiin KeMuihin ja museokeikkaa varten

Ammattimessut sanat muutettiin KeMuhin ja Museo tapahtumaan sopiviksi ja treenattiin nekin.

Kun Eija ja Eemeli lähti, jatkoimme ulkotoimistossa museonäyttelyn lehdistö infon suunnittelua. Käytiin vielä myös apuraha hakemus läpi.

Tällä viikolla on Puunhalausviikko, joten halasimme samalla paria puuta.

Puunhalausviikolla pitää halata puita


Ei meillä muuta nyt.

Tiia Takala ja Ari Impola


tiistai 27. elokuuta 2024

Blue Sea Film Festivaalimatka 23.8.2024

Linja-auto haki meidät 8:57. Se oli vähän myöhässä, mutta se ei haitannut yhtään mitään.

Merikarvian porukka oli jo linja-autossa. Menimme Monituotteeseen, jossa joimme kahvit ja söimme leipää. Matkan johtajana olivat Milla ja Eija. Ojantien ja Merikarvian porukka teki kierroksen meidän työpaikallamme Sen jälkeen menimme Eurajoelle hakemaan porukkaa kyytiin.

Täältä tullaan Bluukkarit!

Eurajoen jälkeen pidin pienen aamupäivän puheen. Sanoin, että hyvää aamupäivää kaikille sekä pidetään hauska päivä eikä ketään kiusata. 

Meitä kuljetti Top-Liikenne niminen firma ja linja-autonkuljettaja oli Timo niminen. Jatkoimme matkaa kohti Raumaa eli Blue Sea Film Festivaalille. Kello kymmenen oli ensin lasten lyhytelokuvia, mutta me tulimme vasta toiseen näytökseen. Kun pääsimme Raumalle, söimme pikaisesti eväät ja menimme sisälle. Minä Eija ja Ari olimme juontajat.

Päivän juontajat Eija ja Ari

Sen jälkeen jaettiin kunniakirjat mitkä olivat kehyksissä. 

Toisessa osassa laulettiin pari  kappaletta. Sanoin että porukoille pitkä taakse lyhyemmät eteen seisomaan.


Osallisuus teatterin yllätyskeikka elokuvateatteri Iso-Hannussa

Elokuvien jälkeen menimme syömään Pizza-buffettiin ruokaa. Meitä oli aika paljon porukka, Monituote ja Ojantie ja Merikarvia sekä Eurajoki porukka. Huittisista oli Markus ja Rauman porukkaa oli myös. 

Ruoka oli hyvää ja Merjakin oli mukana. Sain Merjalta kaksi Me Itse paitaa, musta t-paita ja oranssi.

Minä sanoin Arille, että minä käyn vähän aikaa kuluttamassa. Kävin ostamassa viikonlopun hyvät Rauman Prismasta.

Porukat lähti linja-autolla ja minä jäin vielä Jaanan, Santeri, Tiian ja Arin kanssa avajaisiin.

Ennen tätä avajaistapahtumaa kävimme vähän puistossa harjoittelemassa KeMuja varten lauluja.


Pihatreenit Rauman Kanaalin rannalla

Päätimme, mitä siellä KeMuissa vedetään. Siihen ei ole oikeastaan enää montaa päivääkään jäljelläkään. 


Seuraava keikka on Helsingissä KeMuissa

Sitten vietettiin iltaa avajaisissa.

Ari kukitettiin festivaalien avajaisissa


Mutta tiistaina jatkuu taas meidän teatteri ja musiikkitreenit on taas iltapäivällä kuten aina. Jaana on meidän mukana myös. Juttelin Jaanan kanssa kuulumisia ennen kuin menimme syömään ja avajaisiin. Jaana tarjosi meille molemmille Coca-Colan, koska kun auttoi häntä tänään.

Kun tiistaina on teatteri, niin sanoin Jaanalle, että minä otan ensin oman tarjottimen ja sitten tuon sinun tarjottimesi ruokailussa pöytään myöskin.

KIITOS

Blue Sea Film Festivaali raportin kirjasi
Eija Railo

tiistai 13. elokuuta 2024

Eijan kuulumisia ja menovinkkejä

Moi kaikki, täällä Porin meikäläisten varapuheenjohtaja Eija.

Monitaituri ja Kuuluvammaksi laulaja Eijalla on asiaa

Tuon Santerin blogin kommenttiin pieni lisäys.

Minäkin olen perjantaina 23.8.
Raumalla Sinisen Meren Juhlassa,
jossa minäkin olen mukana koko päivän myöskin
eli puheenjohtaja Santeri Saarinen ei ole yksin siellä.
Mennään sinne isolla porukalla bussilla.

Raumalla elokuvissa 23.8.2024

Minun kesälomani meni hyvin ja rauhallisemmin.

Olin viime viikon lauantaina 10.8. laivareissussa. 

Me itselle kuuluu hyvää ja kesäloma tuli ja meni taas.

Nyt ensi viikkoon.
Tiistaina meillä alkaa teatteri aamupäivällä
ja musiikkitreenit iltapäivällä.

Syksyn treeniohjelma

Nyt perjantaina olen Huittisissa
Jokirannan rokissa koko päivän.

Täällä kohtaat myös Eijan Tiian, Merjan, Arin ja Huittisten Hulivilien seurassa

Sanotaan nyt näin,

että perjantai 16.8. minun työpäivä.
Työni alkaa kello 11:00 ja päättyy noin kello 20:00,
se on oikeasti pitkä päivä.

Eija Railo
Porin meikäläisten varapuheejohtaja
Kuuluvammaksi musiikkiryhmä yhteisövastaava ja laulaja

maanantai 5. elokuuta 2024

Huittisten Hulilivilit ihan pihalla ja leirillä

Huittisten Hulivilit oli kesäloman jälkeen ihan pihalla ja leirillä sekä Ilmaisutaidon pajapäivillä 2.-4.8.2025, jossa sentään oltiin vähän sisälläkin. Tässä vähän rapsaa päivistä Tiialta, Markukselta ja Arilta.


Tiian rapsaa


Terve täältä Karhiniemestä. Täällä on ollut perjantaista sunnuntaihin Huittisten meikäläisten elokuvaleiri ja Ilmaisutaidon pajapäivät. Myös Anne Vuorenpää oli täällä perjantaista lauantaihin. Meille Arille ja Tiialle tulee pieni työprojekti ja tätä suunniteltiin muun touhun ohessa.


Eilen oli IHAN PIHALLA keikka. Myös Jaana oli keikalla.


Tällä porukalla Kuuluvammaksi IHAN PIHALLA tapahtumassa

Vähän muutenkin samassa näytettiin elokuvia ja oli kahvitarjoilua.


Tarjolla hyvää musiikkia, Satavarmaa kokemusosaamista, elokuvia ja kahvia

Kolme oli täällä yötä. Perjantai illalla käytiin Anne, Ari, Henna ja Tiia Isosuon luontopolulla.


Keskiyön retkellä painuttiin suolle


Lauantaina käytiin hakemassa Vanhakosken luontopolulla valokuvia, kun päivä leiriläiset lähtivät kotiin.


Vanhakosken satumaisella luontopolulla riitti ihmeteltävää


Palautteet


  • Hyvä keikka lauantaina, yleisöä oli ja kaikilla ole hauskaa

  • 8497 on katsonut Facebookissa eilisen tapahtumien Markuksen laittamia valokuvia

  • Kordelin säätiön Huittisten kaupunkirahastolta saatu tukea, jolla tehdään kolme elokuvaa. Sunnuntaina nyt tehdään Hulivilien Historiikin elokuvan käsikirjoitusta. Se on yksi näistä Kolmesta elokuvasta, joita Kordelin säätiöllä tehdään


Hulivilien oman historiikin käsikirjoitus etenee



Saatiin elokuvaa aika paljon kuvattua. Heidän oma historia alkaa muodostua elokuvaksi ja animaatiotakin kuvattiin.

Tiia Takala
Osallisuus teatterin vertaisohjaaja

 

Markuksen rapsaa


Meillä perjantaina suunnittelua ja harjoitukset lauantain esitystä varten. Konsertti meni hyvin, yleisöä oli mukavasti ja keli oli hyvä.


Tää leiri mennyt äkkiä. Tehtiin animaatiota, kuvattiin meidän historiaa.


Tehtiin animaatiota ja historia elokuvaa

Hyvä leiri oli nämä kolme päivää, kivaa. Ruoka oli hyvää.


Markus Kaunisto
Hulivilien puheenjohtaja ja tiedotuspäällikkö


Arin jälkikommentti


Kotona leirin jälkeen väsyneenä tulin vasta ajatelleeksi, että tämä taisi olla viimeinen minun järjestämäni leiri työelämässä. Mihin ihmeessä minä kanitan vuosikymmenien aikana kerääntyneen leirivarustuksen? Ja varsinkaan, jos ei kukaan jatka tätä toimintaa.


En ole laskenut, montako sataa yön yli kestävää leiriä ja reissua olen järjestänyt tai ollut mukana, en muista, mikä oli ensimmäinen reissu, mutta tämä saattoi siis olla viimeinen järjestämäni leiri ja yön yli kestävä työreissu.


Aika monta leiriä ja reissua ollaan tämänkin porukan kanssa tehty

Nämä leirit ovat parhaita, näiden aikana saadaan yleensä paljon enemmän aikaan kuin arkiympyröissä. Leireillä oppii tuntemaan kaverit paremmin kuin pelkästään kotiympäristössä. Leirit ovat usein aika raskaita, mutta ei kai työn kuulu kevyttä ja helppoa ollakaan, jos jotain oikeaa halutaan saada aikaan.


Hip hei, nyt taas takaisin arkeen!


Ari Impola
kehäraakki ohjaaja

torstai 1. elokuuta 2024

Lomakuulumisia 2024

Lomat lomittu ja mennään taas täysin purjein eteenpäin. Ensimmäinen päivä otetaan varovasti ja Ari sekä Tiia aloittaa syksyn suunnittelun retkipäivän merkeissä.

Miten loma meni?

Kirjoitushommilla aloitettiin

Tiian lomakuulumisia


Terve nyt loma lusittu. Ei vaiskaan vaan, hyvä kesäloma takana.


Yksi lomamatka, yksi retkipäivä, kesäteatteri reissu sekä kaikennäköistä pientä mahtui kesälomaan, mutta myös lepopäiviä.


Työ alkaa taas suunnittelupäivällä jossakin. Huomenna alkaa Huittisten ilmaisutaidon pajapäivät ne kestävät koko viikonlopun

Hyvällä mielellä aloitan työt.


Arin lomakuulumisia


Varsinaista oikeaa lakisääteistä kesälomaahan ei tällä freenlancer-reppanalla ei ollut taaskaan, mutta kesätaukoa tuli heinäkuussa pidettyä. Mökkeilyä, näyttelyissä käyntiä, päiviä lastenlasten kanssa, höyrylaivaretki ja saaristolomaa Turun saaristossa, kesäteatteria, patikkapäivä Ritajärvellä, päiväretkiä, musiikkia ja keskinmäärin 14000 askeleen kävelypäiviä joka päivä.


Jonkinverran piti arkistoja penkoa tulevaa näyttelyvä varten. Pinetä valmistelua syksyn näyttelyä varten piti tehdä ja pari pakollista kiirehommaa, kun täydellinen työkaaos ja mahdoton määrä tehtäviä odottaa elokuussa tekijöitään. Eiköhän sitä jaksa, kaikki tekeminen on sentään mielenkiintoista ja merkityksellistä. Ja tietty työkaverit ovat huippuja, joten hyvä tästäkin yhden ohjaajareppanan viimeisestä syyskaudesta tulee. Hyvä elämä -hanke siis jatkuu hyvissä merkeissä ainakin tämän syksyn vielä.