keskiviikko 1. helmikuuta 2023

MEKA TV ja Satakunnan meikäläisten helmikuun 2023 kulkuennuste

Tammikuu livahti ohi epämääräisissä merkeissä nollabudjetilla tulevia rahoituspäätöksiä odotellessa. Palkattomia työtunteja tuli ohjaajalle tolkuttomasti, mutta kaikkea on vain tehtävä, jotta homma saadaan liikkeelle sitten taas, jos rahoittajat näin suovat.

MEKA TV ryhmät toimivat ja kansalaisopistokurssit alkoivat tammikuun puolessa välissä, mutta alueellinen Satakunnan meikäläisten sekä Taiteesta työtä -5 vuotissuunnitelman viimeinen toimintavuosi ovat vielä telakalla tuen puuttumisen vuoksi. Tammikuussa Tiialla oli normaali määrä hommia SEKKissä, Jaanalla vähenivät työtunnit huomattavasti eikä Arille ropissut yhtäkään palkkaroposta pankkitilille tammikuussa. Ehkäpä palkkatulotkin vielä ropisevat myöhemmin, ehkä ei, monta rautaa on tulessa odottamassa lähtökuopissa, mutta varmaa toiminnan jatkumisen suhteen on vain epävarmuus.

Katsotaanpas mitä ennusteet lupaavat kulkuallakassa.

1.2. lähti jo ensimmäinen ryhmä kesälomille, Mistelin Taidetestaamon MEKA TV osuus päättyi uuden bändin Salahillopurkin soittokuvauksiin. Iltapäivällä Ari ja Tiia valmistelivat sunnuntain 5.2. koulutusohjelmaa ja tuskailivat apuraha hakemusten kanssa.

Salahillopurkki harjoittelee

2.2. Tekunkorven elokuva- ja muistelupiiri kokoontuu, SEKKissä väännetään tulevaisuuden suunnitelmia, sitten osallistutaan Taikusydän kokoukseen ja Arilla on vielä Ahlaste tuupia.

4.2. kokoontuu Eurajoen meikäläisten Intensiivisen elokuvan kurssi keräämään Eurajoen meikäläisten elokuvahistoriaa.

5.2. Jaana, Tiia ja Ari matkaavat Tampereelle kouluttamaan Me Itse taustatukihenkilöitä työparimallista.

6.2. Ojantien TikTok kurssi aloittaa työviikon ja on mahdollista, että SEKKistä saadaan SEKKin 30 vuotis juhlakeiton juhlavuoden kunniaksi. Rahaa on SEKKilläkin niin vähän, että voi olla tyytyminen vain veteen ja näkkileipään, mutta katsotaan nyt kuinka käy. Maanantaina alkaa myös Mediataitoviikko, johon kaikki viikolla toimivat ryhmät osallistuvat tuoden esille omaa toimintaansa.

Kaikki viikolla toimivat ryhmät osallistuvat Mediataitoviikkoon 6.-12.2.2023

7.2. Osallisuus teatteri aloittaa päivän ja Ojantien animaatiopaja jatkaa sitä. Osallisuus teatteri valmistautuu ja harjoittelee 4.4.2023 järjestettävään teatterin 5 vuotis juhlakonserttiin ohjelmistoa.

Osallisuus teatteri harjoittelee 5 vuotis juhlakonserttia ajatellen


8.2. kuvataaan SEKKissä Jaanan kokemustoimintavideo sekä Satakunnan kokemustoiminta kehittäjäverkostoon että Tukiliiton käyttöön.

9.2. normitorstai Tekunkorvessa, SEKKissä ja Ahlaisissa.

10.2. MEKA TV toiminta täyttää 31 vuotta. Vielä ei tässä vaiheessa tiedetä onko tulossa muutosten vai luopumisen aika.

11.2. kokoontuu ensin Tähtitaivaan elokuvapiiri Eurajoella ja sitten Harjavallan sekä Kiukaisten ryhmä Kiukaisissa. Jaana vierailevana tähtenä mukana täällä.

12.2. Mediataitoviikko päättyy.

13.2. Merikarvian päivä. Päivällä otetaan etäyhteis Ojantien toimintakeskukseen ja vietetään Ystävänpäivän aattotapaamista etänä yhdessä.

14.2. Ystävänpäivänä julkaistaan Mistelin Taidetestaamon ja uuden Salahillopurkki -yhtyeen uusi laulu "Joka päivä on Ystävänäpäivä". On varma hitti muuten. Päivällä kokoontuu Monituotteessa Osallisuus teatteri sekä Ojantien toimintakeskuksessa animaatiopaja. Illalla kokoontuu etänä Tiistaitiimi ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Tällöin sitten jo ehkä tiedetään, voidaanko jatkaa toimintaa, on saatu rahoitusta vai joutuuko ohjaaja hakemaan varhennettua vanhuuseläkettä henkensä pitimeksi. Jos käy hyvin, päivä on lähtölaukaus vuoden alueelliselle aktiivitoiminnalle. Jos käy huonosti, niin kyllä taitaa olla homma sitten siinä. Elämme siis jännittäviä ja hyvin epävarmoja aikoja tulevaisuuden suhteen Ystävänpäivään saakka.

15.2. Tiialla ja Arilla on Porin mielenterveysseura Hyviksen esittelyvideon kuvauspäivä.

16.2. on normitorstai Tekunkorvessa, SEKKissä ja Ahlaisissa.

18.2. Jaana, Tiia ja Ari matkaavat Huittisten Hulivilejä tapaamassa ja jäävät samaisen reissun jälkeen viikon talvilomalle.

Huittisissa jännätään myös, kuinka heidän apuraha hakemuksen käy

27.2. talviloman katkaisee Merikarvian elokuvaryhmän päivä.

28.2. helmikuun päättää Osallisuus teatteri ja Ojantien animaatiopaja.

Odottavan aika on pitkää helmikuun alussa ja sitten vasta ratkeaa, ajetaanko toiminta alas maaliskuussa vai toteutuuko Satakunnan meikäläisten huikean hienot toimintasuunnitelmat loppuvuodelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti