torstai 16. helmikuuta 2023

Jälkijunassa Mediataitoviikon 2023 kulku

Heippa täältä Tekunkorven elokuva- ja muistelupiiristä. MEKA TV ryhmillä, Arilla, Tiialla ja Jaanalla on niin ollut hurja mediataitoviikko 6.-12.2.2023 takana, ettei ole edes kissaa kerinnyt sanomaan. Nyt muistellaan mediataitoviikon kuulumisia Arin ja Tiian kanssa.

MEKA TV Mediataitoviikko alkoi Ojantien TikTok kurssilla 6.2.2023

" Mediataitoviikko on mediakasvatuksen oma teemaviikko, joka tarjoaa mediataitojen kanssa työskenteleville inspiraatiota oman työn kehittämiseen."

Kaikki viikon aikana toimineet MEKA TV ryhmät osallistuivat tavalla tai toisella viikkoon tuomalla esiin omia mediatoimintoja.  

Mediataitoviikon kulku

Maanantaina 6.2. viikon aloitti Ojantien toimintakeskuksen TikTok kurssi, missä ei julkaistu yhtään silloin yhtäkään TikTokia, vaan käsiteltiin aivan muita media-asioita. Yksi TikTok toki kuvattiin ja katsottiin edellisellä kerralla julkaistu TikTik video, joka on saavuttanut jo 160000 katsojaa.@mediaakaikille Karin jukeboxista löytyy musiikkia joka lähtöön. #ojantie #mekatv #pori ♬ alkuperäinen ääni - mediaakaikille

Iltapäivällä juhlimme SEKKin 30 vuotis juhlalounaalla. Satakunnan alueellinen elokuvakeskus Satakunnan Elävän Kuvan Keskus täyttä tänä vuonna 30 vuotta ja sitähän me juhlimme jokaisessa mahdollisessa tilanteessa.

Osallisuus teatterin porukka teki vaalitilaisuuteen mainoskuvan

Tiistai 7.2.Osallisuus teatteri teki mainoksia vaalitilaisuuteen ja 5 vuotis konserttiin. 

Suurjuhlakonsertti tulossa

Ojantiellä tehtiin Ojantien yhtäkki uutiset -animaatiota ja Satakunnan Kansa kävi kuvaamassa. Satakunnan Kansa haastatteli myös Jaanaa ja Piiaa kehitysvammaisten työosuus rahojen leikkaamisesta.

Illalla julkaistiin Jaanan ja Piian pamfletti

Keskiviikkona 8.2. kuvattiin Jaanan kokemustoimintavideota SEKKissä sekä Jaanan ja Piian video julkaistiin.Torstaina kokoontui Tekunkorven elokuva- ja muistelupiiri. Ensin ihmelteltiin Satakunnan Kansan etusivun juttu sekä myös Ylen radiossa kuultua juttua. Hienosti oli tullut esille kehitysvammaisten työosuusrahojen leikkausissa tehdyt väärydet myös julkisissa tiedotusvälineissä.

Tekunkorvessa otettiin sitten härkää sarvista kiinni ja tehtiin oma blogi 

Torstaisin kokoontuu myös Ahlaisten nuorisoseuran lasten ja nuorten Ahlate tuupi. Mitään valmista ei saatu aikaan, mutta yksi musiikki video kuvattiin ja toista editoitiin. Julkaisu tapahtui sitten vasta Ystävänpäivänä 14.2.2023.

Perjantaina oli MEKA TV 31 vuotis synttärit. Valitettavasti MEKA TV toiminta on vielä vailla toimintatukea alkuvuonna, joten mitään juhlatilaisuutta ei ollut varaa järjestää, pidettiin vain työtön ja tueton ja palkaton vapaapäivä. 

Lauantaina kokoontui Tähtitaivaan elokuvapiiri sekä Harjavallan ja  Kiukaisten elokuvaryhmä. Nämä kaksi ryhmää tekivät yhteisen animaation Hyvin meni mutta vointi jäi -kannanotoksi hyvinvoinvointialueiden leikkauksista.


Tähtitaivaan elokuvapiiri julkaisi myös omat uutiset. Sunnuntaina julkaistiin sitten viikon mediajämiä, mitä ei viikon aikana ehditty julkaista työajan tuen puutteen vuoksi.

Markon blogi Mediataitoviikosta

Santerin blogi

Viikon saldo

8 MEKA TV ryhmää kokoontui viikon aikana ja tuotti paljon höpinää mediataidoista sekä

5 blogia yhteisömediatoiminnoista Satakunnassa

3 lyhytelokuvaa (2 viikolla tehtyä lyhytelokuvaa julkaistiin 14.2.)

1 TikTok

2 juhlapäivää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti