torstai 9. helmikuuta 2023

Härkää sarvista kiinni Tekunkorvessa Mediataitoviikolla

19.1.2023 alkoi härkäviikot Tekunkorven elokuva- ja muistelupiirissä, ja päätettiin ottaa härkää sarvista kiinni. Nyt mennään kohti kesää ja kokoonnutaan 13 kertaa Otsolan kansalaisopistopiirinä.

Tällä jengillä aloitettiin 19.1.2023

Ensimmäisellä kerralla muisteltiin joulumuistoja ja uuden vuoden rientoja sekä suunniteltiin yhdessä kevään kurssiohjelma. Sitten soitettiin muutama oma sekä Tiian sanoittama laulu päivän päätteeksi, kuten usein muinakin kertoina.

Tekunkorven elokuva- ja muistelupiiri on iäkkäille kehitysvammaisille suunnattu mediapiiri. Monella piiriläisellä on kokemuksia ja muistoja yhteisöelokuva -toiminnasta jo 1990 luvulta ja näitä arkistoelokuvia aina välillä yhdessä katsellaan ja muistellaan. 

Muuten pysytään kiinni tämän päivän asioissa. Sekä tietysti soitetaan ja lauletaan omia lauluja.

Tänään 9.2.2023 pohdimme Mediataitoviikon kulkua. Päätimme kirjoittaa sitten tämän pienen blogin päivän toiminnoista.

Kokoonnumme torstaisin Tekunkorven kerhohuoneessa 9:30-11:00. Ohjaaja Arin mukana tulee myös vertaisohjaaja Tiia. Muistelemme ja keskustelemme kaiken maailman asioista, teemme blogeja, elokuvia, TikTok videoita, runoja ja laulujakin on tehty kaksi. Katsoimme tänään ensin Jaanan ja Piian videopamfletin kehitysvammaisten työ- ja toimintarahojen leikkauksista. 


Sitten luimme Satakunnan Kansan verkkolehdestä samasta aiheesta tehtyä juttua. Se oli etusivun juttu.

Etusivun juttu Satakunnan Kansassa 9.2.2023

Saatiin sitten vihdoin katsottua Arin puhelimesta, mitä sinne on tarttunut ja kuultiin sieltä kaksi uutta laulua.

Lispellä on tänään 71 vuotis synttärit. Kakkua ei saatu, mutta hyvässä seurassa laulettiin onnittelulaulu. Kuunneltiin samalla Ojantien animaatiopajan onnittelulaulu, joka on tehty Satakunnan Elävän Kuvan Keskuksen 30 vuotis syntymäpäivän kunniaksi. 

Huomenna muuten on KeViKe ja MEKA TV 31 vuotis syntymäpäivä. Elämä on taas yhtä juhlaa!

Hyvää jatkoa kaikille toivoo Tekunkorven elokuva- ja muistelupiiri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti