Maanantai 28.11.2022
Joulukalenterin luukku 5/31
Merikarvian elokuvaryhmä
Merikarvian elokuva- ja mediapiirin pohdittiin asioita avoimien ovien päivän merkeissä Yhdessä ME selviään -kiertueen 5/15 tapahtuman yhteydessä.
Merikarvian meikäläisten elokuva- ja mediaryhmä
Merikarvian mediapiirissä suunnittelimme 14.11., että alamme tekemään joulukalenteria muiiden Satakunnan meikäläisten kanssa. Joulukalenterissa on 31 luukkua. Meidän mediapiirin pikkujoulut ovat tänään 28.11 MeriKebab Pizzeriassa.
|
Avoimet ovet tänään mediapiirissä ja pikkujoulut kaupanpäälle |
Miten meni meidän vuosi 2022?
Tammikuussa ei päästy lainkaan kokoontumaan koronatilanteen takia, kun tammikuu oli peruttu koronan vuoksi. 14.2. ystävänpäivänä päästiin jatkamaan mediaryhmän toimintaa. Se oli myös MEKA TV 30 vuotis juhlaviikon viimeinen päivä. Julkaisimme 3 juttua viikon päätteeksi
- Pohjansahalla Taisto Paattiniemen matkassa - 14.2.2022
- Merikarvian meikäläisten kuulumisia - 14.2.2022
- Merikarvian meikäläisten onnitteluvideo - 14.2.2022
Kokoonnuimme keväällä vielä 28.2. - 14.4. - 28.3. - 11.4. - 25.4.2022.
25.4. HPNN kävi Wassalla!
18.5. Myötätuuulen viesti täytti 30 vuotta ja tätä juhlistimme Merikarvialla pienellä tapaamisella ja saunaillalla.
Kesäkuussa tavattiin 20.6.
Elokuun 2.-4. päivä meillä oli elokuvaleiri MerryCampingilla.
Aloitimme syksyn toiminnan 19.9. Merikarvian kansalaisopistossa ja kokoonnumme joka toinen viikko maanantaisin 3.10.- 17.10. - 31.10. - 14.11. - 28.11.2022
Keräämme omaa historiikkia, sillä ryhmänne täyttää 30 vuotta vuonna 2024.
Syksyn alussa meillä on 3 elokuvaa kesken ja paljon muitakin hommia riittää pariksi vuodeksi eteenpäin
Meidän tämä kohta kulunut vuosi on mennyt suhteellisen hyvin. Alkuvuodesta oli vaikeuksia saada käyntiin meidän mediapiiri, mutta sitkeän ponnistelun avulla päästiin jatkamaan toimintaa.
Keväällä meillä oli monipuolista toimintaa, oli HPNN keikka, ystäväpäivä, saunailtaa vietimme MerryCampingillä.
Tänä vuonna saatiin avustustakin Tukiliitolta mukava summakin. Kesällä meillä oli pieni kokoontuminenkin täällä Wassan tiloissa. Elokuvaleiriä vietimme elokuussa MerryCampingillä mökillä.
Oli Satakunnan meikäläistenkin puheenjohtajien tapaaminenkin MerryCampingillä elokuussa. Loppukesästä saatiin tehtyä valmiiksi pari meidän keskeneräistä elokuvaakin.
Tämä syksy lähti käyntiin niin, että meidän kurssi muuttui maksulliseksi ja olisimme joutuneet maksamaan meidän kurssi maksun omasta pussista, mutta me saatiin siihenkin avustus ja mahdollisti meidän jatkuvuuden.
Syksyllä teimme pienimuotoisen animaation ja siihen teimme syysterveiset, kesäterveisetkin ollaan tehty. Blogeja on kirjoitettu monta ja ne on kaikki julkaistu. Teemme vielä lisää animaatioitakin ja nekin tulee kaikkien nähtäväksi joskus. Nyt loppuvuodesta on vielä tekeillä jonkinsortin joulukalenterikin.
Tähän vuoteen voidaan olla tyytyväisiä ja toiminta jatkuu.
|
Marko on kirjoittanut monta blogia ja tarinaa toiminnoista viime vuosina |
Mitä tapahtui armon vuonna 1996?
Mitä tapahtui Merikarvialla 1996, kun KeViKen toinen viestintäprojeksin toimintavuosi oli käynnissä.
|
Maria tutkii 1990 luvun lehtileikkeitä Merikarvian ryhmän toiminnasta |
Toisen oman videon "Mitä kuuluu Merikarvia" ensi-esitys oli kansalaisopiston näyttelyssä 13.4.
Viestintäleiri Merikarvialla, mukana osallistujia Honkajoelta, Ulvilasta ja Hämeenlinnasta.
3. Myötätuulen viesti 96 yöpyi Merikarvialla.
3. piirikausi alkoi. Internet tulee mukaan kuvioihin ja omat kotisivut tehdään, KeViKen Maailmankylään tehtiin oma Merikarvian paja.
|
KeViKen Maailmankylä 1996 |
Entäs muualla Satakunnassa 1996?
KeViKen viides toimintavuosi ja viestintäprojektin toinen vuosi oli toimintapainotteinen. Vaikka varsinaiseen toimintaan oli niukasti rahoitusta, projektin palkkakuluihin oli riittänyt tukea koko vuodelle ja tämä mahdollisti projektin täysipainoisen kehittämisen.
Kehitystä tapahtui monella eri tasolla. Ideat toimintaan lähtivät liikkeelle projektiin osallistuvien yksilöiden lähtökohdista. Ideat toteutettiin paikallisista lähtökohdista paikallisin voimavaroin.
Satakuntaliiton ja Satakunnan erityishuoltopiirin tuella tuettiin ja kehitettiin koulutusta sekä toimintaa alueellisesti. Opetusministeriön tuella viestintäprojektia tutkittiin ja kehitettiin verkostoitumalla valtakunnallisesti.
Jokaisella osa-projektilla oli omat paikalliset tavoitteet. Projektien tehtäviä toteutettiin verkostomaisesti lomittain, jolloin saatiin erilaisten tehtävien tavoitteet ja tulokset palvelemaan toinen toisiaan.
Viestintäprojektin tukirankana toimi kolmevuotinen Opetusministeriön KEPPI-projekti. KeViKen tehtävänä KEPPI-projektissa oli kulttuurin ja luovuuden sisällöllisten vaikutusten tutkiminen. Työmenetelminä käytettiin kokeilevaa ja osallistuvaa tutkimista. Avoimien oppimistilanteiden järjestäminen erilaisten kulttuuritempausten ja projektien myötä osoittautui hedelmälliseksi työtavaksi. Ongelmaksi muodostui se, että projektin tulosten purkuun ei yhden vetäjän tiedot ja taidot riittäneet laajan tutkimustulosten edessä, joka työllistäisi kokonaisen tutkijaryhmän.
Toisaalta tulosten tuominen esiin ”kansanomaisesti”, ”keventävästi” ja selkokielellä ilman tieteellisiä selvityksiä on tuonut projektillemme paljon ystäviä.
Vuosi 1996 oli ollut työnimeltään Operaatio Murskaus. Toimintakertomus 1996 jäikin lähinnä tulosluetteloksi, jonka sisällöllisiä merkityksiä oltiin vasta tutkimassa, avaamassa ja purkamassa 1997.
Vuoden 1996 merkittävin etappi taisi olla KeViKen saama 1. palkinto Blue Sea Film Festivaalien dokumenttisarjassa. Sen jälkeen kaiken maailman palkintoja on tullut useita kymmeniä, mutta se onkin sitten jo toinen juttu.
Muutamia mukavia muitakin asioita tapahtui, KeViKe pääsi Internettiin tuottamaan omia sivuja, Myötätuulen viesti vietiin taas kaikkiin satakuntalaisiin kuntiin, Kehitysvammaliitto julkaisi 2 KeViKe raporttia, viestintäleirejä järjestettiin ja niin edelleen. Silloin pidettiin myös ensimmäiset pikkujoulut Internetissä ja julkaistiin joulukalenteria. Luultavasti KeViKe/MEKA TV historian tuotteliaimpia vuosi siitä syystä, että se oli harvinainen vuosi siitä, että saatiin täysi tuki toiminnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti