Porissa järjestetettiin tänään 14. kerran erityisryhmien elokuvaseminaari. Se on järjestetty 2008 lähtien kehitysvammaisten teemaviikon yhteydessä. Vain yhden kerran on korona pakottanut siirtämään seminaaria puolella vuodella eteenpäin, joten kun Taiteen rajamailla -seminaari järjestettiin toukokuussa 2021, niin tänä vuonna onkin ollut kaksi seminaaria.
Viime joulukuun seminaari sekä sen yhteyteen tehty Kohti uutta epänormaalia Osallisuus teatterin näytelmä jouduttiin perumaan vain päivää ennen ensi-iltaa koronasulkujen vuoksi. Keväällä koitettiin esittää teatteriesitys edes kerran, mutta ei onnistunut, joten teatterijutusta tehtiin sitten elokuva, kun sitä oltiin yli 8 kuukautta suunniteltu ja harjoiteltu.
Elokuvan ensi-iltaakin koronavihulainen on siirtänyt jo monet kerrat, mutta nyt on kovana tavoitteena julkaista se 14.12. Osallisuus teatterin pikkujoulujen aikaan.
Riittävän hyvä elämä -seminaari Porissa riittävien turvavälien kera |
Nyt siis päästiin vetämään tämän vuoden seminaari sovittuun aikaan Palmgren-salissa tänään.
Päivä alkoi vauhdikkaasti Eijan, Erikin, Tiian ja Arin kanssa esityskamoja roudatessa ja tekniikkaa pystyttäessä. Kun esitystekniikka saatiin kuntoon, tehtiin päivän TikTok joulukalenteri, kun Jaanakin saapui vielä paikalle Eijan kanssa harjoittelemaan päivän juontoja.
@mediaakaikille Riittävän hyvä elämä Porissa Satakunnan meikäläisellä.##taiteestatyötä ##HPNN ##pori ##joulukalenteri
♬ alkuperäinen ääni - mediaakaikille
Tilaisuus alkoi täsmälleen ajoissa kello 12:00. Seminaari aloitettiin Hennan laululla Jahtaan kai unelmaa. Sitten Eija ja Jaana kutsuivat katsojat tervetulleiksi ja hoitivatkin sitten koko seminaarin juonnot varsin luonnikkaasti.
Päivän juontajapari Jaana ja Eija |
Ensimmäinen puheenvuoro annettiin Porin seudun kansalaisopiston Jari Kaasiselle, joka kertoi, miten vapaa sivistystyö edistää riittävän hyvää elämää erityisen hyväksi.
Sitten Taiken läänintaiteilija Maikki Kantola antoi varsin tyhjentävän esityksen siitä, miten taidetoiminta edistää meidän kaikkien hyvinvointia.
Seuraavan puheenvuoron käytti Me Itse ry:n Merja Hakala ja Jaana Nordlund, jotka puheenvuorossaan avasivat oman riittävän hyvän elämän salaisuuksia.
Outi Lähteenlahti avasi satakuntalaisia kulttuurihyvinvoinnin työmenetelmia Satakulttuuria sekä Taikusydän verkoston merkeissä.
Marko Fargerlund kertoi Merikarvian meikäläisten toimintavuodesta 2021.
Kehitysvammaisten Tukiliitosta piti tulla Lea Vaitti, mutta pienen flunssan takia hän tervehti seminaariyleisöä hienon videopuheen myötä.
Puheenvuorot päätti Ari ja Tiia, jotka pikavauhtia 10 minuutissa kävivät läpi vuoden 2021 Taiteesta työtä -5 vuotissuunnitelman 3. vuoden vaiheita sekä Tukiliiton kanssa tänä vuonna tehtyä yhteistyötä.
Kello 13:30 aikataulun mukaisesti Palmgren-salissa pidettiiin taukoa, mutta liveyleisölle esitettiin kolme Kehitysvammaisten Tukiliiton ja yhden Me Itsen tilaaman lyhytelokuvan.
Elokuvaesitysten aikana Osallisuus teatterin väki teki vielä viimeisiä säätöjä päivän musikaaliin, sillä tänäänkin oli kaksi päänäyttelijää poissa, mutta eihän se juurikaan haitannut, kun yhdessä tästäkin selvittiin.
Päivän siis päätti parhaalla mahdollisella tavalla Riittävän hyvä elämä -musikaali.
Tässä vielä päivän striimaukset. Pahoittelemme ajoittaista äänen huonoa laatua ja häiriöääniä.
Lähetys katkesi jostain syystä ja tässä on jatko-osa.
Tällaista siis tällä kertaa 7.12.2021.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti