perjantai 28. marraskuuta 2014

Teemaviikon muut animaatio esitykset

JÄLKIJUNASSA päätapahtuma on Porissa 2.12.2014, mutta myös muualla Satakunnassa juhlitaan 100 vuotta suomalaista animaatiota ja 15 vuotta kehitysvammaisten animaatiota juhlavuotta kehitysvammaisten valtakunnallisen teemaviikon 1.-7.12.2014 aikana.

1.12. maanantaina Merikarvialla juhlistetaan kunnantalolla Merikarvia elokuvapiirin 20 vuotisjuhlaa kello 13:00.

Tällöin näytetään mm. Merikarvian porukan tekemä animaatioelokuva Kehitysvammaisten animaatioiden lyhyt historia. Tämä 9 minuutin kooste animaatio ei ole nähtävillä YouTubessa vaan tätä ollaan säästelty erilaisiin koulutustilaisuuksiin ja eläviin esityksiin, joten tämän voi nähdä vain Merikarvialla sekä myös muissa elokuvailtamissa ja Porin seminaarissa livenä.

Kunnantalon elokuvaesityksessä nähdään myös kaksi muuta lyhytelokuvaa, joissa toisessa on upotettu animaatiojakso Alku aina hankalaa sekä isolla kankaalla tämä mainio teemaviikkoon sopiva Kartanlukutaito on nasta juttu.

Toivottavasti elokuvassa esiintyvä Jari Nordström sitten löytää Poriin 2.12., sillä hän juontaa JÄLKIJUNASSA animaatiosuuden Porin seminaarissa.

3.12. keskiviikkona 18:00 Jälkijunassa animaatioita esitetään Harjavallan työhönvalmennuskeskuksessa elokuvailtamissa. Animaatioita esittelee Samuli Palmu ja Ari Impola. Harjavallan meikäläiset innostuivat myös animaation tekemiseen ja tekivät myös yhteen heidän esittelyjuttuunsa pienen animaatiopätkä. Tämä oli siis näitä ylimääräisiä projektin tuottamia sivulisiä.

4.12. torstaina Eurajoen kirjastossa 13:00-15:00 voi lainata eläviä kirjoja, joilta voi kysyä kaikilta, millaista on tehdä animaatiota, kun kaikki elävät kirjat ovat näitä tehneet. Kirjaston Elävän kirjaston esittelyssä esittelemme myös Eurajoen animaatiotuotantoa, joka sekin on vähän enemmän kuin alunperin olimme suunnitelleet.

4.12. torstaina Huittisten toimintakeskuksessa on vielä elokuvailtamat, jossa esitellään Huittisten oman elokuvaryhmän animaation lisäksi muitakin Jälkijunassa animaatioelokuvia.

Ja pitäähän tämäkin vielä mainita. Kehitysvammaisten teemaviikolle 1.-7.12. on jaettu ympäri Suomea lähes 40 eri paikkakunnalle esitysmateriaalia DVD:lle JOKAISELLA ON OIKEUS TIETOON. Tämän nimikkoelokuvan virallinen ensi-ilta on siis tuolloin teemaviikolla. Elokuvan on koonnut sama porukka, joka on toteuttanut juhlavuoden kehitysvammaisten Jälkijunassa animaatioprojektin. 

JOKAISELLA ON OIKEUS TIETOON elokuva muuten alkaa, kuinkas muuten, animaatioepisodilla. Leffassa on puheenvuorojen lisäksi 3 muutakin animaatioepisodia. Satakunnassa siis juhlitaan ainakin 5 eri paikkakunnalla tuota elokuvan ensi-iltaa ja toivottavasti muutamalla kymmenellä muullakin paikkakunnalla ympäri Suomea.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti