maanantai 7. maaliskuuta 2022

ISO ratas pyörii taas - Taiteesta työtä viikko 9-2022

Taiteesta työtä 5 vuotissuunnitelman 4. kausi alkoi 1.3.2022. Tammikuu menetettiin koronan vuoksi, helmikuussa vietettiin KeViKe/MEKA TV juhlaviikkoa 7.-14.2. lähinnä vapaaehtoisvoimin ja roikuttiin löysässä hirressä toiminnan jatkon suhteen, kun ei rahoituksesta ollut mitään varmuutta.

Ennen talvilomaa saatiin huojentava tieto, että Taike tukee myös 5 vuotissuunnitelman 4. kautta. Tuki ei kata kaikkea, mutta antaa työrauhaa osa-aikaisesti nyt koko vuodeksi eteenpäin. Talvilomalla saatiin myös Tukiliitolta toiminta-avustusta alueelliseen yhteistyöhön ja kun kansalaisopistoryhmätkin toimivat taas täysillä, niin Merikarvialla otettiin förskottia maanantaina 28.2. ja maaliskuu aloitettiin sitten ryminällä.

Tiian työviikko maanantaina

Maanantaina palasimme jälleen arkeen talviloman jälkeen. Se oli Merikarvian päivä. Merikarvialla keräsimme Merikarvian media piirin historiaa, kerrottiin Taiken hyvät uutiset. Saimme selville myös Tukiliiton toimintarahat. Puhuimme myös Ukrainan tilanteesta ja Marko kirjoitti blogin, jossa kannanotto Ukrainan lasten ja nuorten tilanteeseen.

Tiia Takala

Merikarvialla aloitettiin förskottina Taiteesta työtä hankekausi jo helmikuun viimeisenä päivänä


Merikarvia 28.2.2022 mediapiirin päivä

Heti aamulla pidettiin kokous ja oli pitkästä aikaa hyviäkin uutisia. Taike on myöntänyt 20000 euroa toiminta rahaa meille Satakunnan ryhmille Taiteesta työtä suunnitelman 4. kaudelle. Meillä Merikarvialla on vielä vanhaakin rahaa käyttämättä ja pystytään järjestämään kesäleiri, tarkkaa ajankohtaa ei vielä ole päätetty. 

Hankesuunnittelua laitetaan eteenpäin. Alamme suunnittelemaan meidän Myötätuulen viestin osuutta meidän osalta. Myötätuulen viesti täyttääkin 30 vuotta ja on juhlavuosi. 

Katselimme Tiian gallerian traileria, josta on tulossa myöskin elokuva.

Teimme historiikkiä vuodesta 1993 tähän päivään 2022 ja kokosimme niistä, mitä olemme saaneet aikaan menneinä vuosina. Mediapiiri alkoi 1993 ja minä tulin mukaan vasta 2007. Historiikki tulee kaikkien nähtäville vielä. 

25.4. on tulossa HPNN keikka kaikille työkeskuksen asiakkaille.

Pohdimme täällä, että millaiset olosuhteet ovat olleet Ukrainan kehitysvammaisilla lapsilla ja nuorilla. Ne ovat olleet todella surkeat jo ennen tätä kriisiä. Heistä monet asuvat laitoksissa, joissa on ollut todella huonot olot. Mitä se on nyt tämän kriisin keskellä ja sen jälkeen, sitä emme uskalla edes ajatella. Älkää unohtako yhtäkään lasta ja nuorta sinne sodan keskelle.

Marko Fagerros, Merikarvia

Tiistaina korkattiin Taiteesta työtä 4. toimintakausi

1.3. tiistaina Osallisuus teatteri avasi Taiteesta työtä -hankkeen neljännen vuoden virallisesti. Aloitimme harjoitukset laululla ja lämmittelyn jälkeen osa porukkaa muisteli, kuinka oli tullut mukaan MEKA TV toimintaan.

Teatteriväki muisteli videolle, miten oli tullut mukaan toimintaan


Osallisuus teatteri kuuli myös Taiken hyvät uutiset. Lopuksi käytiin vielä Ukrainan tilannetta läpi. Illalla kokoontui tiistaitiimi.

Satakunnan meikäläisten Tiistaitiimi kokoontuu tiistaisin etänä

Tiia

Tiistaina kokoontui myös Ojantien animaatioryhmä. Tehtiin vielä päivän ensi-iltaan viime hetken äänitöitä ja lopulta tiukan aherruksen jälkeen kaksi vuotta tehty Yksin töissä oli valmiina.

Yksin töissä vihdoin 2 vuoden odotuksen jälkeen ensi-illassa


Ensi-illassa Ojantiella oli 40 henkeä, jotka samalla kuulivat hyvät uutiset siitä, että Taiteesta työtä -hanke jatkuu.

Ari

22.3. keskiviikko alkoi vasta kello 11.00 Mistelin taidetestaamossa, joka lähti jo kesälomille. Siellä selvittimme, mitä kaikkea ollakaan oikein tehty sekä editoimme 2020 taidetestaamon elokuvaa. Ensi syksystä keskusteltiin, josko saataisiin teatteria ja ilmaisutaitoa taas mukaan.

SEKKissä etäpalaveri Vantaan elokuva projektista.

Dansku ja Samu etänä tekemässä elokuvan käsistä


Sen jälkeen kävimme hakemassa Jaanan SEKKiin, jossa oli illalla Satakunnan Tukipiirin kokous, jossa kerroimme viime vuoden toiminnasta muassa Tukiliiton KIITOS kiertueesta. Jaana kertoi Me Itsen tilanteesta.

3.3. torstai alkoi Tekunkorvesta, jossa pohdimme tänään onnellisuutta ja päivitimme kotisivua.

Tekunkorvessa pohdittiin onnellisuuttaTekunkorven jälkeen tulimme SEKKiin jossa kirjoitin tämän viikko rapsan.

Tiia

Torstaina oli vielä lasten ja nuorten Ahlaste tuupia Arilla.

4.3. perjantaina Jaana ja Ari haki ensin Veiko Raumalta ja sitten mentiin Eurajoelle hääräämään koko päiväksi.

Eurajoella tehtiin Myötätuulen viestiin sisältöjä sekä viestin 2022 logo


Iltapäivällä tapasimme vielä Rauman meikäläisiä, joiden kanssa päivitettiin kokouksessa loppuvuoden suunnitelmia.

Rauman meikäläiset aloittivat toimintavuoden melkein tyhjältä pöytältä5.3. lauantaina Ari huristi ensin Eurajoelle päästämään Tähtitaivaan elokuvapiirin kesälomille ja sitten vielä käytiin Samulin kanssa Harjavallan ja Kiukasten meikäläisten kanssa käynnistämään Taiteesta työtä 5 vuotissuunnitelman 4. toimintavuosi.

Huimaveikot kokousti vuoden toimintasuunnitelmat pöytäkirjaksi

26 tuntia opistossa ja 20 hanketuntia + 10 tuntia autolla ajelua paikasta toiseen oli viikon saldo.

Sunnuntaina olikin sitten hyvä viettää kokonaista vapaapäivää, kun kaikki viikon työ oli saatu kunnialla hoidettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti