tiistai 6. helmikuuta 2024

Merikarvian mediaryhmän alkuvuosi 2024

Merikarvian meikäläisten elokuvaryhmä on pisimpään maailmassa yhtäjaksoisesti kokoontunut kehitysvammaisten elokuvaryhmä. Se on toiminut omana ryhmänään 1994 lähtien ja tänä vuonna juhlitaan toiminnan 30 vuotis juhlavuotta. Ryhmä on kokoontunut tänä vuonna jo 2 kertaa, mutta ei kokoonnu Mediataitoviikolla. Tässä nyt kuitenkin Marko Fagerroosin blogi Mediataitoviikon merkeissä, miten on homma lähtenyt tänä vuonna käyntiin.


Merikarvian mediataidosta koottiin tarinaa porukalla

Maanantaina 15.1.2024

Merikarvian mediapiiri on alkanut, uusi vuosi ja uudet kujeet. Meillä oli joululomat välillä ja pidimme taukoa. Paukkupakkasta on riittänyt ja runsaasti lunta on tullut. 

Nyt meillä alkoi kevätkauden kansalaisopiston mediapiiri ja meillä on edelleen käytössä opintosetelit. Kurssi jatkuu normaalisti. Suunnitelmissa on kesän leiri, joka olisi toukokuussa, mikäli meillä on rahaa siihen. 30 vuotis -juhlavuosi on tulossa tänä vuonna. Se, missä juhla pidetään, on vielä auki, se voi olla täällä työkeskuksen tiloissa tai koulukeskuksen auditoriossa tai kunnanvirastolla, suunnittelemme sitä.

Tämä alkuvuosi menee meidän hakemusten tekemisessä. Teemme iltapäivällä vielä pienen animaation. Me saimme uutta vertakin mukaan meidän ryhmään, Lotta-tyttö tuli tutustumaan meidän toimintaan ja hän voi liittyä mukaan ryhmään, joka olisi hieno juttu. 

Me kokoonnumme joka toinen maanantai. Tiistaitiimi kokoontuu joka kuukauden alussa, 13.2. aloitetaan tiimi.

Maanantaina 29.1.2024 

Merikarvian kansalaisopiston mediapiirissä puhuimme tänään raha-anomushakemusten tekemisistä. Me tulemme saamaan meidän 30 vuotisjuhlaan 300 euron avustuksen, se on hyvä asia. 

Puhuimme, mitä on media ja mitä se tarkoittaa. Mediakoulutus merkitsee meille todella paljon. Siinä oppii paljon uusia asioita ja itse tekemällä voidaan hyödyntää meidän omaa osaamista ja jakaa tietoa. 

Media tarkoittaa myöskin mikrofonin kautta puhumista toisille ihmisille. Me olemme hankkineet uudet mikrofonit esiintymisiä varten ja testasimme niitä. Testasimme meidän uusia mikkejä ja hyvin toimii.     

Meidän talous on tasapainossa. Kansalaisopisto on tuki ja turva keväällä ja syksyllä, muulloin haemme erilaisia avustuksia toiminaamme. 

Meidän historiikki pitää kirjoittaa uudelleen ja se tulee olemaan aika iso työ. Historiikki julkaistaan meidän 30 vuotisjuhlassa.  Meidän pitäisi tehdä ansioluettelo tai CV, koska jokaisella ryhmällä on sellainen.  

Me aloitimme ohjelma suunnittelun siihen 30 vuotisjuhlaan ja ohjelmaa tulee olemaan paljon. 

Teimme tänään kamera inventaariota myöskin. Ja kuvasimme kameroita. Kalustoa löytyy ja jos vaikka mitä. 

Marko on Merikarvian mediaryhmän tekstinikkari


Meidän toimintaa voi seurata kotisivulta
meka.tv/merikarvia 


Marko Fagerroos 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti