keskiviikko 17. huhtikuuta 2024

Satakunnan meikäläisten puheenjohtajat ja HYVÄ ELÄMÄ ohjausryhmä koolla 15.4.2024

15.4.2024 saapui Satakunnan Me Itse meikäläisten puheenjohtajisto sekä HYVÄ ELÄMÄ ohjausryhmä pitämään vuoden ensimmäistä ohjauspalaveria ja tulevaisuudenpajaa SEKKiin Poriin.

Tässä päivästä osallistujien muutama kommentti.

Markon kirjoitus päivästä

Me, Päivi ja Marko, lähdimme Merikarvialta Poriin kello 6.35 Sundellin linja-autolla, jossa Ari oli meitä vastassa. 

Marko ja Päivi Merikarvialta

Markuskin oli herännyt aikaisin aamulla ja saapui myöskin linja-autolla Huittisista Poriin. 

Saavuimme SEKKin tiloihin. Muu porukka tulee pikapuoliin. Jaana ja Merja saapuvat kello 10:00. Puheenjohtajien tapaaminen on tänään täällä ja kello 10.00 alkaa ohjelma. 

Yki toimii kokkina ja ruokana on kalakeittoa, Elinalle on pastaa. Ykille kiitos maittavasta kirjolohikeitosta.

Kyselemme ryhmien kuulumiset yksitellen. Käsittelemme erilaisia tukia, joita olemme saaneet sekä avustuksia erisuuruisia summia.

Puheenjohtajaryhmät ovat pysyneet aikalailla samansuuruisina, pieniä muutoksiakin on. Eija ja Ari sekä bassomestari Matias esittivät musiikkituokion.

Marko Fagerroos, Merikarvia

Eija kirjoitti oman blogiosuuden ruokailun jälkeen

Eijan kirjoitus päivästä

Aamulla Ari haki minut klo 8.39. Juttelimme vielä Arin kanssa tästä, mitä oli tapahtunut, mitä olin kirjoittanut omalle sivulleni. Minun oli ihan pakko kirjoittaa koska minusta tuntui siltä. Tulin tänne SEKKiin puheenjohtajien tapaamiseen. Santeri tuli tänne jo ajoissa paikalle ennen minua. 

Kävimme kuulumiskierros, jossa kaikki puhuivat yksitellen. Pidimme ruoka taukoa. Yki teki meille sitä kalakeittoa, se oli hyvää. 

Sen jälkeen pidimme yksityisen keikan muille. Laitoimme ensin kamat kuntoon, sitten vedettiin kolme laulua, mutta sitten sanoin, että otetaan vielä neljäs laulua, kun minulla energiaa riitti.

Vedettiin siinä sitten extempore Kuuluvammaksi 4. keikka tänä vuonna

Meille on tulossa keikkoja lisää mahdollisesti, mutta nyt nuo muut juttelevat nyt tuossa vieressä. Niin muuten meillä on uusi vieraileva basisti Matias, joka oli nyt meillä ensin Puuvillan keikalla. Sitten oli Eurajoella keikka ja vielä kaupunginkirjasto auditoriossa, missä Matias oli myös mukana. 

Tulin tänne sen takia koska saan muutakin ajateltavaa, kun mulla on vähän suru aika, mutta kyllä tämä tästä menee ohitse. En kerro miksi, enkä halua sanoa sitä. Mutta olen saanut ihmisiltä tukea minun omaan suruuni, mikä on oikeasti hyvä asia ja auttaa jaksamaan.

Mutta tämä iltapäivä on mennyt hyvin tähän päivään saakka, kun sain vetää extemporeen keikan kaikille, keitä oli paikalla ja ne tykkäsivät siitä. Nyt juon tässä samalla kahvia kun kirjoittelen tätä blogia.

Meille on siis tulossa keikkoja, joissakin olen kyllä mukana, kun on mahdollista. Tykkään juuri tämmöisistä, että pääsee puheenjohtajien tapaamiseen, missä oon ensimmäistä kertaa mukana. Tälläinen oli minun blogi kirjoitukseni tänään.

Eija Railo, Pori

Timon blogijuttu

Oltiin SEKKissä tässä maanantaina 15.4.2024 ja keskusteltiin, mitä varten on avustuksia saatu tukijoilta ja mihin rahaa käytetään sekä miten meidän toimintaa saataisi pysymään jatkossakin, kun Orpo leikkaa kaikkea toimintaa. Keskusteltiin, mitä tapahtumia on luvassa ja  mihin tullaan porukalla samaan aikaan yhdessä. 

Juttua riitti kaikille

Me Elina ja Timo tuli Poriin Raumalta linja-autolla mukaan SEKKiin. Koitettiin keksiä, mitä toimintaa Rauman meikäläiset tekevät jatkossa ja miten rahaa käytetään sekä miten toimintaa saadaan pysymään kasassa. 19.5.2024 Nuortentalo Kuovissa on Rauman meikäläisten kokous, missä kuvataan Veikko Rantasen dokumenttia Blue Sea Filmifestivaaleille, missä on 30 vuotis juhlat illalla. Sitä ennen katsotaan Rauman meikäläisten muistitieto elokuvia sekä muiden ryhmien elokuvia Rauman Elokuva Iso-Hannussa.

Ja nähdään toisten ryhmien porukoita, kun ei oikein ole nyt tässä nähnyt, kun on ollut vaan omalla porukalla tässä. Näin saadaan oman ryhmän ääni kuulumammaksi kaikkiin asioihin että kehitysvammaisten olisi hyvä osallistua erilaisiin tapahtumiin.

Sitten pitää mainita, että meillä on hyvä yhteishenki, huumoria riittää, ettei homma menisi pieleen ja voisi osallistujia olla enemmänkin.

Timo Klemettilä, Rauma

Miten päivä meni?

Meitä oli 11 meikäläistä, Markus Huittisista, Marko ja Päivi Merikarvialta, Santeri ja Eija Porista, Janne Eurajoelta, Timo ja Elina Raumalta, Samu Kankaanpäästä, Tiia Osallisuus teatterista ja Jaana Me Itsestä sekä taustatukena Ari ja Merja. 

Uuden 3 vuotisen hankkeen ensimmäinen vuosi on hyvässä mallissa alkanut nyt

- Tehtiin laajaa yhteistä tilannekuvaa
- Käytiin läpi tämän vuoden tuet ja mitä niillä saadaan aikaan sekä erityisesti, mitä ne velvoittavat meitä tekemään
- Uutta HYVÄ ELÄMÄ hanketta käsiteltiin ja käytiin vuoden ohjelma ja tapahtumat
- Pohdittiin yhdistysasioita
- Käytiin kuulumiskierros
- Syötiin hyvin
- Kuuluvammaksi esitti extempore keikan
- Pohdittiin mitä hyviä asioita ja millaisia vahvuuksia meillä on nyt käytettävissä
- Jäsennettiin omaa koulutus- ja kokemustoimintaa sekä omaa palveluntarjontaamme
- Otettiin kuvia ja kirjoittettiin tämä blogi
- Ja paljon muuta, mistä kerromme lisää sitten pitkin vuotta.
- Seuraavan kerran tapaamme isolla porukalla Raumalla 23.8.2024 Blue Sea Film Festivaaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti