torstai 13. tammikuuta 2022

Vuoden alkua 2022

Taiteesta työtä 1 ja 2 viikkorapsat 2022

Vuosi alkoi melkoisen epämääräisissä tunnelmissa.


Sumealta ja hämärältä näyttää nyt tuleva vuosi


STEAn joululahja Me Itselle - rahoituksen leikkaaminen puolella ja 2023 tuen lopettaminen kokonaan - aiheutti murhetta koko vuoden vaihteen ajaksi. Taiteesta työtä -5 vuotissuunnitelma jouduttiin laittamaan myös telakalle tuen puuttumisen vuoksi. MEKA TV toiminnalla on säännölliset menot, mutta nyt ei laisinkaan tuloja. Toiminnan tuet pienevät muutenkin taas vuosi vuodelta kuin pyyt maailmanlopun edellä.


Korona teki myös elämän suunnittelua hankalaksi, mitäpä jos joudutaan opistokautta siirtämään tai jopa perumaan, niin sitten ollaan kusessa toiminnan jatkumisen kanssa. 


Tavoitteena on järjestää YHDESSÄ ME SELVITÄÄN -teemaviikko 7.-14.2.2022, kun meikäläisten KeViKe/MEKA TV toiminta täyttää 30 vuotta. Juhlaviikkoa tarttis kiivaasti päästä yhdessä järjestämään, mutta minkäs teet, kun korona jyllää, eikä tiedossa ole kuin vain muutama pieni keskeneräinen apurahahomma, jonka puitteissa Arilla ja Tiialla oli tiedossa hommia 3 päivänä viikossa elokuvien editoinnin kanssa.


Mitenköhän tässä nyt yhdessä selvitään?

Jaanalla on Me Itse puitteissa palkkatyötä ja Tiialla SEKKissä työharjoittelua ja jokunen tuntityö, mutta muuten ollaan aika hunningolla nyt.


Näin on mennyt alkuvuosi 2022


3.1. Ari ja Tiia avasi vuoden parin tunnin suunnittelupalaverilla, jolloin tarkistettiin vuoden suunnitelmia ja varasuunnitelmia. Samalla saimme varmistuksen seuraavan päivän Tampereen matkasta.


4.1. Jaana, Ari ja Tiia kävivät Tampereella suunnitelmassa Tukiliiton Näkyvämmäksi -koulutus kiertuetta. Mukana suunnittelemassa Anne Vuorenpää. Jaana työskentelee tässä hankkeessa Me Itse palkkalistoilla ja Ari sekä Tiia tuntityönä. Reissu oli kaikin puolin antoisa. Sitten jäätiin vielä 5 päivän loppiaislomalle. 


10.1. maanantaina oli tarkoitus alkaa työvuosi suunnittelulla ja editoinnilla, mutta sitten päivä menikin peruutusten merkeissä. Jaana ei päässyt suunnittelemaan Tukiliiton juttua ja päivä menikin sitten uudelleen suunnittelun merkeissä peruutusten sadellessa. Aamulla pidettiin SEKKin työntekijöiden vuoden avauspalaveri ja tulevaisuuden näkymät todettiin aika lohduttomiksi. Vajaalla viikolla aloittavat muut SEKKiläiset ja Arilta tuntuu loppuvan työt kokonaan.


11.1. tiistaina Tiialla oli Monituotepäivä ja Arilla työtön päivä. Illalla pidettiin etänä Satakunnan meikäläisten ja Taiteesta työtä ohjausryhmän Tiistaitiimi 18:00-19:00. Osallistujia oli kivasti kymmenen osallistujaa Porista, Ulvilasta, Huittisista, Kankaanpäästä, Merikarvialta ja Raumalta.


Tiistaitiimi kokoontuu taas tiistaisin

12.1. keskiviikkona Ari ja Tiia hääräsivät aamupäivän SEKKin vintissä. Tiia blokkasi valokuvia Tiian galleria elokuvaan ja Ari teki Yhdessä me selvitään ja Tiistaitiimi infoa ja mainosta. Sitten kävimme laskemassa SEKKiläisten mäkeä Yyterissä teemalla Syöksylaskijoita kaikki tyyni.


13.1. torstaina jatkoimme valokuvien valitsemista Tiian galleria -elokuvaan. Arilla meni melkein koko aamupäivä ryhmien perumiseen tammikuun osalta, kun loputkin kursseista peruttiin tammikuun osalta nyt ensin koronatilanteen vuoksi. 


Päivätehtäviä riittää

Työviikon päätteeksi kirjoitimme tätä viikko blogia. Sekä saatiin Markoon Merikarvialle toimivat Jits yhteys. Tiia edisti vielä Tiian galleriaa.


Nyt heitämme murheet hukkaan kolmeksi vapaapäiväksi ja koitetaan päästä uuteen alkuun ensi viikon maanantaina Arin, Jaanan ja Tiian kanssa.


Ari Impola ja Tiia Takala   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti